İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş rakibine gönderme yaptı

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçim yaklaşıyor. Adaylar sahada. Dün sabah istihdam zirvesi için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde habercilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a biz de sahadaki havanın nasıl olduğunu sorduk.

Aktaş, sahada büyük bir ‘hüsnükabul’ gördüklerini anlatıp, küfelerinin dolu olduğunu vurguladı.

“Ben rahatım, sahada hep geziyoruz. Tabii emekli maaşlarından yakınmalar oluyor, kiralardan  şikâyet var, pazarda da fiyatları yüksek bulanlar çıkıyor. Allah’a şükür bize ve partimize büyük bir hüsnükabul var” diye konuştu.

Bugünden itibaren merkez dışındaki ilçelerde siyasi çalışmalara ağırlık vereceklerini hatırlatan Aktaş, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi ve Cumhur İttifakı ortağı MHP ile tam bir uyum içinde çalıştıklarını da vurguladı.

Aktaş, “Bizim ilçelerde 17 belediye başkan adayımız var. 17’si de çok değerli. Cumhurbaşkanımıza Bursa’da ilçeleri 17-0 yapmak için söz verdik. Meclis üyesi adaylarımız da yakında açıklanacak. Zayıf olduğumuz mahalleler için ayrı bir çalışma yapacağız” dedi.

Artık seçime 45 gün gibi bir zaman kaldığını, sıkıntısız bir süreç atlatma temennisinde de bulunan Aktaş, rakiplerine şu sözlerle gönderme yapmadan da geçmedi:

“Küfemiz dolu, anlatacak çok şeyimiz var. Biz hiç bir zaman algı belediyeciliği yapmadık. Hayatında kentsel dönüşümün ‘k’sini konuşmamışlarla, Çalı Yolu’nu sağlı solu kaçak fabrikalarla dolduranlarla, tartışmalı aile vakıfları bulunanlarla mücadele ediyoruz.”

Bursa’da çok sayıda kentsel dönüşüm yaptıklarına da değinen Aktaş şöyle devam etti:
“Bursa, önümüzdeki 5 yıllık süreçte ciddi manada kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirecek. Bunu yaparsak küçük işletmeler şehir dışına çıkacak. Yaparsak, tarih ortaya çıkacak, yaparsak, yeni yollar açılacak” dedi.

Aktaş, Hanlar Bölgesi’ndeki düzenlemeleri bitirip, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa programına yetiştirmeye çalıştıklarının da altını çizdi.

Aktaş’ın yanında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da vardı.

Onu da son derece rahat gördük.

Demek ki, ellerindeki anket verileri Bursa için bir sıkıntı göstermiyor.

İstihdam zirvesi 16-17 Şubat’ta

Başkan Aktaş, 16-17 Şubat tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, BTSO, Kent Konseyi ve BİKO’nun işbirliğiyle düzenlenecek Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması hakkında da bilgi verdi.

İşsizliğin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunun altını çizen Aktaş, bunun ancak birden çok kurumun paydaşlığıyla çözülebileceğini kaydetti.

Sanayinin ihtiyacı olan ara eleman açığına dikkat çeken Aktaş, bu amaçla meslek lisesi öğrencilerine de teşvik amaçlı burs verdiklerini, kapsamı genişleterek, bu yıl Fen, Anadolu ve İHL’lerde başarılı olan öğrencileri de destekleme kararı aldıklarını yineledi.

Bu yılki istihdam zirvesinde özel gereksinimli bireylere de yer vereceklerini, ayrıca istihdam garantili staj olanakları da sunacaklarını ifade etti.

Aktaş, belediyenin ihtiyacı olan oto tamircisi ile greyder ve kepçe operatörü bulamadıklarını da söyledi.

İstihdam zirvesine 274 firma katılacak.

İMO’da Çalışma Grubu iki yıl sonra rövanşı aldı

Hafta sonu gerçekleşen İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin olağan kongresini de izledik. Ancak sonuçlar gazetemizin baskıya gittiği saatlere kadar belli olmamıştı.

Önceki akşam saatlerinde İMO’da Çalışma Grubu’nun 2 yıl sonra Çağdaş Mühendislerden yönetimi geri alan bir sonuç çıkardıklarını öğrendik.

Çalışma Grubu’nun Adayı Serdar Atilla Erdem, rakibi İMO Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar’ı 598 farkla geçerek yeni Başkan oldu.

Açıkçası, pazar günü kongredeki havayı izlemeye gittiğimizde bunu sezmiştik.

Çalışma Grubu bir önceki kongrede rehavete kapılmıştı. Bu kez Bilecik, Kütahya ve Yalova ile bağlı ilçelerdeki üyelerinin kongreye katılmalarını sağlamışlar.

Erdem’in yönetimine de deneyimli mühendisler Metin Yaran veşŞanlı ile birlikte Erdem Yardımcı, Mahmut Sami Döven, Ayşegül Özbek ve Oğuzhan Kurt girdiler.

Genel Merkez delege listesinde de Çalışma Grubu’nun, Necati Şahin, Halil Eldemir, Mehmet Atmaca, Cevat Şahin, Oktay Erdem, Sezai Özokutanoğlu, Tahsin Kul, Elif Kibar Topçu, Levent Rona gibi etkili isimleri dikkatimizi çekti.

İMO’ya ve kentimize hayırlı olsun diyoruz.

Erdem’i ve yönetimini zor bir süreç bekliyor.

Şimdi, kongrede üyelere verilen sözleri hayata geçirme ve ayrım yapmaksızın tüm üyelerle kucaklaşma zamanı.

Yalçın’ın projeleri ses getirir

Dün hareketli bir gündü. Toplantılar üst üste geldi. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın’ın Almira Otel’deki basın toplantısını da izledik.

Yalçın’ın da, tıpkı İstanbul’daki AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un açıkladığı sosyal ve ekonomik vaatlerde bulunduğunu gördük.

Yalçın, dünkü sosyal politikalar program açıklamasında gençlerden kadınlara, engellilerden emeklilere ve çocuklardan yaşlılara kadar birbirinden önemli projeler anlattı.

Yalçın, daha çok genel seçim dönemi vaatlerini andıran bu projelerin aslında yerel yönetimleri de yakından ilgilendirdiğini düşünüyor.

YRP adayı kadın ve genç refah kart çıkaracaklarını,  bunların ulaşımdan kültür ve sanat etkinliklerine kadar avantajlar içereceğini anlattı.

Dar gelirliler ve emekliler için sosyal konut, kira yardımı, riskli alanda konut yapım maliyetinin yüzde 25’ini karşılama, termal, tarım ve otizm köyleri de var.

Yalçın’ın okul öncesinde de yüzde 100’lük hedef vaadi dikkat çekici.

Bursa’da seçimin yüzde 30’lar bandında  sonuçlanacağını, kendisinin CHP’den bile oy alacağını, hatta, İnegöl’ü de partisinin adayını kazanacağını iddia etti.

Yalçın, “Bursa’da tüm partilerden oy bekliyorum. Kuşatıcı bir siyaset yapacağız. Hızlı konut üretimi için tıpkı Çin ve İngiltere’de olduğu gibi fabrika kuracağız” dedi.

Yalçın’ın proje açıklama toplantıları sürecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X