İhsan Aydın
İhsan Aydın

Alkışlar Büyükşehir Orkestrası’na gelsin

Ülkemiz salgın hastalıkla mücadelede topyekun bir savunma yapıyor. Tüm kurumlar üzerine düşen sorumlulukla hareket ediyor.

TBMM’nin kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri de salgın nedeniyle yapılamıyor. Fakat belediyelerimiz çare bulmuş durumda.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orkestra Şube Müdürlüğü’nü görevlendirerek, bayraklarla süslenen üstü açık bir otobüsle şenliği çocuklarına ayağına taşıdı.

Hem bandonun şarkı ve marşları hem de karagöz hacivat gösterileri gidilen her yerde, her sitede çocuklardan, evlerden, balkonlardan alkış topladı. Çocuklara balonlar, bayraklar dağıtıldı.

Doğrusu, bu zor günlerde evlerde sıkılan çocuklarımıza da değişiklik oldu.

İlçe belediyelerimizin de benzer uygulamaları vardı. Bütün Bursa’da gerçekten iyi düşünülmüş bir proje ile çocuklar sevindirildi.

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası zaten günlerdir Türk Halk, Türk Sanat müziği bölümleri, Çalgıcı Mektebi ve Bando ile Bursalılara online olarak canlı yayınlar veriyordu.

En son çocuklar da bu önemli günde unutulmamış oldular.

   

 

Soydaşların muhtaç maaşı neden kesildi?

Dün CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan aradı.

Malumunuz Prof. Özkan BAL-GÖÇ’ün eski Genel Başkanı idi. Dolayısıyla göçmen camiasının sorunlarıyla da TBMM’de yakından ilgileniyor.

Vekil Özkan takip ettiği, soruşturduğu halde Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden 65 yaş üstü soydaşların 2022 Sayılı kanunu uyarınca SGK tarafından bağlanan ve 5 aydır da kesilen yaşlılık aylıklarının izini sürüyor. 3 kez bakanlığın ilgili birimiyle görüşmüş fakat netice alamamış. Bakanlıktan geri dönüş bile yapmamışlar.

Vekil Özkan bürokratların top çevirdiklerini düşünüyor.

Mağdur edilen soydaşların Bulgaristan vatandaşı ve çifte vatandaş da olmadıkları halde, oradan emekli maaşı alıp almadıklarına, mal varlıkları ve başkaca gelirleri olmadıklarına dair belge istendiğini hatırlatan Özkan, bunların alınmasının mümkün olmadığını, çünkü söz konusu şahısların sadece doğum yerlerinin Bulgaristan olduğunun kaydetti.

Vekil Özkan en son, TBMM’de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İktidar partisi Bursa milletvekillerinin de soruna el atamalarında fayda var.

 

Kod gelmeden de TC No ile maske veriliyor

Biraz aksadı ama artık maske sorunu ortadan kalkıyor. Hükümet gecikmeyi fark etti ve işi hızlandırdı.

Halen evine maske gelmeyenlerimiz var ama Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nin anlaşmasıyla artık telefonlarımıza kod gelmeden de eczaneden maskeler ücretsiz alınabiliyor.

TC kimlik numarası verilerek 20 yaş üstü ve 65 yaş altı herkese maskeler Bursa’daki eczanelerden de dağıtılmaya başlandı.

Türkiye’nin müşfik elinin sadece kendi vatandaşına değil, dünyanın değişik noktalarındaki ülkelerden gelen yardım taleplerine de uzanıyor.

 

Bir asrı bulan özgürlük

Bugün TBMM’nin kuruluşunun ve dünyaya bağımsızlığımızın ilan edilişinin 100. yılı.

Ülkemiz tam bir asırdır, hür ve bağımsız biçimde milletler topluluğu içinde yerini alıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü aynı zamanda çocuklara özel bayram olarak armağan etti.

Salgın nedeniyle içimiz buruk ama bu vesileyle 100. yılda ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X