İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’ın özgüveni ve 400 gün raporu

Niye 2026?

Bu tarih Bursa’nın fethinin 700. yılı.

AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş önümüzdeki seçim dönemini değil, kendine 7 yılı hesaba katarak hedef belirlemiş.

31 Mart’ta seçildiğinde Bursa’nın bir beş yılına imza atacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün yeni döneme ilişkin önemli ipuçları verdi.

Bir bakıma bizlere, 31 Mart seçim manifsetosunun ana hatlarından pasajlar sundu.

400 günlük geçmişe ilişkin de ana hatlarıyla Bursa’da neler yapıldığı ve ne gibi tasarruflar sağlandığı iyi hazırlanmış bir filmle anlatıldı.

Aktaş geçen 400 günün sonunda, ‘ağır bir sorumluluğun altına girdiklerini’ de gizlemedi.

Başkan, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Bursa 2026 Şehir Tasavvuru toplantısında siyasi iradeyi de arkasına aldı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İl Yürütme Kurulu üyeleri, Büyükşehir bürokratları ve belediye şirketlerinin genel müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Aktaş’ı son derece özgüvenli gördüğümüzü belirtmek isteriz.

Başkan, 31 Mart sonuçlarına ilişkin en ufak bir endişesi olmadığını üzerine basa basa vurguluyor.

Meslektaşlarımızın, CHP’nin karşısında rakip olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i çıkaracağını hatırlatılması üzerine, Aktaş’ın veridiği yanıt da özgüvenini net biçimde ortaya koydu.

“Bursa Nilüfer’den ibaret değil. Bursa’nın 17 ilçesi var. Hepsini karış karış geziyorum. Sonuç seçimde net biçzimde ortaya çıkacaktır. ”

Aktaş’ın bu sözleri, Bozbey’in Nilüfer dışındaki ilçelerde çok etkili olamayacağının da işareti olarak yorumlanabilir.

Sadece İnegöl’deki AK Parti’nin oy oranının bile CHP’yi nasıl korkuttuğunu, geçmişte Büyükşehir’i alabilmek için buranın kesinlikle il yapılmasını öneren ve hazırlanan teklife imza atan, hatta Dağ ilçelerinden Keles’in bile buraya bağlanmasına itiraz etmeyen bölge doğumlu Bursa milletvekilinin varlığını da biz hatırlatalım.

Bu yüzden Aktaş’ın Bozbey’i çok da ciddiye almadığını düşünüyoruz.

Öyle anlaşılıyor ki, Aktaş ile Bozbey arasındaki seçim düellosu şimdiden başlamış oldu.

Çünkü, kısa bir süre önce Bozbey Bursa’nın ‘iyi yönetilmediğinden’ bahsetmiş ve insanların otobüslerle Eskişehir’i görmeye gittiklerini söylemişti.

Aktaş’a bu sözler hatırlatılması üzerine, “Ona bakarsak birileri de akın akın Bursa’yı görmeye geliyor. Kendisini Porsuk Çayı dışında, Eskişehir’in kenar mahallelerini de görmeye davet ediyorum” diyerek yanıtladı.

Aktaş’ı Doğanbey konutları için de kararlı gördük.

2 bin 700 daire için 1 milyar liralık bir bütçe hesaplaması ve şirketlerle birlikte 4,5 milyar liralık bütçeyi yönettiklerini hatırlatması da yeni dönemde buraya ilişkin vatandaşı mağdur etmeyen çözçüm arayışının süreceğinin işaretiydi.

Aktaş’ın, ‘Bursa’nın tarihini ve talihini değiştirme’ iddiasını da önemsiyoruz.

Tabii ki, kangrene dönen T-2 hattı inşaatı da soruldu Başkan Aktaş’a…

İşin tamamlanma oranı yüzde 80’i geçtiği için gündemdeki yasa teklifiyle  yüklenicinin işi bırakabileceğini ve kendilerinin de yeni bir ikmal ihalesine çıkacaklarının sinyalini verdi.

Aktaş’ın konuşmasının satır aralarındaki yeni dönemde yeni gökdelenlere izin verilmeyeceğini vurgulamasını not etmekte fayda var.

Aktaş’ın notlarımız arasına aldığımız şu sözleri ise Bursalılara yeni dönem yönetim politikasına ilişkin verdiği altı çizilmesi gereken bir mesajdı:

“Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz, kirletenlere asla izin vermeyeceğiz.”

Kazananın Bursa olmasını diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X