İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş biten projeleri açmaya yetişemiyor

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart seçimlerine iki hafta kaldı. Bu minvalde belediye başkan adaylarının siyasi çalışmaları da hız kazandı.

AK Parti adayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tamamlanan projeleri ve yeni başlanacakların temel atma törenlerine yetişemiyor. Partisinin kurmayları da kendisini yalnız bırakmıyorlar. Hem Genel Başkanvekili Efkan Ala hem de eski bakan Mustafa Varank adeta Bursa’da karargah kurdular. Onlar da açılıştan açılışa, nokta mitinginden nokta mitingine koşarak Aktaş’ın ve diğer ilçe belediye başkan adaylarının yanında yer alıyorlar.

Önceki gün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Bursa spor tarihi için ayrı bir öneme sahip Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun temelini atan Başkan Aktaş, dün de Nilüfer ilçesi sınırlarında Gümüştepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtı.

Başkan Aktaş, adeta Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlanan projelerini açmaya yetişemiyor. Seçim tarihi yaklaştıkça projelerin hizmete alınmaları da hızlanacak görünüyor.

Bursa merkez ve 17 ilçede irili ufaklı yüzlerce projesi devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin bunlardan tamamlananların tümünü seçim öncesi hizmete alması zor görünüyor. Zira, hepsi için tören yapılmaya kalkılsa zaman yetmeyecek. Siyasi çalışmalara da vakit kalmayacak.

Aktaş’ın yeni dönem öncesi heybesinin dolu olduğunun işareti bunlar. Kendisi de bunu konuşmalarında sık sık vurguluyor. Her defasında dolu dolu bir beş yıl geçirdiklerini hatırlatıyor.

Keza, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin de dönemlerinde yapımları tamamlanan eserleri hizmete açma konusunda Büyükşehir gibi yarıştıkları görülüyor. Yıldırım’da yüzde 100’lere yaklaşan uzlaşı oranlarıyla kentsel dönüşüm projeleri yürüten Başkan Oktay Yılmaz, kent merkezinde devasa yeni bir etkinlik alanı ve meydan kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da buranın açık ve kapalı alanlarını önce konserler şimdi de yemekler için kullanmaya başladı. İki başkanın da seçim öncesi ilçelerine kazandırdıkları projelerle halkın karşısına rahat çıktıklarını söyleyebiliriz.

Anlaşılan, seçime 14 gün kala AK Partili başkanlar tempoyu daha da artıracaklar.

 

Gençlere yepyeni bir kamp merkezi

Siyasilerin seçimle geldikleri görevler nihayetinde bir gün muhakkak bitiyor. Önemli olan, geriye ne bırakabildikleri.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yeni dönemde partisince yeniden aday gösterilmedi. Ama onun ilçeye bize göre bıraktığı en değerli eserlerden biri de Göynükbelen Mahallesi Gölçük Yaylası’ndaki Gençlik Kampı ve Spor Merkezi.

Büyükşehir Belediyesi’ne öneriyi götürerek kabul ettiren, ardından da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteği alınarak yaşama geçirilen Gölcük Kamp Merkezi ülkemizin dört bir yanında gençleri burada kabul edip, ağırlayacak. Gençleri kötü alışkanlıklar ve bağımlılıktan uzak tutacak bu merkezi ilçeye kazandıran başta Başkanlar Aykurt ve Aktaş olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da teşekkür ediyoruz.

Sayılarının daha da çoğalması ve ilimiz geneline yayılması dileğiyle.

 

Sadece Cumhurbaşkanı mı açık hava mitingi yapacak?

İlginç bir yerel seçim süreci yürüyor. Belediye başkan adaylar sahadalar ama liderleri eskiden olduğu gibi kalabalık açık hava mitinglerinden kaçınıyor.

Daha çok AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçim öncesi olduğu gibi il il dolaşarak miting yaptığını ve adayları için halktan destek istediğini görüyoruz.

Bazen anamuhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Özgür Özel de açık hava toplantıları yapıyor ama diğer liderler nerede?

Yoksa, onlar daha 31 Mart gelmeden havlu mu attılar?

Özellikle hür ve müstakil biçimde seçim kararı alan İYİ Parti’nin Genel Başaknı Meral Akşener’in de açık hava mitinglerini çok tercih etmemesi düşündürcü.

Keza, ittifak görüşmelerinden istediği sonucu alamayan ve daha çok AK Parti’ye kaybettirme stratejisi üzerine seçim çalışması yürüten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı da meydanlarda görmek mümkün değil. Kent uzlaşısı adıya CHP’ye aleni destek veren bölücü örgütün siyasal uzantısı DEM’in, bırakın eş genel başkanlarını, çıkardıkları göstermelik adayları da ortalarda gözükmüyorlar.

Böylesi karmaşık seçim sürecinin ardından bakalım 31 Mart akşamı karşımıza nasıl bir tablo çıkacak?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X