İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’deki değişim yerel siyaseti ısıtır mı?

Şunu net biçimde görüyoruz. Kentte gündemi muhalefet partileri oluşturuyor.

CHP ve İYİ Parti’nin yerel uygulamalara ilişkin ele aldığı konular ses getiriyor.

Özellikle AK Parti’nin elindeki tek Büyükşehir Belediyesi olması hasabiyle muhalefet partileri buraya, dolayısıyla da Başkan Alinur Aktaş’a yükleniyor.

Millet İttifakı’nı destekleyen muhalif ulusal medya organlarının da katkısıyla Bursa’daki uygulamalar çoğu zaman ülke gündemine oturuyor.

Malumunuz AK Parti Bursa’da siyasi değişime gitti.

3,5 yıldır görev başında bulunan Ayhan Salman’ın yerine İl Başkanlığı’na Davut Gürkan’ı atadı.

Gürkan önümüzdeki ay yapılması planlanan kongreye kadar Salman’ın ekibiyle çalışacak. Kongre sonrası ise yeni bir kadroyla yola devam edecek.

Muhalefet biraz da iktidar partisindeki bu değişim boşluğundan faydalanarak son dönem özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin kimi uygulamalarını sert biçimde eleştiriyor.

İktidar partisinin Bursa’daki yöneticileri Büyükşehir’e yüklenen İYİ Parti ve CHP’ye aynı ton ve sertlikte karşılık veremedi.

Keza, ülke genelinde de ‘cinsel taciz’ skandallarıyla çalkalanan ve başkanı istifa eden CHP Osmangazi İlçe ve il yönetimine ne AK Parti Osmangazi’den ne de Belediye Başkanlığı’ndan bir tepki konmadı.

CHP’ye yanıtı kürsüden sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile istifa eden İl Başkanı Ayhan Salman verdi.

Oysa, CHP’nin hem Osmangazi hem İl hem de belediye meclislerindeki sözcüleri, geçmişte Osmangazi Belediyesi’nce restore edilen Abdal Kültür Merkezi’nin  Ensar Vakfı’na tahsisini yerden yere vurmuş, yetmemiş yargıya taşımışlardı.

Osmangazi’deki bu suskunluğunu sebebini anlayabilmek güç.

Bütün bu gelişmeler ışığında şimdi AK Parti’nin Bursa’da yeni bir il başkanı iş başında. Gürkan bugün saat 11.00’de görevi Salman’dan devralacak.

Gürkan’ın meydanı öyle muhalefete boş bırakacağını sanmıyoruz.

Ortaokul/lise yıllarından bu yana hırsı ve çalışkanlığıyla tanıdığımız Gürkan’ın, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenen Millet İttifakı’na, karşı argümanlarla yanıt vereceğini düşünüyoruz.    

 

Orhaneli’nin en eski yapısı ışık saçmaya devam ediyor

Kentin güneyindeki Orhaneli ilçesinde bir süre önce restore edilen Taş Mektep Uludağ Üniversitesi’ne tahsis edildi. İlçenin geçmişinde çok sayıda öğrencinin ilk öğrenimini aldığı tarihi mekan pandemi nedeniyle boş tutuluyor.

Bursa ve ülke siyasetine, bürokrasisine onlarca insan kazandıran Taş Mektep ilçeye ışık saçmayı sürdürüyor.

Şimdi bu değerli yapıyı Uludağ Üniversitesi Kültür Merkezi olarak kullanıyor.

İlçenin en eski taş yapılarından olan bu bina artık ilçe kültürüne katkı koyacak. Orhaneli Meslek Yüksekokulu burada zaman zaman etkinlikler düzenliyor.

Orhaneli sırtlarındaki Taş Mektep’in geçtiğimiz gün önemli konuğu vardı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz burada Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile inceleme yaptı.

 

Tarım Kredi Market’ten Bursa’ya bir mağaza daha

Türkiye’de binlerce çiftçinin ortak olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin yeni markası Tarım Kredi Kooperatif Market 156. şubesini Bursa’da Soğanlı Mahallesi’nde açtı.

Böylece ülke genelinde giderek yaygınlaşan ve ağırlıklı ortak çiftçi ürünlerini satan market zincirine Bursa’dan bir halka daha eklenmiş oldu.   

Çelebi Mehmet Bulvarı üzerindeki mağazanın açılışına Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Hacır, Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Tunahan Eyice, Barakfakih Kooperatif Müdürü Ahmet Kutlusan, Çalı Kooperatif Müdürü Alper Yaldız ile Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Hayrettin Eldemir katıldılar.

Tarım Kredi Kooperatif Market’in Bursa’daki mağaza sayısı da 9’a çıkmış oldu.

Marketlerde üreticiden direk tüketiciye ulaştırılan ürünlerle hem ortaklar hem de yurttaş kazanmış oluyor.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerin piyasalardaki ürün fiyatlarının dengelenmesinde önemli bir rol üstlendiklerini düşünüyoruz.

   

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X