İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti’ye ilgi e-sistemi kilitledi

Hakkını teslim etmek gerek. Türkiye’de bilişim tekonoljilerini en iyi kullanan siyasal haraket AK Parti.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde bir ilke daha imza atıp, bütün aday adaylıklarını e-başvuru yöntemiyle kabul etti.

Yetmedi, AK Parti teşkilat yoklamalarında bile e-temayül sistemini devreye soktu.

Teşkilat mensupları bilgisayar tuşuyla yerel seçimlerde kim ya da kimleri belediye başykan adayı görmek istediklerini oyladılar.

Oysa, Türkiye daha bunca altyapıya rağmen elektronik ortamda seçim yapabilme düzeyine henüz erişemedi. AK Parti  ise milyonlarca üyesini internet ortamında e-temayüle aldı.

Gelişen bunca teknolojinin ardından artık ülkemizde de elektronik seçime geçilebilmeli. Bu konuda çok geç kalındığını düşünüyoruz.

Önceki gün bir TV kanalında AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın açıklamaları, bu sistemi en iyi kullanan partinin kendi partileri olduğunu ortaya koydu.

Ünal, sanal dünyadada genel merkez oluşturduklarını, bu sayede tüm teşilatla buradan haberleştiklerini vurguladı.

AK Parti’nin ülke genelinde elektronik ortamda kabul ettiği belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurdularında son gün yüklenmesi de sistemi kilitledi.

Dün başvurunun son gününde konuştuğumuz AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, sistemde bir yüklenme olduğiu için çok sayıda aday adayının elektronik başvuru yapamadığını, kendilerininin de buradan kontrol edip dosyaları kabul edemediklerini anlattı.

Başkan Çömez, her şeyde olduğu gibi bunda da son güne bırakıldığı için sistemin kilitlendiğini, yen bir süre uzatımının olabileceğinin sinyalini verdi.

Çömez, belediye başkan adaylığı başvurularında benzer sıkıntı yaşandığını ve mecburen sürenin uzatıldığını, çünkü başvuru yapılan dosyaların kontrolünün tıkanma nedeniyle güçlükle yapıldığını anımsattı.

Çömez’e belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurularının son durumunu da sorduk.

Dün sabah itirabiyle Osmangazi’deki başvuraların 100’ü geçtiğini, ancak tıkanma nedeniyle sisteme giriş yapamayanların da bulunduğunu ifade etti.

Çömez, 2014 seçimlerinde 200’ün üzerinde başvuru geldiğini, bu dönem sayının daha da artmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Aktaş’ın 2026 Bursa’sı

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilen Alinur Aktaş bugün habercilerin karşısına çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl devraldığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yıldönümünde habercilerle biraraya gelecek olan Aktaş, hem bu sürede yapılanları hem de 2026’da nasıl bir Bursa tasavvur ettiğini medya mensuplarıyla paylaşacak.

Merinos Atarük Kongre Kültür Merkezi’ndeki programda Başkan Aktaş’ın yeni dönem projelerinden de ipuçları vermesi bekleniyor. Aktaş’ın aynı zamanda 14 ayda Bursa’da gerçekleştirilen icraatları ve tasarrufu başta olmak üzere uyguladağı yönetim tarzı hakkında da kamuoyuna önemli bilgiler paylaşacağını düşünüyoruz.

İnegöl ile birlikte kesintisiz 15 yıl belediye başkanlığı yapan Aktaş’ın yeni dönemde kentin geleceğine damga vuracak hazırlıklar yaptığı biliniyor.

 

Salman ile yerel seçim

 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman bu akşam 20.30’da Olay TV’de program konuğumuz.

Olay’ın İçinden’de Başkan Salman ile Bursa’daki yerel seçim sürecini, belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylıklarını ve AK Parti’nin yurt genelindeki 31 Mart hedeflerini konuşacağız.

Rekor sayıda belediye başkan aday adaylığı başvurusu alan AK Parti’de bu durum nasıl yorumlanıyor?

Bütün bunları Başkan Salman’a soracağız.

Ekibi ile birlikte Bursa’da ilk yerel seçimini gerçekleştirecek olan Salman yeni döneme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapabilir.

Programı kaçıranlar için gece 01.00’de tekrar yayını var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X