İhsan Aydın
İhsan Aydın

Altepe: Santralı almak istiyoruz

Önceki gün Orhaneli Termik Santralı çalışanlarının Bursa`ya çağrısını aktarmıştık.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın 24 Kasım`da satışa çıkaracağı tesisin emekçileri, özelleştirmenin durdurulmasını istemişlerdi.
Çalışanlar, bu mümkün değilse, Orhaneli Termik Santralı`nı Büyükşehir Belediyesi ve BTSO`nun da içinde bulunduğu bir Bursa girişim grubunca alınmasını arzuladıklarını aktarmışlardı.
O çağrıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`den olumlu yanıt geldi.
Dün sabah konuştuğumuz Başkan`a, Orhaneli`den gelen bu isteğe ilişkin ne düşündüğünü sorduk.
“Orayı zaten almaya çalışıyoruz” diyen Altepe, bu konuda hazırlık yaptıklarını aktardı.
Büyükşehir Belediyesi ve BTSO`dan bir grubun geçtiğimiz günlerde tesislerde inceleme yaptığını aktaran Altepe şunları söyledi:
“Arkadaşlarımız Orhaneli`ye ve Tunçbilek`e gidip termik santralları incelediler. Ardından da Ankara`da Bakan Bey ile görüştüler. Biz de burayı almak istiyoruz. Hatta, bugün (dün) arkadaşlarımızla tekrar bir araya gelip bu konuyu yeniden değerlendireceğiz.”
Termik santralın Bursa tarafından satın alınmasının önemine işaret eden Altepe şöyle devam etti:
“Biz alırsak, hem çevre hem oradaki çalışanlarımızın istihdamı açısından bir sıkıntı olmaz. Biz de buranın sahibinin Bursa ve Bursalılar olmasını istiyoruz.”
Özelleştirme ihalesine girmeye sıcak baktıklarını ancak, ihalenin Tunçbilek Termik Santralı ile birlikte paket olarak çıkarılmasının satış rakamını büyüteceğine dikkat çeken Altepe şunları anlattı.
“Biz Orhaneli Termik Santralı ile uzun süredir ilgileniyoruz. Burayı almak istiyoruz. Arkadaşlarımız Ankara`da bu konuyu görüştüler. İkisinin birlikte satılması, rakamı büyüteceği için bunun çözülmesi konusunda bir formül arıyoruz.”
Altepe`nin bu sözlerinden, Orhaneli Termik Santralı`nın ihale paketi içinden ayrılarak SEAŞ`a (Soma Elektrik AŞ.) bağlı Kömür İşletmesi ile birlikte satılmasının daha uygun olacağı anlaşılıyor.
Yani, Tunçbilek dosyadan ayrılabilir.
Bu yönde temasların yoğunlaştığı anlaşılıyor.
Konuşmamız sırasında Başkan Altepe`nin şu sözlerini de doğrusu bir Bursalı olarak önemsedik:
“Burayı niye bir yabancı alsın? Büyükşehir Belediyesi ve BTSO olarak biz alalım. Bu kent buradan faydalansın. Bu kentin insanı faydalansın.”
Öyle tahmin ediyoruz ki, bu sözler özelleştirme süreciyle birlikte işsiz kalma endişesi yaşayan bölgedeki hemşehrilerimizin içini de ferahlatacaktır.
Büyükşehir ve BTSO`nun ihaleyi alması durumunda, böyle bir sıkıntı olacağına ihtimal vermiyoruz.
 
`Siyasi irade var`…
 
Başkan Altepe ile konuşurken bir konuya daha açıklık getirdi.
Önceki akşam Büyükşehir Belediye Meclisi`nde ilçe belediyelerinden alınmış servis plakalarının kent genelinde çalıştırılmasını çözüm arayan bir dosya vardı.
O dosya geri çekildi.
Ulaşım Komisyonu hukuki engeller bulunduğu için bu konuda bir formül geliştiremedi.
Bu konu sütunlarımıza, “Komisyon `S` plaka sorununu çözmedi” başlığıyla yansımıştı.
Başkan Altepe, sorunun çözülmesi konusunda kendilerinin siyasi iradeyi ortaya koyduklarını ancak, başka fark ücreti alınması ve yeniden ihale konusunda bir hukuki formül bulunamadığını anlattı.
Altepe, S plakalara ilçe ve merkez arasında tahdit uygulamasının da Ulaştırma Bakanlığı kaynaklı olduğunu, buna da kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığını ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X