İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti Mudanya’yı tekrar kazanabilir mi?

Köşe Yazısını Dinle

Mudanya ve Gemlik bir dönem AK Parti’nin elinde olan ve sonradan CHP’nin kazandığı ilçeler. Dolayısıyla, AK Parti’nin buraları yeniden kazanabilme olasılığı yok değil. AK Parti isterse, bu ilçelerde etkili bir siyaset ve güçlü adaylarla sonuca ulaşabilir.

İki ilçeye de merkezi hükümet ve Büyükşehir aracalığıyla önemli hizmetler götürüldü.

AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin hem Mudanya hem de Gemlik’e yaptıklarını, hatta Nilüfer’e götürdüğü hizmetlerin halka iyi anlatılamadığını düşünenlerdeniz. Diğer ilçeler gibi hizmet ayrımının yapılmadığı burada da sonuca gitme konusunda kararlılık gerektiği biliniyor.

Dün sabah bir kahve içimi Büyükşehir Belediyespor Başkanı ve Başkanvekili, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dinçer’e uğradık.

Dinçer, genç, dinamik, 12 yıldır Nilüfer’de başladığı aktif siyaseti bugün Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak sürdürüyor. Uluslararası ihracat yapan bir şirketi yönetiyor. Şimdi ise Mudanya’dan AK Parti’ye belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

Dinçer aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da yönetiminde. Sporcu yöneticiliği kimliğiyle de Bursa ve ilçelerine önemli katkıları var.

Konuşurken, Mudanya’da ‘Poyraz’ın Kızları’ olarak tanınan ve süper lig şampiyonluğu da kazanmış hentbol takımına Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl sahip çıktıklarını anlattı. Burada, sportif manadaki başarı hikayesi öyle anlaşılıyor ki, Dinçer’i Mudanya’da tanınıp bilinir hale getirmiş.

Aday adaylığı başvurusu haberlerinden de gördük ki, Dinçer’in etrafından Mudanya’nın STK’ları, esnaf örgütleri, üretici birlikleri, spor kulüpleri birleşmiş gibi.

Fakat, bu ayağın AK Parti tarafından da aday olarak netleştirilmesi gerekiyor.

AK Parti Mudanya’da Dinçer ile yola devam kararı aldığında anketlerin de ışığında ortaya bambaşka bir tablo çıkabileceğiileri sürülüyor.

Peki, partinin karar vericileri bu konuda ne düşünüyor?

Onu bilemiyoruz ama biz Dinçer’i Mudanya’yı kazanma konusunda son derece azimli ve istekli bir havada gördük.

Elbette, Mudanya’ya başvurmuş başka değerli aday adayları da var. Hatta, gönlünden başkanlık geçiren mevcut yöneticiler de olabilir.

Niyet Mudanya’yı yeniden geri döndürebilmek ise, AK Parti karar vericilerinin aday seçiminde doğru tercih yapmaları gerekecek.

 

Aday adayları ve başkanlar yarın teşkilat kantarındalar

İşbaşına gelene dek partilerin il, ilçe ve belde teşkilatları ile sıkı çalışan kimi belediye başkanlarının, seçildikten sonra bambaşka bir tavra bürünüp, ‘teşkilat da kim ki, seçimi ben kazandım’ diyebiliyorlar. Belediye başkanlarının teşkilatlar, örgütler olmasa, eğer, çok tanınıp bilinen, sevilen sayılan birisi değilse, çok başarılı da olsa bağımsız seçim kazanmaları mümkün mü?

AK Parti ülke genelinde hem görevdeki belediye başkanlarını hem de kendisine başvuran aday adaylarını yarın teşkilat kantarına alacak. Bursa’daki dijital temayül yoklaması Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Öncesinde ise her ilçede aday adayı tanıtımları yapıldı.

Teşkilat mensuplarına il ve ilçenizde kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz soruları yönetilecek. Genel Merkez’in bu iç eğilim yoklaması ile 31 Mart adayları için teşkilattın da nabzını tuttacağını anlıyoruz.

Teşkilatlar nezdinde yeri olan belediye başkanlarımızın rahat olacaklarını düşünüyoruz. 5 yıl boyunca partiye, il ve ilçe yönetimlerine sırtını dönmüşlerin ise işlerinin hiç de kolay olmadığını düşünüyoruz.

 

Kocaeli Büyükşehir’den yoksula yakacak desteği

Yerel yönetimlerimizin sosyal belediyecilik uygulamaları ülkede hemen her kesime dokunmaya başladı. Bursa’da da bunun çokça örneği var. Engelli hemşerilerimizden, öğrencilere, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza, eğitim, sağlık, iaşe vb. gibi çok sayıda yardım yapılıyor.

Bunlar Büyükşehir Belediyesi bütçesinden önemli rakamlara tekabül ediyor. Sosyal medyada dikkatimizi çekti.

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte ihtiyaç sahibi ailelere 6 ay boyunca kış boyu biner liralık yakacak desteği yapacağını duyurmuş. Bursa’da da ihtiyaç sahiplerine daha evvel, doğalgaz faturaları için katkı yapıldığını hatırlıyoruz.

Kış soğuklarının kapımızda olduğu bugünlerde böylesi sevindirici haberler içimizi ısıtıyor. Belediyelerimiz artık vatandaşın her derdi ile dertleniyor. Merkezi hükümetin sosyal devlet ilkesinin, yerelde de sosyal belediyecilik olarak hayata geçirildiği görülüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X