İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’tan tarihin önünü açacak söz

Önceki gün bu sütunlardan Tarihi Hanlar Bölgesi’nde dünya mirası yapıların önünü kapatan Zafer Plaza eklentisi ve Merkez Bankası binalarının da kaldırılması gerektiğine değinmiştik.

Aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da yerel bir gazetenin yazar ve yöneticileriyle buluşmasında bu iki yapıyı yıkmaya dönük sözlerini okuduk.

Bu gelişme Bursa adına sevindirici.

Zira, tarihi zenginliğimizi ortaya çıkarmak için milyonlarca lira kamulaştırma ve değerli mülk takası yapılırken, iki yapının hangi gerekçeyle olursa olsun korunmasını doğru bulmuyorduk.

Neyse ki, Başkan Aktaş’ın bu konuda Bursalılara bir taahhütte bulunulmasına sevindik.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Bursa’da göreve gelmiş hemen her Büyükşehir Belediye başkanının hayalini gerçekleştirme fırsatı yakalayan Aktaş bunu da hayata geçirmesi durumunda ismini Bursa’nın tarihine silinmez harflerle yazdıracaktır.

Bu açıdan tarihi mirasa sahip çıkma ve ecdadın eserlerini ortaya çıkarma konusundaki çabalarından dolayın Başkan Aktaş’ı kutluyoruz.

Zira Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye’nin tarihi kentlerinden birindeki dünya mirası eserleri meydana çıkarmaya verdiği destekten dolayı da kutluyoruz.

Ankara’nın geçmişte böylesi projeler için Bursa’ya mesafeli durmasını eleştiriyorduk.

Ancak şimdi yiğidin hakkını da teslim etmek gerekiyor.

Gerçekten, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murta Kurum’un kentimizden gelen hemen her projeye olumlu yaklaşmasını ve bütçe ayırmasını önemsiyoruz.

Bugün bakanlığın Bursa merkez ve 17 ilçesinde birden projeleri olmasına seviniyoruz.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tarihi hanlarımızı açığa çıkarma projesine bakanlık destek olmasa, Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle bu işin altından kalkmak mümkün değil.

Nitekim öyle olduğu için de bugüne dek hiçbir belediye başkanı bu işe yeltenememiştir.

Seçim vaadi olarak listeye alanlara da halk görev vermemiştir.

Bursa’ya daha çok turist çekecek bu proje için Başkan Aktaş ve ekibine Bursalılar olarak hepimiz destek olmalıyız.

Destek olamıyorsak da en azından köstek olmamalıyız.

 

Çavuşoğlundan Bakan Ersoy’a teşekkür

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u makamında ziyaret etmiş.

Ziyaret sonrası Bakan Ersoy bu anı sosyal medya hesabından bir fotoğrafla paylaşınca, Çavuşoğlu da karşı bir paylaşımla Ersoy’a Bursa adına şükranlarını sunmuş.

Çavuşoğlu, “Sayın Bakanım, Bursamızın turizm ve kültür alanındaki hedeflerine ulaşması için verdiğiniz destek ve katkılarınız için ben de size teşekkür ederim karşılığını vermiş.

Çavuşoğılu’nun Başkent’te Bursa’nın projelerini, sorunlarını yakından takip ettiğini biliyoruz.

Şüphe yok ki, bu ziyarette de aynı konular konuşulmuştur.

 

AK Parti Büyükorhan ilçe kongresinde sürpriz olur mu?

 

Siyasette hiçbir şeyin garantisi yok. Sonuçta sandığa girilecek ve delege idaresiyle her şey belirlenecek.

Sabahtan akşama, bir saatte, Ankara’ya giderken dahi listelerin yolda değiştiği, her an her şeyin olabileceği biliniyor.

AK Parti geleneğinde ilçe başkan adayları istişare kültürü ile belirleniyor. Ancak bunun aksi olan kongrelerde de yok değil. Bursa’da önümüzdeki hafta başlayacak kongrelerde çift adaylı ilçeler var.

Örneğin; dağ ilçelerinde geçmişte bunun örnekleri yaşandı.

Şirfan İpek, Muharrem Korkmaz, Osman Koçdemir ilin işareti dışında Harmancık ve Büyükorhan’da delegenin iradesiyle ilçe başkanı seçilmişlerdi.

Dün Olay Medya’da ziyaretimize Büyükorhan’da mevcut Başkan Kamil Turhan’a karşı aday çıkan Mehmet Alpay geldi.

Alpay bir sağlık çalışanı, ancak bu durum ilçe başkanı adayı olmasına engel değil. Partinin Büyükorhan’daki kurucu isimlerinden.

Gelecek hafta yapılacak kongrede ilin adayı olarak ismi açıklanan mevcut Başkan Turhan’a karşı yarışacak.

Alpay son derecede iddialı sözler söylüyor.

“Seçimi kazanırsam kucaklayıcı bir ilçe başkanı olacağım. Ayrıştırıcı değil birleştirici bir yönetim anlayışıyla çalışacağım. İlçemizin ve vatandaşlarımızın sorunlarıyla bire bir ilgileneceğim. Halka asla tepeden bakmayacağım. Yönetimimizde ben değil, biz anlayışı hakim olacak” dedi.

Büyükorhan’daki yarışı bakalım kim kazanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X