İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’tan ulaşım projeleri müjdesi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın ulaşım projelerinin bir kısmı açılış için artık gün sayıyor.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Olay Medya’da idi. Beraberinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, Danışmanı Ferhat Murat ile İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan ve gazetemizin yazar ile yöneticileriyle bir araya gelen Aktaş, devam eden ulaşım projelerinin son durumu hakkında bilgilendirdi.

Aktaş söze güney illerindeki yangınlara müdahale eden Büyükşehir İtfaiyesi ve BUSKİ ekipleri için çok sayıda teşekkür aldıklarını anlatarak başladı. Bu minvalde Büyükşehir İtfaiyesi’nin yıl sonunda yeni araç gereç ve personelle güçlendireceklerini müjdeledi.

Aktaş, ihalesi yenilenen Emek-Şehir Hastanesi Metro Projesi’nin yapımına ay sonuna kadar başlanacağını, Mudanya Yolu üstünde servis yolları ve köprü üstgeçit sökümlerine geçileceğini anlattı. Metro hattını ise 2023 ortalarında açmayı planladıklarını vurguladı.

T-2 Hattı’nda da hızlı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Aktaş, görünmeyen makine ve teçhizat teminiyle ile birlikte burada da yüzde 75’lik tamamlanma oranının yakalandığını, bunu önümüzdeki yıl nisan ayında yolculu seferli olarak devreye alacaklarını açıkladı.

Başkan, sorumuz üzerine açılışa gün sayan iki proje bilgisi daha verdi.

Onlardan biri Acemler’deki tüpgeçit, diğeri de Medicana Hastanesi önündeki Bursaray yeni ek istasyonu. Bu iki yatırımın da bir ay için tamamlanıp, hizmete gireceğini aktardı.

Aktaş, biri Yunuseli Bulvarı üzerindeki Down Town önü olmak üzere 3 yeni C tipi kavşağın yapımına başlanacağını, Yeni Adliye önü kavşak projesi inşaat ihalesini de yaptıklarını yineledi.

Aktaş, Gemlik-Mudanya arasındaki yolun Burgaz’a girmeden direk İzmir yoluna bağlanacağını da bildirdi.

 

Çalı yolu genişliyor

Başkan Aktaş’tan, kentimizin ulaşım projelerinin son durumu hakkında detaylı bilgi almak bizim için önemliydi.

Çalı-Kayapa-Hasanağa bağlantısını sağlayan Çalı yolunun karşılıklı birer şerit daha genişleyeceğini duymak da sevindiriciydi. Bu yol artık bölgedeki OSB’ler ve yeni konut bölgeleri nedeniyle yükü kaldıramıyordu. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu konuda çalıştığını öğrendik.

Aktaş, Üniversite-Görükle arasındaki metro hattının yapımı konusunda da yakında ilginç bir kaynak temini gelişmesi olacağının ipucunu verdi.

Aktaş, Tarihi Hanlar Bölgesi’nde metrekareye 10 bin liralık ödedikleri kamulaştırma bedeline bilirkişinin 26 bin lira değer biçtiğini de söyledi. Davaların sürdüğünü dile getiren Aktaş, bakanlıktan yarısı hibe yarısı kredi olmak üzere 90 milyon liralık bir kaynak daha alındığını, yıl sonuna kadar da burada ödemeleri yapıp, yıkımları tamamlayacaklarını belirtti.

Aktaş soru üzerine toplu taşımada halen yolcu rakamlarının düşük gözüktüğünü, metroda  doluluk oranının yüzde 70, otobüslerde yüzde 55 civarında olduğunu,  BUDO’nun ise 3 yıl sonra ilk kez seferlerini dolu geçirdiğini ve kâr ettiğini de sözlerine ekledi.

 

BBP Lideri Destici ittifak ve Erdoğan’a toz kondurmuyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Bursa’da idi. Destici’nin dün sabah Merinos AKKM’de düzenlediği basın toplantısına davetliydik.

Destici Cumhur İttifakı’nın ortaklarından biri. Bursa’da önemli açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarına müdahaleden, meydana gelen çok ölümlü otobüs kazalarına, pandemiden memur işçi toplu iş sözleşmelerine, Suriyeli ve Afgan mültecilerden erken seçim tartışmaları ve seçim kanunu teklifine kadar partisinin görüşlerini dile getirdi.

Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, İl Başkanı Haldun Filizli, Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Yüceler, Bölge Müfettişi Salih Uçak ve Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın ile habercilerin karşısına geçen Destici, ziyaret ettiği yerlerde Türk halkının orman yangınlarında büyük bir dayanışma sergilediğini, aciz gösterilme çabalarının aksine devletin güçlü olduğunu ve çıkan 267 yangını olağanüstü bir çaba ile söndürdüğünü anlattı.

Destici, muhalefetin yaymaya çalıştığı, ‘Cumhurbaşkanı’nın 13 uçağı var ama ülkenin yangın söndürme uçağı yok’ algısının da ‘koca bir yalan’ olduğunu söyledi. TCK’nın kimi suçlar için yetersiz kaldığını hatırlatan Destici, BBP olarak kadın, çocuk istismarı ve terörist faaliyet içinde bulunanlar için idamdan yana olduklarını, yangınlarda da bölücü örgütün parmağına işaret etti. Destici, Türkiye’nin tüm ormanlarda aynı anda yangın çıkabilecekmiş gibi hazırlıklı olması gerektiğinin de altını çizdi.

Vatandaşın pandemiden kendisini koruması gerektiğini de değinen Destici, esnafa verilen 25 bin liralık kredilerini ise hibe sayılmasını önerdi. BBP Lideri, memur ve işçiler için istenen zam taleplerinin de ‘makul’ olduğunu kaydetti. Genel Başkan mülteciler için sınır dışında kamplar oluşturulmasını teklif etti.

BBP Genel Başkanı, erken seçime gerek olmadığını, her ilin bir seçim bölgesi olması gerektiğini, partilere hazine yardımının kaldırılması, dar ve daraltılmış bölgeye de karşı olduklarını sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X