İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş: Bu kez daha fazla farkla alacağız

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçime son 17 gün kala adayların saha ve medya ziyaretleri de sürüyor. Bursa’nın seçim yarışı iki isim üzerinde odaklanıyor.  İki aday da çok iddialı.

CHP’nin Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey önceki gün Orhaneli ziyaretinde, “kazandık” açıklaması yaptı.

AK Parti adayı Alinur Aktaş da iddialı ve bu kez 2019’da az farkla geçtiği rakibiyle aradaki farkı daha da açacaklarını söylüyor.

AK Parti’nin Büyükşehir adayı Başkan Alinur Aktaş dün İstanbul’da NTV’nin konuğuydu.

Seçime Doğru programında Ahmet Arpat’ın sorularını yanıtlayan Aktaş, 2019’da yüzde 2,7 oy farkla kazandıkları Büyükşehir seçimini bu kez daha fazla farkla alacaklarını iddia etti.

Aktaş’ı son derece rahat gördük. Anket yayınlamadıklarını söyledi ama sonuçtan da emin gibiydi.

“2019’da yüzde 2,7 farkla kazanmıştık. Bu kez fark daha fazla olacak. Bursalı hemşerilerimin güvenlerini ziyadesiyle aldığımızı düşünüyoruz. Bunu sandıkta da devam ettireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Gittikleri her yerde Bursalı hemşerilerine fotoğrafın bütününe bakmalarını istediklerini anlatan Aktaş, “Çıkıp birileri her ay şu kesime şu kadar para vereceğim diyor. Ama bunların yapılabilirliği yok” dedi.

Bursa’da bir vizyon ortaya koyduklarını ve kenti yıkarak güzelleştireceklerini söylediğini anlatan Aktaş, bu sayede eskiyen, yolda kalan, tarihin önünü kapatan binaları yıktıklarını ve dolu dolu bir 5 yıl geçirdiklerini ifade etti.

Deprem tedbirlerine dönük Japon Kalkınma Ajansı ile çalıştıklarını, bu minvalde kentte 14 ayrı lokasyonda, vatandaşla yüzde 95’i bulan uzlaşılarla 10 bin 300 konutluk kentsel dönüşüm projelerini bitirme ve anahtar teslim aşamasına getirdiklerini vurguladı.

Aktaş, Bursa’nın trafik projelerine değinirken de dünyaca ünlü Tomtom verileriyle 2022’de 5. sırada olan Bursa’nın 2023’de 9. sıraya çıktığını, dünyadaki sıralamasının da 125’ten 165’e yükseldiğini hatırlattı.

Bursa’nın trafiğini rahatlatmaya dönük bir çok projeyi hayata geçireceklerini, bunların içinde kuzey-güney koridorlarının da yer aldığını, ayrıca Kestel-Görükle hattında çalışan raylı sistemi kuzeyde Çalı’dan Demirtaş’a uzatacaklarını da söyledi.

3,2 milyon nüfuslu Bursa’nın 17 milyar dolar ihracat yaptığını, bu özelliğiyle de Türkiye’nin 2. veya 3. şehri ünvanınan sahip olduğunu aktardı. Aktaş, yeni dönemde 3,2 milyon metrekarelik yeşil alana 3,5 milyon metrekare daha ilave yapacaklarını da hatırlattı. Ayrıca, Birleşik Krallık’tan akıllı şehircilik uygulamaları için ciddi bir hibe aldıklarını duyurdu.

Aktaş’ın seçime sayılı günler kala her mecrayı değerlendirdiği ve halka projelerini anlatmak için çalıştığını görüyoruz.

Tempo seçim yaklaştıkça giderek daha da artacak görünüyor.

 

İç Kozahan’a çeki düzen

Bursa’nın en çok turist çeken alanlarından biri Hanlar bölgesi. Eşsiz güzellik ve zenginliğe sahip hanlarımızın kimilerinin hali içler acısıydı.

Gelişigüzel eklentiler, sundurmalar, işgaller yıllardır buraların görüntüsünü bozuyordu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun uyarısıyla İç Kozahan’daki sundurmaların sökümü için esnafa süre verilmişti.

Şimdi görülüyor ki, yeni bir düzene geçiliyor. Sundurmalar kaldırılmış. Tek tip şemsiye ve masa sandalye düzeni sağlanacak. Böylece, görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Uygulamanın, esnafın onayı alınarak yapılması sevindirici.

İç Kozahan’ın yeni oturma ve güneşten korunma donatılarıyla farklı bir yapıya bürüneceğini düşünüyoruz.

 

Büyükşehir Meclisi’nde veda oturumu yapılacak

Bütünşehir Kanunu ile birlikte yerel parlamento kimliğine bürünen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün 5 yıllık dönemin son oturumu gercekleşecek. Üyelerin büyük bölümünün yeni dönemde koltuklarında yerini almayacak olması nedeniyle bir bakıma meclis üyelerin de birbirleriyle son kez aynı salonda buluşmaları gerçekleşecek.

Mart ayı oturumuyla 2019-2024 dönemini tamamlayacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde siyasi partileri ve ilçelerini yeni dönemde yeni isimler temsil edecekler.

101 üyeli Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 5 yılda önemli kararala imza atıldı, salonda çokça tartışma çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 5 yıl boyunca birlikte çalıştığı meclis üyesi arkadaşlarıyla dönemin son oturumunu gerçekleştirecek. 1 Nisan sonrası Büyükşehir’de siyasi parti gruplarıyla yeni üye tablosu oluşacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X