İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’ın en büyük seçim kozu Çarşıbaşı

Köşe Yazısını Dinle

Hemen her seçim döneminde başkan adaylarının konuştuğu bir projeydi. Eski başkanların hayalini o gerçekleştirdi, şimdi bize göre seçimdeki en büyük kozu da burası olacak.

Yerel seçimler için artık son 33 gün. Sahada ne var ne yok ortaya dökülecek.

Bursa seçimi anketlere ve bize göre de iki aday arasında geçecek. AK Parti adayı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey sahayı karış karış geziyorlar.

Diğer partilerin Büyükşehir adayları ise amiyane tabirle ortada geziniyorlar. Belki de muhalefet adaylarında Aktaş’a karşı bir üstü örtülü kent uzlaşısı veya İstanbul’da olduğu gibi Kandil uzantılı üst akıl devrede, o da gizleniyor.

Şüphesiz, görevdeki başkanın avantaj ve dezavantajları olacaktır. Bize göre yapılan, devreye alınan, hizmete alınmayı bekleyen projeler en büyük seçim kozudur.

Aktaş’ın Bursa’da eski başkanların ve Bursalıların hayali olan Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkarma projesi de kendisinin rakipleri karşında en büyük seçim kozlarından biri oldu.

Çarşıbaşı Meydan Projesi’ni ortaya çıkarmak için aralarında Cemal Nadir Caddesi üzerinde Merkez Bankası’nın da olduğu 38 bina kamulaştırılıp, yıkıldı.

 

BÖLGEDE ÇEYREK MİLYAR LİRALIK KAMUŞLAŞTIRMA

Peki Bursa’nın bu en cazibeli merkezinde neler yapıldı?

Bünyesinde 14 han, 1 bedesten, 13 açık çarşı, 7 üstü örtülü çarşı, 11 kapalı çarşı, 4 pazar alanı, 21 cami, 177 sivil mimarlık örneği yapı, 1 okul ve 3 türbe bulunan alanı ortaya çıkarmak için toplam 250 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirildi. Bunun için Cumhurbaşkanlığı’ndan acele kamulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da finans desteği alındı.

Hisar ile Hanlar Bölgesi arasındaki bağlantıyı da güçlendirecek olan bu proje kapsamında 2 bin metrekarelik 3 adet meydan, 9 bin metrekarelik yeşil alan ve peyzaj düzenlemesi, 12 bin 500 metrekarelik 350 araçlık kapalı otopark yapıldı, yapılacak.

Farklı noktalarda ve arazi eğimi ile gizlenecek şekilde parça parça olarak tasarlanan umumi tuvalet, belediye destek birimleri ve bankamatik birimleri oluşturuldu. Ayrıca, toplam 900 metrekare tek katlı hizmet yapıları inşaa edildi. Burada sadece kapalı otopark inşaatı sürüyor. Çarşı ve hanların çatıları, ön yüzeyleri elden geçirildi.

Ortaya ise göz kamaştırıcı  bir tablo çıktı.

 

ERDOĞAN AÇACAK AKTAŞ ŞEHİR TARİHİNE GEÇECEK 

AK Parti’nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın rakipler karşısında siyaseten en avantaj sağlayacak yatırımlarından biri Çarşıbaşı Meydan Projesi’dir

Bursa için bu denli önemli bir yatırımı elbette liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtırmak istemeleri de son derece doğaldır.

Şimdi üzerinde son dokunuşlar yapılan bu projeyi Erdoğan uğurlu elleriyle açacak, Başkan Aktaş da, böylece döneminde birden çok başkan adayı ve başkanın hayalini döneminde gerçekleştirmiş bir başkan olarak da şehir tarihine geçti.

Bursalılar yıllar geçse de kendisini Çarşıbaşı Meydan Projesi’ni tamamlayan başkan olarak anacaklar.

Şehrimize hayırlı olsun.

Bu şehir faydası için taş üstüne taş koyan her yöneticiye şükran borçlu olduğumuzu düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X