İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’tan çalışanlarını sevindiren ücret artışı

Köşe Yazısını Dinle

Hayat pahalılığı, hemen her kesim gibi emekçileri de etkiledi. Marketlerin etiket değiştirmeye yetişemediği bir ortamda çalışan ücretleri düşük kaldı. Ücretlerin artması kaçınılmazdı. Sendikaların işverenlerle yaptıkları sözleşmelerin bile zorlaşan hayat şartlarına karşı komik düzeylere indiği görüldü.

Bu nedenle, ülke genelindeki belediyelerde de yerel seçim öncesi ücret artışları arka arkaya gelmeye başladı.

Önce Ankara’da Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ücretlerine yüzde 70 oranında artış yapıldığı haberlerini okuduk.

Bursa’daki belediye işçilerinin maaşlarının da ücret artışı bekleniyordu.

Dün o artış gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretleri yüzde 70-88 oranında artırıldı. Büyükşehir’de en düşük çalışan ücretinin 33 bin liralar düzeyine yükseltildiği açıklandı.

Aslında bu beklenen bir gelişmeydi. Ziraa Bursa’daki çalışan ücretleri de asgari ücretin artmasıyla düşük seviyelerde kalmıştı.

Dün müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Büyükşehir çalışanlarının da katıldığı törenle Hizmet-İş Sendikasıyla sözleşme imzalayan Başkan Aktaş, çalışanların ücretlerine yüzde 70-88 oranında zam yaptıklarını duyurdu. Sözleşmeye de imzayı Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte koydu.

Siyasi otorite olarak AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da toplu iş sözleşmesinin imzalandığı törene tanıklık etti.

İşçilerin bu oranda bir artışı beklediklerini düşününenlerdeniz.

Zira, piyasalar aldı başını gitti. Belediye bütçe imkânları da zorlanarak çalışanların ücretleri artırılmış oldu.

Partisi tarafından yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da seçim öncesi çalışma arkadaşlarının ücretlerini iyileştirdi. Bunun işçilerin çalışma verimini de artıracağını düşünüyoruz.

Bursa’ya hayırlı olsun.

14 bin çalışanı ile Bursa’nın en büyük holdinglerinden biri konumundaki Büyükşehir Belediyesi çalışan ücretlerinde artışa giderek iş barışının devamını da katkı yapmış oldu.

İlçelerin belirsizliği bu hafta bitecek mi?

Yerel seçimde hiç şüphe yok ki, tüm partiler kazanabilecek isimler üzerinde arayışlarını sürdürürler. AK Parti de öyle yapıyor. Bursa’nın 17 ilçesinde Cumhur İtitfakı ortağı ile birlikte seçimleri kazanmak isteyen AK Parti, belediye başkan adaylarını bir türlü belirleyemedi.

Son ana kadar sürdürülen anketler bile, bu konuda bir kafa karışıklığının olduğunun işareti. Seçime 60 günden biraz fazla zaman kala halen Bursa gibi büyük kentin 17 ilçe belediye başkman adayanını ilan edilmemiş olaması düşündürücü. İstanbul ve Yalova’da ilçe belediye başkan adaylarını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiğini gördük. Bursa ise henüz isimler üzerinde bir mutabakat olmadığı anlaşılıyor. Ankara’nın ilçe başkan adayları da çarşamba günü belirlenecek.

Bursa’daki ilçe belediye başkan adayları için son noktanın bu hafta sonuna kadar konması bekleniyor.

Kulislere düşen ve anketlerde iki isme kadar düşürülen muhtemel adaylardan bakalım kesinleşenler kimler olacak?

YRP’nin Büyükşehir’de Yalçın ile asıl amacı ne?

Şu bir gerçek ki, yapılan kamuoyu anketlerinde Yeniden Refah Partisi’nin tek başına Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ni  kazanması mümkün görünmüyor.

Seçimin, tıpkı 2019’da olduğu gibi yine Bursa’da AK Parti ve CHP adayı arasında geçeceği malum.

Elbette, tüm siyasal partiler gibi YRP’nin de hemen her seçim bölgesinde aday çıkarma hakkı var.

Bursa’da AK Parti’nin eski il başkanlarından Sedat Yalçın’ı Büyükşehir’e aday gösteren YRP’nin asıl hedefinin ne olduğu merak konusu.

Acaba pazarlık masasından istediğini alamadı mı?

YRP’nin Bursa’da Yalçın’ı, AK Parti adayına zarar verme amaçlı çıkardığı söylentileri günlerdir siyaset kulislerinde konuşuluyor.

YRP’nin Büyükşehir adayı Sedat Yalçın, AK Parti il başkanı oludğu dönemde, merhum Hikmet Şahin partisinden aday gösterilmeyip DP’den aday olduğunda, “Taş yerinde ağırdır”  demişti.

Acaba şimdi ne değişti?

Taşın ağırlık merkezi Yeniden Refah Partisi’ne doğru mu kaydı dersiniz?

Veya Yalçın, AK Parti’de vekil yapılmayarak kenara çekilen il başkanı olarak eski partisinden bu yolla intikam alıyor olabilir mi?

Bunu 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında hep birlikte görmüş olacağız.

Yalçın’a verilecek oylar bakalım eski partisine ne kadar etki edecek?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X