İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti ile çatışan odalara balans ayarı mı?

Sol, marjinal, bölücü ve inanç karşıtı duruşlarıyla bilinen kimi meslek odalarının 2002’den bu yana AK Parti hükümetleriyle girdikleri çatışmaya balans ayarı geliyor.

Açıklamayı önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ankara ve İzmir barolarının Diyanet İşleri Başkanı’nı ve İslam dininin kutsal emirlerini hedef alan açıklamaları bardağı taşıran son damla olmuş anlaşılan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert biçimde eleştirdiği bu iki odanın ve Türk Tabipler Birliği’nin geçmişte sınır ötesi askeri harekatlara dönük açıklamaları, uzunca süredir rafta bekleyen oda seçimlerini düzenleyen yasa taslağını TBMM gündemine indirecek görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Taslağı biran önce meclise sunmalıyız” açıklaması gösteriyor ki, Türkiye’nin milli, manevi değerleri ve halkın desteğiyle seçilmiş iktidar partisi ile sürekli olarak çatışan odaların seçim sistemi değişecek.

Böylece, bütün Türkiye’nin temsil etmedikleri halde adil olmayan seçim sistemiyle işbaşına gelen oda başkanlarının fütursuz çıkışlarının da önüne geçilecek.

İstanbul’daki Gezi kalkışmasında çatışmayı açık alana sürükleyen kimi odaların yaptıkları unutulmuş değil.

Türkiye’nin dev projelerinin durması için o vakit bildiri yayınlayan ve bunu hükümetle pazarlık kozu yapan oda yöneticilerinin karşı çıktıkları projeleri bugün sıkılmadan kullandıkları da biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu defa kararlı gözüküyor. Taslak önümüzdeki günlerde meclis gündemine inebilir. Zaten öncesinde bir hazırlık var idi.

Bağırıp çağırıp, ses çıkarabilirler ama taslak bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de desteğiyle TBMM’den çıkacak gibi.

 

MHP’den Yılmaz’a tam destek

MHP Yıldırım Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve Sözcüsü İhsan Bilgili elektronik postamıza göndermiş.

Yıldırım Belediye Meclisi’nde AK Parti ile MHP’den oluşan Cumhur İttifakı arasındaki uyum gözden kaçmıyor.

Geçen hafta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın 2019 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumda, MHP’den kendisine tam destek gelmiş. Başkan’ın raporu AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmiş.

Faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumda ayrıca ilçeyi ilgilendiren önemli planlama kararlarına da imza atılmış.

Örneğin; Teferrüç Mahallesi imar planlarında durdurma öncesi hale geri dönülmüş.

Beyazıt ve 152 Evler’deki kentsel dönüşüme esas planlar durdurulmuş. 75. Yıl ve Esenevler mahallelerinin 1/1000 ölçekli imar planları kabul edilmiş.

Hüma Hatun Konutları’nın 7. ve 8. etabında yapılacak konutlardan almak isteyenlerin borçlanma süreleri 2 yıldan 10 yıla yükseltilmiş.

Teferrüç Mahallesi’ndeki parka Batman’da şehit düşen askerin adı verilmiş. Parkın adı Şehit Er Ufuk Kaplanbaşoğlu olarak değiştirilmiş.

Bilgili’nin paylaştığı bir karar daha var ki, Yıldırım Belediyesi bununla 7-8 milyon lira tasarruf etmiş. Hüma Hatun Konutları’nın yapımı için kullanılan 46 milyon liralık kredinin başka bir bankadan kapatılması sağlanmış.

Ayrıca, Başkan Yılmaz göreve geldikten itibaren uyguladığı tasarruf politikası ile belediyenin borcunu 540 milyon liradan 446 milyon liraya düşürmüş.

Öte yandan MHP Grup Başkanvekili, belediye bütçesine büyük yük getiren temizlik işleri, park bahçeler, fen işleri ve asfalt satın alımı gibi hizmetlerin de gözden geçirilmesini, bunlar için araç kiralamanın sonlandırılarak belediye envanterine yeni araç alınmasının önemli oranda tasarrufa yol açacağını dile getirmiş. Kiralamaya verilen paraların yarısıyla sıfır kilometre araçlar alınabileceğinin de altını çizmiş.

Bilgili’yi daha evvel Büyükşehir Belediye Meclisi’nden tanıyoruz. Burada yapıcı muhalefet örneği sergilemiş bir siyasetçi.

Yıldırım’da da aynı tutumunu sürdürüyor olması Başkan Yılmaz için büyük bir avantaj.

 

Yüksek İhtisas’tan iyi haberler

Bilindiği gibi pandemi mücadelesinin başlarında Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Güzelsoy istifa etmiş, yerine de bir süre sonra İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir atanmıştı.

Koronovirüs kuyruklarının olduğu ileri sürülen hastanede şimdi açılan ek polikliniklerle sorun çözülmüş. Tomografi kuyrukları bitirilmiş. Doç. Dr. Demir ayrıca hastanede bir bilim kurulu oluşturmuş. Krize yol açan doktor nöbet listeleri hakkaniyetle hazırlanmış.

Belli ki, bu değişim Türkiye’nin dev hastanesinde sorunların çözümünü de beraberinde getirmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X