İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’nin gövde gösterisi 

Dün bir kez daha şahit oldu ki, Bursa’da da Türkiye’de de 31 

Mart yerel seçimlerinin favori partisi AK Parti ve ona sağlanan anlaşma doğrultusunda destek veren Cumhur İttifakı’nın diğer üyesi Milliyetçi Hareket Partisi.

Bu bize şimdiden şunu gösteriyor. 

AK Parti, karşı ittifaka rağmen Türkiye genelinde yine bu seçimden de galip çıkacak. Kamuoyu yoklamaları da bunu teyit ediyor.

Dün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki AK Parti’nin aday tanıtım toplantısı adeta gövde gösterisine dönüştü.

Salona girmek mümkün değildi.

Her yer tıklım tıklım doluydu. Öncesinde Merinos Parkı da sert soğuka rağmen panayır yeri gibiydi.

Merinos’ta toplanan Osmangazi İlçe teşkilatı Başkan Mustafa Dündar ve kurmaylarıyla davul zurna eşliğinde salona girdiler. Dündar’a destek verenler arasında kimi mahalle muhtarları da gözümüze çarptı. 

Adaylığı son güne kadar gidip gelen Dündar’ın 3. dönem vizesi almasıyla birlikte coşkulu olarak Merinos’a girdiğini gözledik. Rumeli camiasının ve Batı Trakya Lobisi’nin Dündar’ın yeniden adaylığı konusunda Bursa mahreçli, Ankara uzantılı etkili bir lobi çalışması yürüttüğünü söyleyebiliriz.

Diğer ilçelerden de binlerce partili Merinos’a akın etti. Davetliler salona sığmayınca dışarıya barkovizyondan da içerdeki konuşmalar yansıtıldı.

Şüphesiz töreninin onur konuğu AK Parti’nin Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş idi. Öncesinde İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlar Efkan Ala ve Hakan Çavuşoğlu da birer konuşma yaptılar. 

Başkan Aktaş’ın konuşmasında tek tek isimlerini sayarak yeniden aday yapılmayan ilçe belediye başkanlarına hizmetleri için teşekkür etmesi vefa örneğiydi. Aktaş merhum Hikmet Şahin ile önceki dönem başkanı Recep Altepe’yi de es geçmedi.

Aday yapılamayan isimlerden kimileri de salondaydı. Başkanlar da ise burukluk gözden kaçmadı.

Kurtulmuş’un uzun bir konuşma ile salona mesaj vermeye çalışırken dinleyicileri sıktığını da belirtmek isteriz. 

Bir saati aşan konuşma herhalde Kurtulmuş’un yaptığı en uzun soluklu konuşmalardan biri olarak kayıtlara geçti. Salondaki coşkudan onun da etkilendiğini fark ettik. Kurtulmış o coşkunun Bursa’da 17 ilçe ve Büyükşehir’de partisinin 31 Mart akşamı zaferini işaret ettiğini söyledi.

Konuşmalar bittiğinde ise sahneye alfabetik sırayla adaylar çağrıldı. Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz, Gemlik’te Berkay Bulut, Gürsu’da Mustafa Işık, Harmancık’ta Yılmaz Ataş, İnegöl’de Alper Taban, İznik’te Kağan Mehmet Usta, Karacabey’de Ali Özkan, Keles’te Mehmet Keskin, Kestel’de Önder Tanır, Mustafakemalpaşa’da Mehmet Kenar, Mudanya’da Ahmet Murat Ünal, Nilüfer’de Necati Şahin, Orhaneli’de Ali Aykurt, Orhangazi’de Bekir Aydın, Osmangazi’de Mustafa Dündar, Yıldırım’da Oktay Yılmaz ve Yenişehir’de Cumhur İttifakı adayı MHP’li Davut Aydın belediye başkan adayı olarak ilan edildiler.

Törene katılan MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı da salondan büyük alkış aldı.

Hasılı, şunu net biçimde söyleyebiliriz. 

AK Parti bu görüntüsüyle CHP’ye ve onun Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’e ‘Bursa’yı size bırakmayız’ mesajı vermiş oldu. Cumhur İttifakı Bursa’da 18-0 yaparsa sürpriz olmaz.

Bir de AK Parti Bursa İl Yönetimi iyi bir organizasyonla seçime hazır olduğunu gösterdi.

Törenin bitiminde tüm adaylar Numan Kurtulmuş ile birlikte Osmangazi ve Orhangazi türbesine gittiler. Dönüşte ise teşkilata fuaye alanında yemek verildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X