İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’nin Nilüfer ve Mudanya adayları bu kez başarılar mı?

Bursa’nın iki büyük ilçesinde öteden beri AK Parti ile CHP arasında bir rekabet var.

Kentin batısındaki Nilüfer’i 2004’ten bu yana kazanma hedefinden şaşmayan AK Parti bu kez CHP’ye kaptırdığı Mudanya’yı yeniden geri almak istiyor.

AK Parti bu iki ilçeye 31 Mart yerel seçimlerinde tanınan, bilinen, iddialı adaylar çıkardı.

Nilüfer’de, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı tecrübesine sahip ve kentin sorunlarına hakim bir adayla yarışa giren AK Parti Necati Şahin ile bu kez sonuca gitmek istiyor.

Şahin’in çok kısa sürede AK Parti teşkilatlarına adapte olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Nilüfer’i karış karış dolaştığını ve halkta karşılık bulduğunu görüyoruz.

Şahin’in, zaten sağ kökenli bir siyasi gelenekten ve aileden gelme özelliğiyle de AK Parti Nilüfer İlçe mensuplarıyla da uzlaştığı konuşuluyor.

Şahin’in önünde bu kez büyük bir fırsat var.

Nilüfer’i CHP’li adaydan aldığında, hem partisinin hem de Bursa’nın siyasi tarihine geçecek.

Bize göre Şahin Nilüferlilere projelerini iyi anlattığında partisine burayı kazandırma şansı yüksek. Çünkü, rakibi tanınmıyor.

Necati Şahin’e bu yüzden Nilüfer’de şans tanıyanlarda da çok.

Gelelim Mudanya’ya.

AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı olarak eski ilçe başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal ile yarışa giriyor. Dr. Ahmet Murat Ünal kökenden Mudanyalı.

İlçesine belediye başkanı olarak da hizmet etmek istiyor.

Bursa eski İl Sağlık Müdürlüğü görevinde de bulunan Ünal ile AK Parti’nin CHP’den Mudanya’da rövanşı alabileceğini düşünenlerdeniz.

Bursa’nın biri kentin batısında diğer deniz kenarındaki iki ilçesinde AK Parti’nin bu defa sonuca daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de son sözü sandıkta Nilüfer ve Mudanyalılar söyleyecek.

 

Karacabey de istemiş

 

Dün bu sütunlardan AK Parti’nin Bursa’nın 17 ilçesine dönük hazırladığı seçim beyannamesinde iki ilçeye, ‘Sakin Şehir’ unvanı alınmasının planladığından bahsetmiştik.

O yazımız üzerine eksik olmasın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan aradı.

Meğer, Karacabey Belediyesi de sakin şehir olmak için Cittaslow sekretaryasına başvurmuş.

Başkan Özkan, ancak nüfus kriterini karşılayamadıkları için Karacabey olarak Cittaslow ağına katılamadıklarını söyledi.

Sakin şehir olabilmek için nüfusun 50 binin altında olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özkan, “Diğer kriterlerimiz tuttuğu halde nüfusumuz 50 binin üstünde olduğu için çok istediğimiz bu ağa maalesef katılamadık” dedi.

Özkan Bursa’nın özellikle Dağ yöresinde bu kriterleri taşıyan ilçeler bulunduğunu, İznik’in de buna uygun bir ilçe olabileceğini ifade etti.

Özkan, Cittaslow Türkiye Temsilciliği’ni Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yaptığını da sözlerine ekledi.

 

İMO Başkanı Olay TV’de

 

Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programının bu haftaki konuğu TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak.

Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı kentsel dönüşümdeki yeni yol haritasını ve geçtiğimiz günlerde Bursa’da gerçekleştirilen Ulaştırma Politikaları Çalıştayı ile yeni deprem yönetmeliğini konuşacağız.

Bursa’nın da aralarında bulunduğu büyük kentlerin ana sorunlarından birine dönüşen kentsel dönüşüm için Başkan Albayark’ın önemli açıklamaları olacak.

Program bu akşam 20.30’da yayınlanacak. Gece 01.15’de ise tekrar yayını verilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X