Geçenlerde bu sütunlardan Bursa’da Gürültü Eylem Planı’nın çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi Çevre Korum ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın bir anket çalışması başlattığını aktarmıştık.
O çalışmada Bursa’da kimi caddelerde trafik kaynaklı gürültü yutucu asfalt kullanılacağı, raylı sistem ve karayolu kenarlarında ses perdeleyici sistemlere geçileceği, kentiçi toplu taşımada da elektrikli otobüsler kullanımı konusunda halka sorular yöneltildiğinden bahsetmiştik.
Yazımıza Ankara’dan bir teşekkür geldi.
Türkiye’deki açılmış elektrikli toplu taşıma araçları ihalelerinin 7’sini birden kazanan Bozankaya firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay’dan şu ileti ve mektubu aldık:
“Bursa Olay gazetesinin 14.11.2017 tarihli nüshasında, ‘Bursa’da gürültü yutucu asfalt devri’ başlığıyla yayımlanan yazınızı memnuniyetle okuduk. Geleceğin akıllı şehirleri için çalışan bir şirket olarak Bursa’da yapılan ve yapılacak vizyoner çalışmalarla ilgili halkı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyoruz.”
Günay, bu vesileyle iletisine, akıllı şehirlere dönük kendilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında da şu bilgileri eklemiş:
“Dünya tarihinin en çarpıcı kentsel büyüme dönemi hız kesmeden sürerken, mevcut altyapının daha verimli ve akıllı kullanılması gerçeği karşımıza çıkıyor. Bozankaya olarak biz de bu yeni döneme tüm enerjimizle hazırlanıyoruz. Bir şarj ile 400 kilometreye kadar mesafeyi kat edebilen elektrikli otobüslerimizle sahada yolcu taşıyan Türkiye’nin tek üretici firmasıyız.”
Aytunç Günay iletisinde devamla şunları de vurgulamış:
“Ülkemizde açılan 7 elektrikli otobüs ihalesinin tamamını almış olmaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda yerli ilk sürücüsüz (otonom) otobüsün de Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca ülkemize ve milli sanayimize katkı sağlamaktan da büyük bir gurur duyuyor ve sizin gibi değerli basın çalışanlarının vizyoner yaklaşımı için teşekkür ediyoruz.”
Bozankaya’nın büyük kentler için ürettiği toplu taşıma araçları ve akıllı şehir uygulamalarını dijital medyadan takip ediyorduk.
Özellikle raylı sistem araçları ve lastik tekerlekli elektrikli toplu taşıma sistemleri üzerine geliştirdikleri yerli teknoloji ilgimizi çekiyordu.
Eksik olmasınlar.
Bursa’daki bir anket çalışmasından yola çıkarak kentimize ve yazımıza ilgi göstermişler.
Bursa’nın da yakın gelecekte çevre dostu, elektrikli toplu taşıma araçlarına geçmesi artık kaçınılmazdır.
O zaman tabi ki, tercihin yerli ve milli olanlardan yana kullanmalı.
Tıpkı kendi şehrinde üretilen raylı sistem araçlarında olduğu gibi.
Tarım AŞ’de değişim
BURULAŞ’ın ardından Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım AŞ’de de dün Olağanüstü Genel Kurul vardı.
Genel Kurul’da Mustafa Bektaş, Fahreddin Yıldırım, Halit Şefikoğlu, Mehmet Çepni, Murat Erol, Mustafa Tarık Kaderli, Özcan Aşık, Rahim Demir, Saadettin Akkoyunlu, Yusuf Güler, Zekeriya Hacıoğlu’ndan oluşan eski Yönetim Kurulu’nun Bektaş dışındaki tüm isimleri değişti.
Yönetim Kurulu üye sayısı da 11’den 9’a indirildi.
Yöneticilere verilen hakkı huzur ücreti de bin 500 liradan 750 liraya düşürüldü.
Yeni Yönetim şu isimlerden oluştu:
Alinur Aktaş (Yönetim Kurulu Başkanı) Mustafa Bektaş (Genel Müdür) Kestel Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan, AK Parti AK Parti Mustafakemaplaşa eski İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kerim Akça, Yenişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bayram Şahin, Harmancık AK Parti İlçe Başkan Adayı Yılmaz Ataş, Büyükorhan AK Parti Başkan Adalı Üzeyir Tüfekçi, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir.
Öte yandan Tarım AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı Ali Gülbay’ın kendi isteğiyle ayrıldığı bu göreve İnegöl’den Fethullah Bingül getirildi.