İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’ın bu sözü kırsalı sevindirir

Yerel seçim sürecine girildiği bugünlerde şüphesiz adayların vaatleri de merak ediliyor.

Uçuk kaçık, kaynağı belirsiz, ayağı yere basmayan projelerin halkın sandıktaki tercihlerini çok da etkilemeyeceğini düşünüyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önceki gün Gemlik ziyaretinde, Bursa’nın kırsal mahallelerini yakından ilgilendiren önemli bir demeci oldu.

“Asfaltsız köy yolu kalmayacak.”

Aktaş’ın bu sözü 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile mahalle statüsü kazanan eski köyler için büyük anlam taşıyor.

Zira, İl Özel İdaresi ve eski Köy Hizmetleri’nden devralınan bu yerleşimlere artık alt ve üstyapı hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ Genel Müdürlüğü götürüyor.

Başkan Aktaş 31 Mart’ta yeniden seçilirse demek ki, kırsalın ulaşım konforu daha da artacak.

Zaten şimdiden çok sayıda mahallenin grup yollarının sıcak asfaltla kaplandığı biliniyor. 

Aktaş’ın açıklamasından, seçimden AK Parti galip çıktığında Bursa’nın bin 70 mahallesinden kırsaldaki yerleşimlerde yol çalışmalarının hızlanacağını anlıyoruz.

Kış koşulları nedeniyle ara verilen asfaltlama çalışmaları baharla birlikte yeniden başlayacak.

Bu konuda çokça talep de var.

Dün Şehreküstü’de Osmangazi’yi bağlı Selçukgazi Mahalle Muhtarı Ali Arpan ile karşılaştık.

Mahallesinin 3 kilometrelik yolunun sıcak asfaltla kaplanmasını istiyor.

Büyükşehir Belediyesi alt malzemeyi yola getirmiş ama çalışmalar nedendir, 3 aydır yarıda kalmış.

Muhtar Arpan, Seçköy, Avdancık ve Karabalçık grup yolu olarak da geçen bağlantının asfalt çalışmasının hızlandırılmasını istiyor.

Bu vesileyle biz de Muhtar Arpan’ın talebini Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanlığı’na iletmiş olalım.

İncir, üzüm, kiraz, zeytin, erik ihracatı yaparak ülkeye her yıl döviz kazandıran bu yerleşimlerimizin yollarında sorun olmamalı.

 

Sendikalaşmaya itiraz

 

Büyükşehir Belediyesi’nin otopark şirketi BURBAK’ta 314 çalışanın örgütlendiği Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri esnasında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Dün Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz aradı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakleriyle BİT’lerde 7 bin çalışan için başlattıkları toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi BURBAK Genel Müdürlüğü’nün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın  verdiği yetki tespitine mahkeme yoluyla itirazda bulunduğunu söyledi.

Yavuz, normalda bu itirazı, iş kolundaki diğer sendikaların yapması gerektiğini hatırlattı.

Başkan Yavuz, bu durumda BURBAK çalışanlarının toplu iş sözleşmesi sürecine dahil olamayacaklarını, ancak itirazın geri çekilmesi durumunda diğer çalışanlar gibi onların da TİS’ten faydalanabileceklerini anlattı.

Yavuz, çalışanların BURAK Genel Müdürü Hamza Serim’den, anayasal hakları olan sendikal örgütlenme konusunda engel çıkarmamasını istediklerini da hatırlattı.

Yavuz şu anda Büyükşehir Belediyesi şirketleri içinde en düşük maaşla çalışanların BURBAK personeli olduğunu da ifade etti.

Başkan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediyedeki tüm çalışanların sendikal hakları konusunda olumlu bir yaklaşım sergilerken BURBAK Genel Müdürü Serim’in tavrının kendilerinin ve üyelerini şaşırttığını da sözlerine ekledi.

 

Aydın Olay TV’de

 

Olay TV’de bu akşam 20.30’da yayınlanacak Olay’ın İçinden programına Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın’ı konuk ediyoruz.

Yapım ve sunumunu üstlendiğimiz programda yerel seçimin önemli aktörlerinden olan muhtarlarımızın seçim hazırlıkları ve sorunları masaya yatırılacak.

Programın gece 01.00’da ve yarın gündüz kuşağında da tekrarı yayınlanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X