İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’tan rakipleri zorlayacak projeler

Köşe Yazısını Dinle

Büyükşehir belediye başkan adaylarında proje açıklama sırası dün AK Parti adayı Alinur Aktaş da idi.

Merinos AKKM’deki sunum için iyi hazırlık yapılmış. Bursalının gönlüne hitap edecek ulaşım, dönüşüm ve sosyal destek projeleri dikkatimizi çekti.

Salonun hem dışı hem de içi iyi süslenmiş. Organizasyon konusunda AK Parti çok tecrübeli. Basın için ön koltuklar ayrılmış. Üstelik, buraya basın mensubu dışında kimse oturtulmadı. Partinin kurmayları, Cumhur İttifakı ortakları, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, adaylar bile arka bölümdeki koltuklarda yerlerini almışlar. Salon tıklım tıklım doluydu. Pankartlar da dikkat çekti. Gençlerin Aktaş için attıkları sloganlar salonu coşturdu.

AK Parti bize göre dün Merinos’ta rakibinin organizasyonunu sollayan bir gövde gösterisi yaptı. Parti kurmayları adayının arkasında durdu. MHP Genel Sekreteri ve BBP Genel Başkan Yardımcısı da toplantının katılımcıları arasındaydı.

Aktaş, toplantıda hem lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem Cumhur İttifakı ortakları MHP liderine ve diğer genel başkanlara teşekkür etti.

Aktaş’ın es geçmediği iki isim daha vardı.

Merinos AKKM’yi yapan merhum Hikmet Şahin ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe’ye de özel teşekkür etti. Aktaş’ın üstüne basa basa övdüğü muhtarlara da ayrı bir teşekkür vurgusu vardı.

Konuşmaların sonunda ise kürsüye Cumhur İttifakı’nın 17 ilçe belediye başkan adayı ile salondan bulunan protokol sahneye davet edildi, medyaya birlikte poz verildi.

 

CHP’YE TERÖRLE İLİNTİ GÖNDERMESİ

Aktaş konuşmasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile rakibi Mustafa Bozbey ve İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın öceki gün kendisi hakkındaki suçlamalarına da şu sözlerle yanıt verdi;

“Ben Türkiye Cumhuriyeti evladıyım, Türkiye Cumhuriyeti okullarında eğitim görmüş, bu aziz vatana ve ve aziz millete hizmet etmekten onur duyan bir kardeşinizim. Bizim cumhuriyet sevgimizi, bayrak sevgimizi, vatan ve millet sevgimizi hiç kimse sorgulayamaz. Hele hele, terör uzantılarıyla kapalı kapılar ardında iş tutan, bu aziz milleti yıllarca ötekileştirmiş, bu milletin mayasından, bu toprakların doğasından nasibini almamışlar hiç sorgulayamazlar. Bu işler hamasi nutuklar atma ve algı oluşturma işleri değildir. Bu işlerle dertleneceksin kardeşim. Gece uykundan, şehrin derdinle uyanıp bir sorunu daha çözebilmenin çabasında olacaksın. Bu şehrin emeğine, doğasına tarihine, havasına, her kesimden insanına ve tüm değerlerine, geçmişine, yeşiline, beyazına şampiyonluğuna, Bursaspor’a aşık olacaksın, sahip çıkacaksın kardeşim. Kim sahip çıkacak? Biz sahip çıkacağız. Bizim işimiz Bursa gücümüz Bursa. Bursa için gece demedik gündüz demedik, canla başla çalıştık.”

Aktaş konuşmasının satır aralarında rakibi Bozbey’i kentsel dönüşüm yapmamakla, 20 yıldır ilçeye kongre ve kültür merkezi kazandıramamakla suçlayıp göndermede bulundu. Mudanya’nın tekrar aday gösterilmeyen CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da Büyükşehir’den aldığı yüzme havuzunu işletemediğini yineledi.

 

2 DEV BULVAR 2 KENTİÇİ TÜNEL 2 KOBİ OSB 2 KONGRE MERKEZİ

AK Parti adayı Başkan Aktaş’ın yeni döneme ilişkin mega projelerini de dinledik.

Şüphesiz; ulaşım ve kentsel dönüşüm ilk sırayı alıyor. Sonrasında sosyal belediyecilik uygulamalarının ağır bastığını söyleyebiliriz. Yeni dönem için Bursa’da biri kuzeyde diğeri güneyde iki koridor planlanmış. 50 km’lik Kuzey, 75 kilometrelik Güney koridoru ile şehre yeni yollar ekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı ve Altyapı Bakanlığı’nın da Ovaakça-Badırga arasındaki 26 kilometrelik kuzey otoyolu projesi de planlar arasında.

Daha evvel detayını gazetemizden verdiğimiz tünellerden biri olan RTE Bulvarı ile Mudanya Yolu ve Ata Bulvarı’na bağlanacak 8,5 kilometrelik tünel ile Çekirge ve Dobruca’yı birbirine bağlayacak Çekirge Tüneli yeni dönemin öne çıkacak flaş projelerinden.

Aktaş, şehre 5 yılda 50 bin araçlık yeni otoparklar öngörüyor. Şehrin 57 kilometrelik raylı sistem hattı, yeni 32 kilometrelik ilavelerle 89 kilometreye çıkarılıyor.

Daha evvel düşünülen Gürsu-Çalı metrosundan vazgeçilirken, Çalı- Yunuseli-Demirtaş arasında 22 kilometrelik yeni bir metro hattı ve 10 kilometrelik Emek-Şehir Hastanesi-Uludağ Üniversitesi ve Görükle Kurtuluş metrosu da yeni hatlar olarak planlanmış.

Yine Aktaş’ın açıkladığına göre yeni dönemde; Ata Bulvarı’nda biri 23 Nisan diğeri Gümrük önünde katlı kavşak, Orhaneli yolunda da Beşevler ve Odunluk kavşaklarına iki batçık yapılacak. Acemler, Soğukuyu, Mudanya Yolu’na yeni servis yolu eklenecek. Botanik kavşağı yonca tipi kavşak haline dönüştürülecek. 500 elektrikli ve hibrit otobüs alınacak. İtfaiye’ye de 60 yeni araç alınıp 10 yeni itfaiye istasyonu daha yapılacak. Doğu ve batıya birer KOBİ OSB, Nilüfer ve Yıldırım’a da birer kongre ve kültür merkezi öngörülüyor.

 

DAR GELİRLİYE 16 BİN KONUT 100 BİN KONUTLUK DÖNÜŞÜM

Aktaşın dirençli şehir kurma adına da 17 ilçede 5 yıl boyunca 100 bin konutluk kentsel dönüşüm vaadi var. Buna ilaveten dar gelirliler için de 16 bin sosyal konut planlanmış.

Yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na projeleri sunulan Yeşil-Emirsultan Heykel-Setbaşı aksında da tarihi dönüşüm öngörülüyor. Hisar bölgesinde de kentsel yenileme projeleri sürdürülecek. Kayhan’a meydan ve gastronomi merkezi planlanmış. Umurbey, Cumalıkızık, Kültürpark kentsel tasarım projeleri de yeni dönemin öne çıkanlarından.

Akıllı kent yönetim merkezi, afet farkındalık merkezi de öngörülüyor. Aktaş seçildiği taktirde 3,5 milyon adet ağaç dikmeyi de vadetti. Tematik parkların yanı sıra Hamitler çöplüğünün bulunduğu alan da botanik parka dönüştürülecek.

Aktaş, belediyesinin enerji sarfiyatının yüzde 51’nin yenilenebilir kaynaklardan sağladıklarını, 5 yılda bu oranı yüzde 75’e çıkarmayı da hedeflediklerini de açıkladı.

Emekli, kadın, genç, engelli ve öğrencilere dönük de önemli vaatler var. Emekliler su ve sosyal tesislerden yüzde 25 indirimli yararlanacaklar, evleneceklere düğün salonu ve mobilya desteği verilecek. Burs verilen öğrenci sayısı da 16 bine çıkarılacak.

Aktaş’ın en önemli vaatlerinden biri de 5 bin STK için düşünülen Paylaşımlı STK Merkezi. Aktaş bu projeyi açıklarken 20 yılda Anadolu Arastası’nı bitiremeyen rakibi Bozbey’e de bir kez daha göndermede bulundu.

Projeler bir bir açıklanıyor.

Kararı seçmen verecek. AK Parti adayının projelerinin çoğuna merkezi hükümetin de katkısı olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X