İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aktaş’tan Yunuseli için yeni bir sürpriz hazırlığı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yılın son gününde Olay Medya’nın konuğuydu.

Başkan sorularımız üzerine geçen bir yılda yapılanları ve gelecek yıl projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, Bursalılara mesajlar verdi.

2021’de sürpriz projeler açıklayacaklarını gizlemeyen Aktaş’ın içlerinde bizim öne çıkardığımız bir konu vardı ki, Yunuseli Havalimanı’nın geleceğine ilişkin verilen ipuçlarıydı.

Aktaş’ın, “Ben yeni hatalar yapmayacağım. Sıra bir gün Doğanbey’e de gelecek. Çok uzun bir zaman değil bu. Yunuseli Havalimanı ile ilgili de herkesi şaşırtacağım. Yunuseli’yi Bursa’ya emanet edeceğim” sözlerini sanki fikir değişikliğinin işareti gibi algıladık.

Malum, buranın rezerv alan olarak toplu konuta açılması gündeme gelmiş, hatta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede incelemeler yapmıştı.

Galiba bundan vazgeçiliyor.

Başkan’ın önceki gün kurmaylarıyla yaptığı toplantıda bir fotoğraf dikkatimiz çekmişti. Masaya serilen taslak projeler arasında acaba Yunuseli’nin rekreasyon alanı olarak kullanımına ilişkin bir planlama mı var dersiniz?

Aktaş detay vermedi ama Bursa’ya rağmen bir şey yapma niyetinin olmadığını da gizlemedi.Akademik meslek odalarının öteden beri buranın rekreasyon alanı olarak kullanılmasına ilişkin açıklamaları var.

Başkan’ın galiba bu açıklamalarıyla odaların ve Bursalıların çağrısına kulak vereceğini düşünüyoruz. Eğer böyle bir düşünce var ise doğru da olacaktır. Aktaş, kente dev bir yeni park kazandırarak adını tarihe yazdıracaktır.

Bir bilgi daha verdi Aktaş.

Yakın gelecekte Yunuseli Fuat Kuşçuoğlu Bulvarı’nda yaşamın başlamasıyla birlikte trafiğin daha da düğüm olacağı yüksek yoğunluklu Down Town Projesi önüne kavşak inşaatına başlayacaklarını da bildirdi.

 

Muhalefete ‘kaliteyi düşürmeyin’ mesajı

Yukarıda da vurguladık. Başkan önemli mesajlar verdi diye.

AK Parti’nin bugün elinde kalan en büyük nüfuslu kent Bursa.

Dolayısıyla buradaki Büyükşehir Belediye Başkanı da muhalefetin hedefi konumunda. Sık sık açıklamalarla Aktaş’a yükleniliyor.

Aktaş bakın bunlara nasıl karşılık veriyor:

“İyi niyetle yapılmış tüm eleştirilere saygım var. Fakat kalite bu kadar ayağa düşürülmemeli. Muhalefet geleceğe dair vizyon ortaya koyamıyor. Bodoslama, iftira dolu, saçma sapan, ipe sapa gelmeyen iddialar gündeme getiriyor. Bunların hepsine gülüyorum.”

Aktaş sık sık Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü, daha iki gün önce telefonda konuştuklarını, en rahat siyasi dönemini yaşadığını belirterek, “Hizmet akarken Bursa için doldurmak istiyorum. Şimdi icraat zamanı, bütün bunları yaparken muhalefetten de alkış beklemiyorum” diyor.

Partisinin yaptırdığı anketlerde de durumun muhalefetin iddia ettiği gibi olmadığını, gayeti iyi göründüğünü, bundan da mutlu olduğunu söylüyor.

Başkan asgari ücret üzerinden partisine yüklenen CHP’li belediyelere de, “Bizde yeni yıl ile birlikte en düşük ücret 3 bin 995 lira civarında olacak. Hepsinden daha yüksek ücreti biz vereceğiz” diye hatırlatıyor.

Bursa adına sevindiğimizi bir açıklama daha var.

Hanlar Bölgesi’nde kamulaştırma dışı bırakılan Zafer Plaza eklentisi mağazanın ortadan kaldırılması için de Aziz Torun ile görüştüğünü, ‘Reis Bey ne gerekiyorsa yaparız’ yanıtı aldığını belirtiyor.

Hanlar bölgesindeki bütünlüğün sağlanması adına, yanlış bir karardan böylece dönülmüş olacak.

Peki, ya yıkılan ve Anıtlar Kurulu’nca yerinde aynen yapılması kararı bulunan Merkez Bankası arsası ne olacak?

Aktaş’ın buna da müsaade edeceğini sanmıyoruz.

 

Uludağ’da termal su arayışı

Başkan Aktaş’ın açıklamaları arasında üzerinde çok durulmadı ama kayak turizminin başkenti Uludağ’da da önemli çalışmalar olduğunu anlıyoruz.

Alan başkanlığı yasası hazırlıklarının sürdüğü beyaz cennet kısa bir süre önce doğalgaza kavuştu. Şimdi termal su kaynağı arayışıyla bölgenin SPA merkezi yapılması da söz konusu. Başkan ayrıca buraya spor tesisleri de kazandıracaklarını, Yiğitali-Çekirge arasındaki 5 kilometrelik yolu Büyükşehir olarak kendilerinin yapacaklarını açıklıyor.

Uludağ için önemli bir bilgi daha.

Bölgedeki turizm merkezlerinin atık sularının arıtılacağı bir tesisi için de düğmeye basılmış. BUSKİ bunun için hazırlık yapıyor.

Bu da Uludağ’dan kente inen su kaynaklarının temizliği için sevindirici bir adım.

Bir not daha aktaralım.

İstanbul Caddesi üzerindeki T-2 hattının da  bu yıl sonunda hizmete girmesi hedef var. Başkan, ikmal ihalesinin ardından elektrifikasyon ihalesine de çıkılacağını açıkladı.

Bir yanlıştan daha dönüldü ki, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki T-3 hattı 4 Ocak’ta yeniden sefere başlıyor. Bazı yatırımlardan mali getiri beklenmez. T-3’ün de bu amaçla yapıldığını biliyoruz. Aktaş, T-3’ü kaldırma düşüncesinden vazgeçtikleri söyledi.

Başkan’ın yeni yıla ilişkin değerlendirmelerin haber sayfalarımızda bulabilirsiniz. Bizim dikkatimizi çeken önemsediğimiz konuların bazıları bunlardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X