İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş ile bir dönem daha 

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti’nin İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki aday tanıtım toplantısı gövde gösterisine dönüştü. 2019’da İstanbul’un kaybedilmesiyle buruk bir 5 yıl geçiren AK Parti,

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanı Murat Kurum ile bu kez İstanbul’u geri almak istiyor. Aralarında Bursa’nın da bulunduğu 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkan adayının tanıtıldığı toplantı İstanbul ilçe teşkilatlarının yağmura rağmen yoğun katılımıyla izdihama yol açtı. Saatler öncesinden salon doldu. Bursa’dan gelenler bile son dakika yer bulabildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat isimlerini açıkladığı belediye başkan adayları arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vardı. Aktaş’ın adaylığının açıklandığı törene Bursa’dan da yoğun bir katılım gözümüze çarptı. AK Parti İl ve ilçe teşkilatları, belediye başkanları, bürokratlar, milletvekilleri salonda yerlerini aldılar.

Erdoğan kürsüye çıktığında, ‘Yeniden İstanbul’ şarkısını salondakilerle birlikte seslendirdi. Filistin’e selam gönderen Erdoğan,

Gazze’de kan dökenlerin er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerini söyledi.

Erdoğan, adayları kapsamlı istişareler ve değerlendirmelerle belirlediklerini, eksikleri de olabileceğini ifade etti. Belediyeciliklerinin 30 yıllık bir şanlı geçmişten süzülüp geldiğini vurguladı.

Erdoğan, “Milletimize rüştümüzü önce yerel seçimlerde ispat ettik. Tüm engellemelere rağmen 94 ruhuyla belediyecilikte yepyeni bir çığır açtık. Ülke yönetimine talip olduk. İstanbul, çöp, çukur çamur diye tanımlanmıyor muydu? İstanbul’u bunlardan nasıl temizlediysek 30 büyükşehir ve 51 il belediyemiz de kazanmak için yola çıktık” diye konuştu.

Y
eniden hortlatılmak istenen 28 Şubat senaryoları vurgusu
Şehirleri yöneteceklerin ehil isimlerden oluşmasına dikkat ettiklerini hatırlatan Erdoğan, 15 Ocak pazartesi günü diğer başkan adaylarını ve seçim beyannamesini açıklayacakları toplantının ardından gece gündüz sahada olacaklarını da söyledi.

50 bin 500 mahalle ve köy muhtarının da bu seçimde belirleneceğini, dünyada bu denli geniş bir demokrasinin olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, “Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Cumhur İttifakı olarak belediyelerimizi kazanmak için çalışacağız, ama son sözü milletimize bırakacağız” dedi.

Eski Türkiye’deki 28 Şubat senaryolarının seçim öncesi yeniden oynanmaya başladığına dikkat çeken Erdoğan, “Bunlar millet ve memleket düşmanlarının aparatı olmuşlardır” dedi.

Erdoğan’ın konuşması zaman zaman, “İstanbul bizimdir bizim kalacak” diye sloganlarla kesildi.

Kirli oyunun siyasetteki aparatının hep CHP olduğunu da ileri süren Erdoğan, hayat tarzı, köken, inanç ve semboller üzerinden pis oyunlar oynandığını da vurguladı.

Erdoğan, CHP’nin Genel Başkanını emanetçi genel başkan diye tanımladı. Erdoğan, “Bu seçimde aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Özgür efendi nerede bir çapulcu, terörist varsa selam çakıyor. Milletimiz onu siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldıracak. Boynunda diyet borcuyla siyaset yapılmaz. Siyaset her kişinin değil er kişinin şanıdır” diye konuştu.

Mayıs seçimlerindeki zaferi 31 Mart seçimlerinde de pekiştireceklerini söyleyen Erdoğan, “Yapacak daha çok işimiz, milletimize verecek daha çok hizmetimiz var” dedi.

Şehirleri okuyacaklarını belirten Erdoğan, 81 vilayet gibi Fatih’in emaneti olan İstanbul’u Muradına kavuşturacaklarını ve 5 yıllık fetret dönemini bitireceklerini de dile getirdi.

Erdoğan Bursa’da 17 ilçeyi istedi 
 

Erdoğan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayının tanıtıldığı anlarda sahneye Başkan Alinur Aktaş ile birlikte Bursa milletvekilleri, İl Başkanı ve Gençlik ve Kadın Kolu Başkanı ile Cumhur Ittifakı’nın MHP Bursa İl Başkanı’nı da davet etti.

Erdoğan sahnede Başkan Aktaş ve Bursa Teşkilatı ile milletvekillerinden 17 ilçeyi birden Cumhur İttifakı’na kazandırmaları için çalışmalarını istedi.

Tören sonrası açıklama yapan Aktaş’ın Bursalılara da önemli mesajları vardı. Kentsel dönüşüm projesinin detaylarını sonra kamuoyuna paylaşacaklarını söyledi. Aktaş’ın yeni dönemde 100 bin konutun dönüşümünü başlatmayı planladığını öğrendik.  Bu amaçla İstanbul’daki gibi yarısı devletten yarısı mülk sahibinden uygulamasına Bursa’da da geçilmesi bekleniyor.

Diğer yandan;

Aktaş 31 Mart seçimleri için tüm Bursalılardan oy istedi. Kendisi hakkında karalama kampanyası yapanları da Allah’a havale ettiklerini, BUSKİ’ye dönük iddialara ilişkin ise önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Aktaş, ilçe belediye başkanlarının tamamının ise ay sonu açıklanacağını sözlerine ekledi.
2019 yılındaki adaylık açıklamasını da aynı yerde izlemiştik. AK Parti teşkilatları diri tutuluyor. Aşırı yağışa rağmen Haliç dolup taştı.
Bu arada Aktaş dün Gemlik’te coşkuyla karşılandı. Akşam ise Merinos AKKM’deki açıklamaları da önemliydi.
Toplantı çıkışı Aktaş’ı kutlayanlar arasında ailesi de vardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X