İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş Nilüfer’den Bozbey’e yüklendi

Köşe Yazısını Dinle

Seçim artık üç haftaya kadar indi. Siyasi arena da hareketlendi. Adayların karşılıklı atışmaları arttı, siyasi söylemleri de giderek sertleşiyor.

Önceki akşam AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak’ın teşkilata sunum yaptığı toplantıyı izledik.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş burada rakibi, CHP Adayı Mustafa Bozbey’e yüklendi.

Aktaş, Bozbey’in ve partisinin 25 yıl yönettiği, Nilüfer’e 700800 kişi kapasiteli bir kültür merkezi bile yapamadığını, proje sunumunu da BAOB binasındaki küçük salonda gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Aktaş, AK Parti Nilüfer Teşkilatı’nın proje lansmanında, CHP adayından daha çok insanı bir araya getirdiğini vurguladı.

Aktaş şunları söyledi;

25 yıllık Nilüfer’in makus talihini değiştirmek adına yola çıktık. Maalesef, 25 yılda 700-800 kişiyi bir araya getirecek bir salon Nilüfer’e kazandıramamışlar. 543 bin nüfuslu belediye bunu yapamamış. Ama gidip bakın Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerine, nasıl salonlar var görün. Allah’ın izniyle o salonu da Nilüfer’e bizler kazandıracağız”

Aktaş konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu ittifak 3-5 tane daha belediyemiz olsun, 5-6 daha fazla meclis üyesi olsun diye kurulan bir ittifak değil. Karşımızda bir ittifak yok. Onların bir derdi, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve Cumhur İttifakı’nı alaşağı etmek. Bu millet kuyumcu hassasiyetinde her şeyi tartıyor. 31 Mart gecesi ülkemizde, Bursa’mızda her şeyden önce Nilüfer’de bir iradenin ortaya konduğu gün olacak. İnanıyorum ki, Celil Çolak projeleriyle de bunu ortaya koyacak.”

Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü;

Şu an karşımızda hiçbir plan ve programı olmayan, sadece Alinur Aktaş’a saldıran ve olumsuz konuşan adaylar var. Bazıları ise kazanmak için değil, kaybettirmenin derdindeler. İçinde hınçları var. Acaba kaybettirerek ders verebilir miyiz diye düşünüyorlar. Gerçekten bu millet kararlı ve pozitif bakıyor. Her şey dört dörtlük mü? Biz böyle bir şey olduğunu iddia etmiyoruz. 31 Mart, Türkiye’de, Bursa’da özellikle de Nilüfer’de bir şeylerin değiştiğinin ortaya konduğu gün olacaktır.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yanıt veren Aktaş, “CHP Genel Başkanı evlere şenlik. Bursa’da mega projelerini açıkladı. Alinur Aktaş’ı göndermek. Ne yaptı bu Alinur Aktaş size ya. Ne derdin var? Alinur Aktaş’ı bir kişi gönderir, o da bu milletin kendisi. Kusura bakmayın, buna karar verecek olan kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel değildir” dedi.

Çolak ise göreve geldiklerinde artık Nilüfer’in yeşil alanlarının gasp ettirmeyeceklerini, birilerinin cebine giden rantı vatandaşın hizmetinde kullanacaklarını söyledi. Çolak daha sonra teşkilat mensuplarına tek tek Nilüfer’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Onlardan Nilüfer’i değiştirmek için söz aldı.

AK Parti kurmayları da Çolak’ın toplantısına yoğun bir katılımla destek verdiler.

Aydın Osmangazi’de bu kez başarabilir mi?

Osmangazi’de 3. kez aday olan CHP’nin Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ın da dün sabah Altınceylan’da proje sunumu vardı. Aydın, iki kez rakip olduğu AK Parti adayına en son 2019’da yüzde 5’lik farkla kaybetmişti.

Aydın’ı bu kez daha bir hazır ve iddialı gördük. CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ile milletvekilleri ve belediye meclis üyeleriyle yeni meclis üyesi adayları da proje sunumunda yerini almışlar.

Toplantı, Osmangazi’nin sorunlarının ve içinde bulunduğu durumun özetlendiği kısa film gösterimi ile başladı.

Aydın söze, AK Partili belediyenin 15 yıl, 780 hafta, 5 bin 444 gün, 134 bin saattir ‘hiç bir şey’ yapmadığını ileri sürerek başladı. Aydın, sadece Osmangazililer’in 3 milyar lirasını meydan diye 80’li yılların çarşısına benzeyen betona gömdüğünü, seçildiklerinde ise en büyük projelerinin bu anlayışı değiştirmek olacağını dile getirdi.

Osmangazi’nin 15 yıl kaybettiğini, ‘ulaşılamayan, duvarlarla örülü’ yönetim anlayışını ortadan kaldırmak için aday olduklarını söyleyen Aydın, ilçede depreme yönelik de bir çalışma yapılmadığını, kendilerinin iş başına geldiklerinde, binaları Arap ve Dubaililere satmadan, vatandaşı yaşadığı semtlerde tutacak dönüşüm projeleri uygulayacaklarını vurguladı.

Aydın, Osmangazi’de dönüşüm diye anlatılanların da gerçek dönüşüm değil, boş çiftlik arazisine yapılan yap-sat binalar olduğunu ileri sürdü.

Göreve getirildiklerinde akıllı şehircilik uygulamalarına geçeceklerini, yeşile ve çevreye önem vereceklerini, Green Cities birliğine üye olacaklarını, çevre dostu bir Osmangazi oluşturmak amacıyla da yağmur sularını depolayacaklarını, GES ve RES’ler yaparak enerjiyi bedavaya getireceklerini söyledi.

Aydın, “Hedefimiz sıfır karbon” dedi.

Osmangazi’de 3 ayda bir muhtarlar, 6 ayda bir de halk meclisi toplayacaklarını vaat eden Aydın, sosyal belediyecilik olarak da ilçeye 25 kreş kazandıracaklarını, 0-6 yaşa süt dağıtacaklarını, emeklilere, kadın kooperatiflerine, amatör spor kulüplerine, gençlere destek olacaklarını, ovadaki 26 köyde yetişen siyah inciri, kuracakları Gazi Tarım AŞ ile dünyaya pazarlayacaklarını ve üreticinin sürekli yanında yer alacaklarını kaydetti.

İlçe turizminin canlandırılması için de gezek ve danışık kültürünü yaygınlaştıracaklarını, yabancı turistlerin geceleme sayısını artırmak için tarihi binaların restorasyonunu de destekleyeceklerini açıkladı.

Aydın sözlerinin sonunda, “Osmangazi’de değişim için yola çıktık. Bu defa Osmangazi dedik. Bunu çok soran var. Halkımızın hizmet alabilme adına genel ve yerel seçimi ayırması için bu sloganı kullandık” dedi.

Aydın, sokağın değişim istediğini, bu yerel seçim ile iktidarın ömrünün sonlanacağını da ileri sürdü.

CHP ve Erkan Aydın’ı bu kez Osmangazi’de sonuca daha yakın ve istekli gördük.

Sandıktan ne çıkar, 31 Mart akşamı göreceğiz.

100 yılda Bursa’yı büyüten 100’ler

O artık Bursa’nın klasik yayınlarından biri haline dönüştü. Evlerimizin ve kütüphanelerimizin kent tarihi ve ekonomisine ışık tutması açısından vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Olay’daki arkadaşlarımızın büyük bir çabayla düzenli olarak çıkardığı Bursa’yı Büyütenler dergisi bu defa Cumhuriyet’in 100. yılına ayna tuttu, daha dolu bir içerikle, Bursa’yı her anlamda büyüten 100’lerin hikâyesini sayfalarına taşıdı.

Emek veren meslektaşlarımızın ve yöneticilerimizin ellerine sağlık.

Kentimizin ekonomisinden sosyal yaşamına ve belediyecilik hizmetlerine kadar her şeyi bulabileceğiniz Bursa’yı Büyütenler’i kaçırmayın.

Türkiye’nin en kapsamlı ekonomi dergilerinden birine dönüşen yayını bayinizden ayırtmayı unutmayın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X