İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’a anket morali

Son dönem kentimizdeki başta İYİ Parti ve CHP olmak üzere AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a karşı sistematik bir yıpratma siyaseti yaptıklarını görüyoruz.

İl başkanı seçme belirsizliği süren AK Parti’nin Bursa teşkilatları bu girişimlere yeterli siyasi karşılığı veremiyor.

Keza canlı yayınlarda, ezici çoğunluğu bulunan AK Parti Grubu’nun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de Başkan Aktaş’ı yeterince savunamadığını izliyoruz.

Aktaş, muhalefetin ağır, hakaretvari, itham edici ve kabul edilemez suçlamalarına karşı tek başına mücadele ettiğini görüyoruz.

Partisinin meclis üyelerinin cılız çıkışları olsa da muhalefete en sert tepkiyi kürsüden bizzat oturumu yöneten Başkan Aktaş veriyor.

Dün, Başkan Aktaş’ın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefet partileri sözcülerine ve il başkanlarına karşı tek başına yürütüğü siyasi mücadeleye moral olabilecek bir anket sonucu açıklandı.

ORC isimli araştırma şirketi Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesinin ve diğer illerin de bulunduğu araştırma sonunda 2020’de ‘en başarılı’ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alinur Aktaş’ı belirledi.

Araştırma şirketinin 30 büyük kent ve 41 ilde 42 bin 510 denek ile yaptığını açıkladığı anketin Büyükşehirler kategorisinde 2020’nin ‘en başarılı’ başkanı Alinur Aktaş oldu.
AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüzde 59,8’le birinci çıkarken, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 58,7 ile ikinci, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yüzde 57,1 ile üçüncü oldu.

Şüphesiz bu anket muhalefetin de moralini bozacaktır.

Zira, sürekli yüklendikleri AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın Türkiye’nin saygın bir araştırma şirketince ‘en başarılı’ belediye başkanı ilan edildiği görülüyor.

Ankette, Bursa’daki ilçe belediyelerinin sıralamaya giremeyişleri de dikkatimizden kaçmadı.

Anket sonuçları, partisinin Genel Merkez yönetimi nezdinde de Başkan Aktaş’ı daha güçlü hale getirecektir.

 

SMS fatura ile ağaçlarımızı kurtaralım, tasarruf edelim

Bazen gözümüzden kaçırıyoruz. Öyle faydalı uygulamalara atlıyoruz ki, örneğin BUSKİ’nin kağıt fatura yerine abonelerine SMS ile fatura gönderme sayesinde her yılda yüzlerce ağacın kurtarıldığı belirtiliyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü sitesinde dolaşırken gözümüze çarptı.

1 milyon 400 bin abonesine BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Abone İşleri Daire Başkanlığı 645 bin aboneye SMS fatura göndermeye başlamış. BUSKİ bu sayede yılda 300 ağacı kurtarmış oluyor.

Kurumun hedefi önümüzdeki yıl tümüyle SMS faturaya geçmek.

BUSKİ’nin yılda 17,5 ton kağıt fatura kullandığı dikkate alınırsa, kurum her sene 250 bin liralık bir tasarruf da sağlanmış olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da tüm aboneleri SMS ile yani, cep telefonu mesajıyla faturaya geçmeye çağırmış. Ayrıca 16 Mart’a kadar kağıt fatura yerine SMS faturaya geçen abonelere BUSKİ çekilişle 16 mobil telefon ve 16 tablet hediye edecek.

Bu fırsat kaçmaz.


Vaka say
ılarındaki düşüş rehavete kaptırmamalı

Bursa’daki sağlık kuruluşlarında çalışan dostlarımız son günlerde ilimizdeki koronavirüs şüphelisi hastaların başvurularında büyük bir düşüş yasandığını, bunun ölüm vakalarını da azalttığını belirtiyorlar.

Hastanelerimizin yükünü azaltan bu gelişme sevindirici. Ancak bu bizi rehavete sürüklememeli. Tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.

Önceden önünde uzun kuyrukların oluştuğu Covid-19 poliklinikleri artık eskisi gibi kabalık değil.

Bunu sıfırlamak hepimizin elinde.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X