İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Aktaş’tan  İmamoğlu’na “Bizde otobüs iten yok”

Köşe Yazısını Dinle
AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önceki akşam İstanbul’da CNN Türk kanalının konuğuydu.
Başkan Aktaş burada kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.
AK Parti‘nin elinde bulundurduğu tek büyük kent olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, malumunuz su ve ulaşım hizmetlerinde Türkiye‘nin en ucuz büyük şehirleri arasında yer alıyor.
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kendi meclisi ile zam tartışmaları yaşıyor.
Burada Başkan İmamoğlu tarafından teklif edilen su ve ulaşım zamları Türkiye‘nin en yüksek rakamlarından biri. Belediye meclisinde çoğunluğu olmayan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise zam konusunda meclis üyeleriyle karşıya geliyor.
Daha önceki hafta öğrenci ücretlerine teklif ettiği zammı kabul etmeyip, üstüne yüzde 40‘lık indirim yapan Belediye Meclisi’nin kararını veto edeceğini açıklayan İmamoğlu gerekçe olarak akaryakıt ürünlerine yapılan zamları göstermişti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşİstanbul‘da İmamoğlu’nu kendi kentinde çıktığı TV ekranında isim vermeden eleştirdi.
Aktaş’ın bu eleştirileri aynı zamanda benzer sıkıntılarla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘a da bir mesajdı.
Belediyelerin temel iki hizmet kaleminde irade ortaya koymaları gerektiğini hatırlatan Aktaş, ulaşım ve suda ortaya çıkan maliyet farkını Bursa‘da belediye olarak sübvanse ettiklerini söyledi.
Aktaş şöyle konuştu;
Maliyetler arttı, ben de bunu artırmak istiyorum bakışı yanlıştır. Siz göreve gelirken diyeceksiniz ki, fiyatları indireceğiz ama sonra biz bu maliyetleri karşılayamıyoruz. Bu konuda irade ortaya koymalısınız, yeri geldiğinde sübvanse etmelisiniz. Maliyetler arttı ben bunu artırmak istiyorum bakışını doğru bulmuyorum. Biz aynı zamanda tarihi yatırımlar yapıyoruz. Örneğin, iki yıl içerisinde devreye girecek yatırımlarla Bursa’nın 50 yıllık su problemi olmayacak.” 
Bursa‘da Özel Halk Otobüsleri‘ni sisteme kattıklarını ve maliyet farkını kendilerinin sübvanse ettiğini hatırlatan Aktaş şöyle devam etti:
Toplu ulaşım bütün şehirlerin ana konusu. Göreve geldiğimde özel halk otobüsleri bizde de vardı. Gelin bizim sistemimizin içine girin, sübvanse edeceğim, taşımayı bizim şartlarımızla yapın dedik, sorun çözüldü. Metro Bursa’da 5.25, Ankara’da 6,50, İstanbul’da 7,67.  Otobüs Bursa’da 5.50, Ankara’da 6,50, İstnbul’da 7,67 TL” diye konuştu.
Aktaş’ın programda, sık sık seyahat halindeyken yangın ve arıza nedeniyle otobüsleri yollarda kalan CHP’li İmamoğlu’na, “Bizim ilimizde 
İstanbul’daki gibi otobüsleri iten kimse yok” göndermesi de son derece anlamlıydı.

Aktaş’ın Bursa‘da ramazan ve yıl boyu süren örnek sosyal projelerden bahsettiğini de fark ettik.

BÜYÜKŞEHİR’E BALKAN MASASI BİRİMİ GELİYOR
İpucunu geçtiğimiz hafta Sırbistan‘daki Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak bölgesinde verilen iki iftar programının dönüşünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.
Bizim de katıldığımız Sancak programını değerlendiren Aktaş, Balkanlardaki Müslüman ve Türklerin yaşadığı bölge ve kentlerle ilişkinin, ziyaretlerin önemine dikkat çekti.
Aktaş, Bursa‘da bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Balkan şehirleri ile ilişkiler masası veya şube müdürlüğü benzeri idari bir yapılanmaya gidebileceklerini dile getirdi.
Yerinde bir karar olur.
Bursa‘da Balkan ülkelerinden şu veya bu nedenlerle göç etmiş yüzbinlerce hemşerimiz yaşıyor. Onların ata topraklarıyla bağları da kopmuş değil.
Büyükşehir Belediyesi‘nin hem kendi kaynakları hem de bölgeden göç eden iş insanlarını harekete geçirerek oralara küçük dokunuşlarla çok şeyler yapabileceğini düşünüyoruz. Bunun geçmişte çok örneği var.
Özel birim, o coğrafyalarda Bursa‘ya ve ülkemize özlem duyan soydaşlarımız için büyük bir moral olacağına inanıyoruz.
ONLAR MASKEYİ ÇOKTAN ATMIŞ, ŞİMDİ SIRA BİZDE 
Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve salgın kuralları hepimizin yaşam kalitesini bozdu. Maskenin kullanımı açık alanlar için zorunluluk olmaktan çıkarılsa da kapalı mekanlarda takma mecburiyeti devam ediyor.
Önceki hafta Sırbistan‘da gördük ki, artık hiç bir yerde maske kullanılmıyor. Balkan ülkeleri çoktan normale dönmüş.
Dolaştığımız kentlerde bir tek maske takan görmedik.
Sıranın artık Türkiye‘ye de geldiğini öğrenmek sevindirici.
Vaka sayımız 5 binin altına indi. Maske uygulamasının kaldırılacağına dair ipucunu da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi.
İnşallah, Bilim Kurulu bu hafta o müjde kararını alacaktır. Biz de maskeden kurtulacağız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X