İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’deki değişim bürokrasiyi nasıl etkiler?

İktidar partisi Bursa’da yeni bir il başkanı ile yola devam edecek .

Dün AK Parti’nin yeni İl Başkanı Davut Gürkan bayrağı eski başkan Ayhan Salman’dan devraldı.

Şüphesiz, Gürkan ile Bursa’daki yerel siyasette de yeni bir dönem başlıyor.

Sadece siyasette de değil, bürokraside de yeni dönemin habercisi olan bir değişim bu.

Gürkan Bursa’da partisini 2023 hedeflerine ulaştırabilmek için büyük bir sorumluluğu omuzladı.

Kentin ulaşımdan, eğitime, sağlıktan, turizme, kırsal kalkınmasından sosyal hayatına ve yerel yönetimlerin beklentilerine kadar çok sayıda sorunun çözümü için de liderlik üstlendi.

Bursa’nın sürüncemeye kalmış yatırımlarının takibinde de yeni Başkan Gürkan’a büyük sorumluluk düşüyor.

İktidarın Bursa’daki gücünü hissettirebilmesinin bir yolu da bürokrasi üzerindeki etkisinden geçiyor.

Bugün kentimizin kimi kurumlarında ve yerel yönetimlerinde ağır bürokratik vesayetle vatandaşın bezdirildiği, işinin görülmediği, yorgunun yokuşa sürüldüğü, çözmemek için binbir bahane üretildiği bir dönem yaşanıyor.

Siyasal iktidarın gücünün çok etkili olamadığı bu kurumlarda mevzuat hazretlerinin arkasına sığınılarak vatandaşa, ‘bugün git yarın gel, olmamış git yeni evrak getir tarzı eski Türkiye’nin alışkanlıklarının sürdüğü yerler var. Bunu tebdili kıyafetle ve kamu kurum ve kuruluşlarının önlerinde dinlenecek dertli vatandaşlardan tespit etmek çok kolay.

Vatandaşı üzen değil sorununu çözen bürokratlara rastlamak artık kolay değil.

Gürkan, vatandaşı bezdiren bürokrat ve kamu görevlileri için masaya yumruğunu vuran bir iktidar partisi il başkanı profili çizebilecek mi?

Geçmişte Bursa’da merhum Mehmet Gedik, merhum İbrahim Yazıcı ve Turhan Tayan gibi iktidar partisi il başkanı olarak görev yapmış siyasetçiler bürokrasinin korktuğu isimlerdi.

AK Parti İl Başkanı Gürkan’ın, partisinin Bursa’daki gücünü gösterebilmek ve vatandaşın problemlerini çözecek bürokratlar için belki buralarda da değişim ihtiyacı duyacağını düşünüyoruz.

Bu açıdan baktığımızda, yeni Başkan Gürkan’ın atacağı adımlar şüphesiz muhalefet partileri kadar ilin bürokrasisi tarafından da merak ediliyordur.

 

Vaka düşüşü filyasyon ekiplerini boşa çıkardı

 

Bursa’da ve ülke genelindeki koronavirüs salgınının bulaş hızı düştükçe vatandaşın umudu da artıyor.

Aşı beklentisiyle birlikte vaka sayılarındaki düşüş de sevindirici. Önceki akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüreğimize su serpti. Bursa’daki vaka düşüş oranı yüzde 60’ı bulmuş. Hastanelerimizin ve sağlık çalışanlarının yükü giderek azalıyor.

Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’deki İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan bir dostumuzla sohbet ederken vakalardaki umut verici düşünün filyasyon ekiplerini de rahatlattığını söyledi.

Kentimizdeki vaka sayalarını düşürmek için yerel yönetimlerimizin İl Sağlık Müdürlüğü’ne kiralık araç desteği belli ki, etkili olmuş.

Şimdi o araçlar boşa çıkmış gibi görünse de tedbir olarak tutuluyor.

Dün sevindirici bir gelişme daha dikkatimizi çekti.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da Çin Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının 3. faz uygulamasına gönüllü olmuş.

Vali Yakup Canbolat’tan sonra kentin en üst düzey sağlık bürokratı da gönüllü aşı yaptırarak topluma mesaj verdi.

 

Cömez CHP’deki ‘taciz’ suçlamasına tepki verdi

 

Bursa’da ve ülke genelindeki örgütlerinde yaşanan ‘taciz’ iddialarıyla gündeme oturan CHP’ye bir tepki de AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’den geldi.

Dün konuştuğumuz Başkan Cömez, CHP Osmangazi’de ilçe başkanını istifasına yol açan ‘taciz’ skandalına sessiz kalmadıklarını ve tepki verdiklerini söyledi.

CHP Osmangazi örgütünde kamuoyuna yansıyan taciz iddialarının son derece vahim olduğuna dikkat çeken Cömez, “Asıl vahim olan ise, olay 3 yıl önce oldu, özür dilendi, barışıldı’ açıklama yapılmasıdır dedi.

CHP Bursa milletvekillerinin bütün bu olup bitenlere seyirci kalıp o dönem kongre hesapları yaptığına da değinen Cömez, “Medyaya yansıyan taciz haberleriyle şok olduk. CHPden gelen açıklamalar ise güler misin ağlar mısın türündendi. CHPnin kadın vekillerinin bu duruma tepki vermemesi ve gereğini yapmaması da son derece düşündürücü” diye konuştu.

Bursa’daki bu iddialar CHP’li başkanın istifasıyla kapanmış gibi gözükse de tartışma daha devam edecek görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X