İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’ın yeni sloganı: Bursa için canla başla

2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayları kadar, iletişim uzmanlarının belirlediği sloganlar da çok konuşulacağa benziyor.

Artık bilboardlar da siyasi mesajlarla dolmaya başladı.

Siyasetin yavaş yavaş seçim havasına girdiği Bursa’nın cadde ve bulvarlarındaki ilan panolarında belediye başkan adaylarının afiş reklamları boy gösteriyor.

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş’ın bilbordlardaki ‘Bursa için canla başla’ sloganı yeni dönemdeki çalışma tarzının ipuçlarını veriyor.

Aktaş’ın, ‘Daha güzel Bursa birlikte mümkün’, ‘Geleceğimiz daha yeşil olsun’ sloganlar da yazılı medyada kullanılıyor.

Seçim süresince anlaşılan Bursa’nın caddelerinde buna benzer sloganları daha çok göreceğiz.

Bursa’yı ‘dünya şehirleri klasmanına sokma’ hedefindeki Aktaş’ın sürpriz projelerinin detayları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Cumhur İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Aktaş’ın ilerleyen günlerde MHP tabanına da mesajları olacaktır.

İletişim uzmanları, sandığa sayılı günler kala başka sürprizlerle de Bursalıların karşısına çıkabilirler.

Nereden bakarsak bakalım, renklenen, siyasi mesajlarla seçmenin gönlüne girilmek istenen bilboradlar Bursa sokaklarını şimdiden seçim havasına soktu.

Meraklandırıcı sloganla kampanyaya başlayan Millet İttifakı’nın Büyükşehir adayı CHP’li Mustafa Bozbey’den de ilerleyen günlerde benzer atakların gelmesi bekleniyor.

Demokratik olgunluğun en üst seviyede olduğu kentimizde belediye başkan adaylarının da seviyeli bir kampanya yürüteceklerine inanıyoruz.

Bu arada, AK Parti’nin şehirlerin sesini yansıtan ve kirletici olmayan, çevreye duyarlı seçim kampanyasının da TV reklamlarıyla başladığını görüyoruz.

 

BURBAK çalışanına müjde

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile binlerce çalışan için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürütülüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önceki gün Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi’nin ziyaret etti.

Kapıda sendika yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılanan Aktaş’tan belediye emekçilerini sevindirecek açıklamalar vardı. Bunlara ilişkin haberleri dünkü gazetelerde okumuşsunuzdur.

Ancak o buluşmada kamuoyuna yansımayan bir gelişme daha yaşandı.

Şube Başkanı Mustafa Yavuz BURBAK’ta çalışan arkadaşlarının iş kıyafetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ı karşıladı.

Ziyarette, yetki tespitine yapılan itiraz nedeniyle BURBAK’ta 400’e yakın çalışanın toplu iş sözleşmesi kapsam dışında kalma durumu da ele alındı.

Bunun üzerine Başkan Aktaş’ın BURBAK Genel Müdürü Hamza Serim’i arayarak, ‘Bakanlığın yetki tespitine yapılan itirazdan vazgeçelim’ talimatı verdiğini öğrendik. 

Bu gelişme BURBAK çalışanları kadar sendika yöneticilerini de sevindirdi.

Sendika Başkanı Yavuz arayıp şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş’a sendikam ve üyelerim adına şükranlarımı sunuyorum. Başkanımızın bu talimatıyla seçim öncesi BURBAK’taki 400 otopark çalışanı arkadaşımız sözleşme kapmasına girmiş olacak” dedi.

Başkan Aktaş’ın müdahale ve müjdesi BURBAK çalışanlarına hayırlı olsun.

 

Kızılay Olay TV’de

 

Türkiye’nin iyilik teşkilatı Kızılay’ın faaliyetleri bu akşam yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay TV’deki Olay’ın İçinden programında masaya yatırılıyor.

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan’ın konuk olacağı program bu akşam 20.30’da Olay TV’de.

Kızılay’ın Bursa ve yurt genelindeki faaliyetleri, kan toplama çabaları ve kongre sürecini konuşacağımız programın gece 01.00’de de tekrarı yayınlanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X