İhsan Aydın
İhsan Aydın

Akkoç: Afrin bir petrol koridoru

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de bölücü örgüte tokat üstüne tokat atıyor. Yüzde 70’i yerli ve milli silah mühimmatla bölücüleri bozguna uğratan TSK’nın başarısı dosta güven verip düşmana korku salıyor.

TSK’nın ve Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’deki operasyonunu DYP Bursa eski Milletvekili, gazeteci büyüğümüz Fethi Akkoç ile konuştuk.

Olay TV’de bu akşam 22.00’de yayınlanacak Olay’ın İçinden programına konuk ettiğimiz Akkoç çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

img_0298.heic.jpgDeneyimli gazeteci ve siyasetçi Akkoç Afrin’de yabancı güçlerin desteğiyle açılmak istenen terör koridoru için şunları söyledi:

“Aslında orada açılmak istenen koridor ne Kürt koridoru ne de terör koridoru. Açılmak istenen koridor, Irak işgali ve DEAŞ bahanesiyle yerleşilen Suriye’deki petrolü buradan Akdeniz’e, yani sıcak sulara indirme harekâtıdır. Türkiye bu tehlikeyi fark etmiş ve gerekli müdahaleyi yapmıştır.”

Türk ordusunun geçmişte diğer tüm sınırötesi harekâtlarda olduğu gibi son derece başarılı bir operasyona imza attığına dikkat çeken Akkoç şöyle devam etti:

“TSK sivil kayıplarına son derece özen göstererek teröristleri saklandığı barınaklarda imha ediyor. Üstelik bunu kendi ürettiği araç gereç, silah ve mühimmatla yapıyor. Gelişmiş teknolojiyi  kullanıyor. Deneyimli pilotlarımız var. Türkiye savunma sanayiini çok geliştirdi.”

Türkiye’nin diplomasisini de iyi çalıştırdığını, sınırına yapılan saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını kullandığını tüm dünyaya ilan ettiğini de belirten Akkoç şunları söyledi:

“Ben yıllarca çalıştığım Tercüman gazetesinde diplomasiyi takip ettim. Sıkıntılı, çalkantılı dönemleri izledim. Afrin operasyonu Türk diplomasisi tarafından da başarıyla dış ülkelere izah ediliyor. Amerika ve Avrupa’dan harekâta karşı pek çatlak ses çıkmıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da güçlü bir lider olduğunu ve teröre karşı kararlılığını da ortaya koyduğunu dile getiren deneyimli gazeteci Akkoç, bunun da dışa karşı bir avantaj olduğunun altını çiziyor.

Peki en çok sınırımızın bulunduğu Suriye ile neden yıllardır geçinemiyoruz?

Eski vekil Akkoç’a bu soruyu da yönelttik.

Çünkü, Suriye yıllarca ülkemizi tehdit eden bölücü terörü ve onun sözde liderini topraklarında barındırdı.

Akkoç bunu şöyle yorumladı:

“Suriye uzun sınır komşumuz. Maalesef yıllarca oradan bölücü terör sızmalarına maruz kaldık. Sınır aşan sular da tarih boyu sorun oldu. Barajlar yaptık. İstenmedi. Zaman zaman ilişkilerimiz düzelme aşamasına geldi. Vizeler kalktı. Ekonomik ilişkilerin arttığı dönem de oldu. Bunu fark eden dış güçler Suriye ile  tekrar aramızı açtı. İki ülke cumhurbaşkanı ailecek görüştükleri biliniyordu. Ama dış güçler aramızı açarak ilişkleri bozdu. Şimdi operasyon aşamasına gelindi.”

DYP 19. dönem Bursa Milletvekili Fethi Akkoç ile dış politikayı ve Afrin Harekâtını konuştuğumuz Olay’ın İçinden’i bu akşam 22.00’de OLAY TV’de izleyebilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X