İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş: Giderek farkı açıyoruz

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart’a 10 gün kaldı. Adayların temposu artıyor, söylemleri de giderek sertleşiyor.

AK Parti adayı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün gece Almira Otel’de Bursalı gazetecilerle buluştu. Sahada yoğun bir program yürüten Aktaş’ın geç vakte kadar çalışmalar yaptığını biliyoruz. Partisiyle Bursa’nın merkezi ve 17 ilçesinde propaganda çalışmalarına katılıyor.

Aktaş’ın seçime 10 gün kala daha bir rahatlamış gördük. Sahada farkı giderek açtıklarını söylüyor. Aktaş, adaylığı resmileştiği andan itibaren 9 ayrı anket yaptırdığını hatırlattı. Hepsinde üstüne koya koya, rakibiyle farkı giderek açtıklarını ileri sürdü.

Anketlere inandığını fakat, merdiven altı, el altından yapılanlara şüpheyle yaklaştığını da kaydeden Aktaş, piyasada bir seçim havası olmadığını, ama seçmenin yine de kendilerinin ayağına gelmelerini beklediğini de vurguladı.

‘KAFAYI BENLE BOZDULAR’

Değerlendirmelerinde rakipleri CHP’li Mustafa Bozbey ve İYİ Partili Selçuk Türkoğlu’na da yanıtlar veren Aktaş şöyle devam etti:
“Kafayı benimle bozmuş bir İYİ Parti adayı var. CHP zaten komple benle kafayı bozmuş. CHP’nin genel başkanı Bursa’da tek mega projelerinin beni göndermek olduğunu açıkladı. CHP adayında hesap kitap yok, basma kalıp sözlerle projeler açıklıyor. Bunlarda vizyon yok. Ulaşımla ilgili vaatlerinde dökülüyorlar. Bunları hangi parayla yapacaksınız? Emekliye 2 bin lira maaş vaat ediyor. 20 yıl Nilüfer’i yönettiler, şimdi dürüst ve temiz belediyecilikten bahsediyorlar ama bunun baş failu şimdi Büyükşehir adayları” diye konuştu.

Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir adayının da Büyükşehir’in tanıtım afişlerini yasal değil diye tahrip ettiğini, ama kendisinin aynı karşılığı verecek bir üslup ve tarzı olmadığını vurguladı. Aktaş rakibine, “Siz savcı mı hakim misiniz” diye sordu.

Kalan günlerde vatandaşın A’dan Z’ye her şeyi değerlendireceğini söyleyen Aktaş, önceki seçimi 2,7 puan fark ve 48 bin oyla kazandığını, CHP adayının performansını bu kez çok kötü olduğunu, kendi içlerinde çekişmeler yaşadıklarını, örgütün ‘fokur fokur kaynadığını’ ve taşmaması için tencere kapağını kapattıklarını, adayların morallerinin de bozuk olduğunu ileri sürdü.

NİLVAK’ı bir kez daha gündeme getiren Aktaş, rakibine buradan kaç öğrenciye burs verdiklerini açıklamasını istedi. Kendilerinin BURSKOOP aracılığıyla 10 bin öğrenciye burs verdiklerini, sayının 16 bine çıkacağını da yineledi.

Aktaş, “Fark atacağız, onlar da bunun farkındalar” diyerek de rahatlığını ortaya koydu. Aktaş, İYİ Parti adayı Türkoğlu’na da niçin CHP adayı Bozbey hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili konuşmadığın sordu.

Yeni dönemde Yeşil, Emirsultan tarihi aksının kendisini heyecanlandırdığını, Doğanbey için bir çalışma yaptıklarını, Sıcaksu’daki termal tesis için ayrılan 65 dönümlük alana yatırımcı aradıklarını, Gaziakdemir’de vatandaşlarla aralarına kimsenin giremeyeceğini, kentin doğu ve batısında ise 2 KOBİ OSB kuracaklarını yineledi.

Aktaş, Büyükşehir’in kredi borçları üzerinden battığı yönündeki iddiaları gündeme getirenlere de, “Önce Nilüfer’e, Gemlik’e, Mudanya’ya baksınlar. Nilüfer Belediyesi personele maödeyemiyor. Aldığı elektrikli araçlara haciz konmuş. Biz hiç borç ertelemedik. Tıkır tıkır ödüyoruz. Kayapa’da katı atık bertaraf tesisimizi engellemeye kalktılar. Kendi kompos tesisleri leş gibi, dökülüyor” dedi. Aktaş, Bozbey’in 15-20 yıldır Anadolu Arastası’nı bitiremediğini de hatırlattı.

Yeniden Refah Partisi’nin Büyükşehir adayı Sedat Yalçın ile kendilerinden ayrılan Kestel ve Büyükorhan belediye başkan adaylarına da göndermede bulunan Aktaş şöyle konuştu:

“Kestel ve Büyükorhan’da 1 Nisan’dan itibaren ahlaklı belediyecilik yapacaklarını söylüyorlar. Şimdiye kadar buralarda ahlaksız belediyecilik mi yapılıyordu. Bunlar bize kızıp giden arkadaşlar. Tabandan falan da yetişmiş değiller. Sedat Yalçın’a verilen oylar da kendisine verilmiş oylar değil.”

HARMANCIK’TA BOZBEY RÜZGARI

AK Parti 4 dağ ilçesinden üçünün adayını değiştirdi. Yeni adaylarla seçime giden AK Parti’nin bunlardan üçünde çok rahat olduğunu düşünmüyoruz. Orhaneli’de Mümtaz Aslan ile İYİ Parti’nin iddiası var. Keles’te sahada İYİ Partili İsmail Yeni rüzgarı esiyor.

Harmancık sıkıntılı görünüyor. YRP’nin genç ve sevilen adayı Ahmet Can AK Parti’den oy çekiyor. CHP Harmancık’ı 2019’da 700 oy farkla kaybetmiş. Bu kez burada aradan CHP adayı Haşim Ali Arıkan sıyrılırsa sürpriz olmaz.

Bize göre AK Parti’nin en rahat olduğu ilçe ise Büyükorhan. Kamil Turhan’ın, YRP’ye geçen eski Belediye Başkanı karşısında Büyükorhan’da açık ara seçimi alacağını tahmin ediyoruz.

Dün Harmancık’ı ziyaret eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in ilçeye gelişi adeta gövde gösterisine dönüşmüş. Bozbey, ilçenin ve bölgenin yol sorununa ve sulama tesisi eksiklerine dikkat çekmiş. 30 yıldır DSİ’nin ve siyasetin gündeminde olan Ballısaray Barajı’nın 22 yıllık iktidar partisince yapılmadığını hatırlatmış. Her seçim dönemi gündeme gelen Ballısaray Barajı’nı artık iktidar partisi konuşmuyor. Gölete döndürülmüş olsa da o da yapılamıyor.

CHP 31 Mart akşamı Harmancık’ı envanterine katabilir. Burada daha evvel Ahmet Tufan ve merhum Ömer Durak ile seçim kazanmışlığı var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X