İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’de aday adayları yarın son

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapacaklar için süre yarın akşam sona eriyor.

Henüz bu süreçte ilçeler ve büyükşehir için beklenen çok başvuru yok. Belediye meclis üyelikleri için 3 Aralık’a kadar süre var ama belediye başkan aday adaylığında AK Parti’nin Bursa’da geçmişte yaşadığı ilgiyi bu seçimde görüp göremeyeceği merak ediliyor.

Son anda bir yığılma olur mu bilmiyoruz ama belediye başkan aday adayı sayılarının ilçelerde düşüşte olduğu anlaşılıyor. Bu durumda iş başındaki belediye başkanlarının şansı artaracak gibi duruyor.

Aday adaylığı düşünen kimi dostlarla sohbetimizde ise, AK Parti’nin istediği Gazze ve parti bağışının aday adaylığına ilgiyi azalttığı belirtiliyor.

Geçmişte sembolik rakamlarla başvuru kabul edilen AK Parti’de bu defa durum tam tersi. Aday adaylığı için dahi parası olmayanların başvuru yapmalarının önü kesilmiş oldu.

Son ana kadar bekleyecek aday adaylarının ise kararlarında bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu. Bunu da yarın akşam öğrenmiş olacağız.

AK Parti’nin bu yerel seçimde de MHP ile ittifakı sürdürmesi için genel merkezler düzeyindeki görüşmeler nedeniyle Bursa’daki kimi ilçelerden feragat edebileceği dillendiriliyor. İlçelerin  adaylarının da bu nedenle MHP ile varılacak mutabakat sonrası netleşmesi bekleniyor. Adları dillendirilen ilçelere aday adaylarının ilgisi az.

MHP’nin Bursa’da talip olduğu kimi ilçelerde de bu sebeple AK Parti’ye aday adaylığı başvurularının azaldığını da ekleyelim.

Diğer yandan;

AK Parti’nin ilçelerde bir yandan da anket çalışmalarını sürdürdüğünü görüyoruz. Konuştuğumuz ilçe sakinlerine gelen telefonlar ve yüz yüze anketörlerle, ‘kimi belediye başkanı görmek istersiniz’ türünden sorular yöneltildiği, işbaşındaki belediye başkanların performanslarına ilişkin de nabız tutulduğu belirtiliyor.

Yani, buradan da anlaşılıyor ki, AK Parti ilçeleri riske etmeme ve garantiye almak için kamuoyu araştırmalarını da ihmal etmiyor. MHP’nin istediği ilçelerde de devretmek için bu anket sonuçlarının etkili olacağı konuşuluyor.

CHP ve İYİ Parti ile MHP’deki aday adaylarının bekleyişi ise sürüyor.

 

Karlık Osmangazi’ye dosyasını teslim etti

Hiç şüphe yok ki, Osmangazi Bursa ve Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip ilçelerinin başında geliyor. 55 ilden daha büyük bu ilçenin belediye başkanı olacak isim alacağı sonuçlarla anakent belediyesinin koltuğuna oturacak adayın da kaderini tayin edecek.

Bursa’daki seçmenin üçte birinin yaşadığı bu ilçeye çok talipli çıkması bekleniyor. Henüz resmen başvuran aday adayı sayısı bir elin parmakları kadar bile değil ama yarın akşama kadar onların da dosyalarını teslim edeceklerini düşünüyoruz.

Ahmet Yıldız’ın ardından dün de Yıldırım Belediyesi’nin eski başkanlarından Cüneyt Karlık belediye başkan aday adaylığı dosyasını AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’a teslim etti. İlçedeki 100 dolayında muhtarın imzasıyla Osmangazi belediye başkan aday adayı gösterilmesi istenen Karlık deneyimli bir siyasetçi. Belediyecilik geçmişiyle Yıldırım’ın ardından Osmangazi’ye de damga vurmak istiyor. Osmangazili muhtarların büyük çoğunluğunun desteğini arkasına alan Karlık’ı biz de üst kurulun ve belirleyicilerin üzerinde çok duracakları bir isim olarak görüyoruz.

Osmangazi’ye, Büyükşehir Belediyesi’nde Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü olarak görev yapan İnşaat Mühendisi Ali Altınoğlu’nun da yarın başvuru yapacağını öğrendik.

 

Nilüfer ve Orhaneli’ye kadın aday adayı

Diğer partiler henüz aday adaylığı sürecini hızlandırmadıkları için genelde AK Parti’ye yapılan başvurları ve gelişmeleri değiniyoruz.

Bu minvalde, AK Parti’nin bugüne dek hiç kazanamadığı Nilüfer ilçesine de kadın bir aday adayının başvuru yapacağını öğrendik.

Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Hatice Kübra Gönder bugün AK Parti’ye Nilüfer belediye başkan aday adaylığı dosyasını teslim edecek. 27. dönem milletvekili aday adayı da olan Gönder, ‘Yeni yüzyılda Cumhuriyeti’in adayı’ sloganıyla Nilüfer’e talip oluyor.

Diğer yandan;

Dağ’daki Orhaneli ilçesinde de Nüfus Müdürlüğü çalışanı Elif Özdemir’in AK Parti’den belediye başkan aday adaylığına başvuracağını öğrendik. Bu iki başvuru, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’ye gelen ilk iki kadın belediye başkan aday adayı başvurusu olacak.

Bu arada Orhaneli AK Parti’ye, avukat ve öğretim üyesi İdris Kaydul’un da bugün aday adaylığı dosyasını teslim edeceğini öğrendik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X