İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti illerdeki oy düşüşünü sorguluyor

Köşe Yazısını Dinle

Son genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde farklı bir tablo ortaya çıktı. İllerde milletvekilliği seçimleriyle cumhurbaşkanlığına çıkan oylar arasında farklar vardı.

Cumhurbaşkanı’na oy veren seçmenlerin bir kısmı vekil listelerini aynı oranda desteklemedi.

Bunun nedenleri araştırılmalıydı.

AK Parti Genel Merkezi’nin bu amaçla harekete geçtiği görülüyor. Anket firmalara sahaya sürülmüş. AK Parti kamuoyu araştırmalarına önem veriyor. Bunu kuruluşundan bu yana başarıyla sürdüren bir siyasal hareket. Stratejilerini, çözüm yollarını, adaylarını bu yolla belirlemeyi tercih ediyor. Elbette, istişare kültürü, teşkilat yoklaması vb. gibi yollara da başvuruyor.

Önümüzde bir de yerel seçimler var.

Çıkan ilk sonuçlara göre kimlerle, hangi isimlerle seçim kazanılabilir, bu da ayrıya araştırılacak.

Görevdeki belediye başkanlarının performansları da halka sorulacak.

Değişim ihtiyacı duyulan iller için düğmeye basılacak. Dün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın TV ekranlarındaki açıklamalarını dinledik. İktidar partisi hem oy düşüşünün nedenlerini hem de kimlerle yerel seçim alınabiliri ciddi ciddi masaya yatırmış.

Hamza Dağ 7 Ekim’deki olağanüstü büyük kongre sonrası kasım ayında da belediye başkan adaylarının netleşeceğini söylüyor.

Yani, iktidar partisi kalan süreyi en verimli bir şekilde kullanmak için çalışıyor.

Anket firmalarına yaptırılan araştırmadan Bursa sonuçlarını da merak ediyoruz.

Bursa’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sonuçları arasındaki farkın nedenleri de bu araştırmayla belirlenmiş olacak.

AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerinden Marmara bölgesinde elinde koruyabildiği tek büyük kent Bursa idi.

O nedenle anket sonuçları 4,5 yıl sonra Bursa’daki son tabloyu da gösterecek.

Anamuhalefet partisinde ise en tepede değişim talepleri tartışılırken, bir yandan da kongreler başladı. CHP’nin de ilçe ve il ve büyük kurultay sonrası 2024 yerel seçim çalışmalarına başlayacağı anlaşılıyor. İYİ Parti’nin yerel seçim için takınacağı tavır da merak ediliyor.

Büyükşehir bilboardlarda icraat dökümüne başladı

Son günlerde ana cadde ve bulvarlarda gözümüze çarpıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ekibiyle birlikte il genelinde hayata geçirdiği projelerin dökümüne ilişkin kamuoyuna rakamsal bilgiler veriliyor.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen ve tamamlanan projelere ilişkin bilgilendirme afişlerinde, ‘Ne dediysek o’ vurgusu göze çarpıyor.

Bir bakıma bu paylaşımlarla Başkan Aktaş, seçim beyannamesini de gözden geçirmiş oluyor. Bursalılara seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmenin haklı gururu anlatılıyor.

Ulaşımdan kentsel dönüşüme, çevre yatırımlarından kırsal hizmetlere, ana kucaklarından sosyal projelere kadar hemen her hizmetten ne kadarının tamamlandığı vurgulanıyor.

Son dönem şehirde tarihi kültürel miras, kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerinin öne çıkmaya başladığını biliyoruz.

Kavşak, köprü, asfaltlama, yeni yollar vb. gibi yatırımlara ağırlık verildiği, depremsellik gerçeğinden yola çıkarak da belediye iştiraki ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm sahalarına dikkat çekiliyor.

Yeterli fiziki mekân yokmuş

Dün bu sütunlardan Küçükbalıklı’da yıkılan eski Spastik Çocuklar Hastanesi’nin Ovaakça’daki AMATEM binasında geçici olarak hizmet verdiğini ve acil bölümünün bulunmadığına değinmiştik. Bu konuda mahalle muhtarının talebini aktarmıştık.

O yazımız üzerine  Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Müdürü Yakup Güler aradı.

Kendilerinin bir dal hastanesi olduklarını, geçici olarak Ovaakça’ya taşındıklarını ve yer yetersizliği nedeniyle bırakın acil servis açmayı, yatak sayısını bile azaltmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Güler, ayrıca dal hastanelerinde acil servislerin olmadığını, örneğin; Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde dahi acil servis bulunmadığını hatırlattı.

Buna rağmen, bölge halkına hizmet etmek için enjeksiyon ve pansuman hizmeti verildiğini de kaydetti. Müdür Güler, acil servis için önerilen bölümde 2 oda bulunduğunu, bunun bakanlık ve  yönetmeliklerin istediği vasıflarda olmadığının da altını çizdi.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi iki yıl sonra yine eski yerinde, yeni binası tamamlandığında, daha da büyümüş ve modern yapısıyla Bursa ve ülkemize hizmet vermeye devam edecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X