İhsan Aydın
İhsan Aydın

Akpınar’a 150 ünitlik diş hastanesi geliyor

Köşe Yazısını Dinle

Dün sabah yolumuz İl Sağlık Müdürlüğü’ne düştü. Müdür Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a bir çay içimi uğrayıp, Bursa’nın sağlık yatırımlarını ve salgınla mücadeleyi konuştuk.

Bursa’nın sağlık alanındaki eksiklerini tamamlayabilmesi için hazırlanmış onlarca projesi var. Merkez ve 17 ilçede aile sağlık merkezleri ile halk sağlığı merkezlerinin her geçen gün arttığını görüyoruz.

Bunlara, finansı dışarıdan, hibe yoluyla gelen göçmen aile sağlığı merkezlerinin de eklendiğini görmek sevindirici. Ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriyeli ve değer yabancıların ülkelerine dönmesi sonrası hepsi Bursa’ya kalacak.

Ayrıca, Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatının da hızlandığını, tamamlanma oranını yüzde 54’ü aştığını, kaba inşaatı biten binanın en geç önümüzdeki yıl nisan ayında hizmete açılacağını da belirtelim.

Biliyorsunuz, Bursa’da ikisi Yıldırım diğeri Nilüfer’de olmak üzere 3 ağız ve diş sağlığı merkezi var.

Şimdi buna üçüncüsü de ekleniyor.

Müdür Yavuzyılmaz, Emek’te imar planı sorunu çözülen 13 dönüm alan üzerine Murat Hüdavendigar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağını söyledi.

150 ünitlik merkez kentin en yoğun nüfusunun barındığı Osmangazi ilçesinde oturan hemşerilerimizi  Nilüfer ve Yıldırım’a gitmekten kurtaracak.

Bu amaçla Büyükşehir ve Osmangazi belediye meclislerinde geçen yıl sonunda plan değişikliklerinin yapıldığı, hatta bir kısmı park alanında kalan arsanın ağız diş sağlığı merkezine katıldığını bildirdi.

Bu gelişmenin, bünyesinde en fazla nüfusu barındıran Osmangazi ilçemiz için de sevindirici olduğunu düşünüyoruz.

Müdürü Yavuzyılmaz, ayrıca Yıldırım ilçesine de eski Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi arsasına yeni bir ağız diş sağlığı merkezi daha yapılacağını, projelerinin hazırlandığını bunun da kısa sürede ihale edileceğini ekledi.

Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz yine 100 yataklı Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Rehabilitasyon ve Tedavi Hastanesi’nin imar sorunun çözüldüğünü, buranın da en kısa sürede ihale edileceğini yineledi.

Zübeyde Hanım Doğumevi yerine idari bina yapılacak

Ataevler’deki eski Kamu Hastaneleri Birliği binasına aylık 160 bin lira kira verdiklerini, yılda 2 milyon lira kira maliyeti olan bu binayı boşalttıklarını ve dağınık birimleri tek çatı altında toplayacaklarını da söyleyen Yavuzyılmaz, bunun için yıkılan Zübeyde Hanım Doğumevi arsasının kullanılacağını söyledi.

12,8 dönüm alan üzerine inşa edilecek yeni İl Sağlık Müdürlüğü binasının 28 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Diğer yandan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeni yatırım programı içinde Samanlı’ya 600 yataklı yeni bir devlet hastanesi ile acil lojistik binası projesi de bulunuyor.

Müdür Yavuzyılmaz’a son günlerde yaşanan doktor randevusu alamama sıkıntılarını da sorduk. Bu konuda önceki gün açıklamaları vardı.

Bursa’da aralık ayı içinde devlet hastanelerine 1.2 milyon kişinin başvurduğunu anlatan Yavuzyılmaz, acillere gidenlerin de bu durumu suistimal ettiklerini, yığılmanın bu nedenle kaynaklandığını anlattı.

Yavuzyılmaz bu durumu, “Haftasonu üç çocuğunun elinden tutup, hepsini acile götürenler var diye yorumladı.

Yavuzyılmaz, randevu alıp gelmeyen ve iptal ettirmeyenlerin de diğer hastaların haklarını gasp ettiklerini de hatırlattı. Salgınla mücadelenin sürdüğünü belirten Yavuzyılmaz, Bursalıların yüzde 80’inin aşı olduğunu, ancak aşıların süresinin dolduğunu, hatırlatma dozlarının mutlaka yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Belgrad’da Bursa tanıtımı

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa, Avrupa Kültür Başkenti unvanını alabilmek için de arayışta.

Bu amaçla aralarından bakan yardımcısı, milletvekilleri, bürokratlar ile BTSO ve Ticaret Borsası temsilcilerinin de bulunduğu Türk heyeti Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Bursa’nın tanıtımını yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da yer aldığı heyetin önce Belgrad Belediye Başkanı Prof. Dr. Zoran Rodojicic’i makamında ziyaret ettiği, sonra da Bursa standını gezdikleri görülüyor.

Heyetin Avrupa Kültür Başkenti olan Novisad şehrindeki programlara da katılması bekleniyor.

Öte yandan, heyet içinde hem Sırp hem de Bursa’dan turizm profesyonelleri de bulunuyor. Turizm profesyonelleri İspanya’daki programa da katılacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X