İhsan Aydın
İhsan Aydın

Altepe: Sıcaksu’yu çözmekten yanayız

Bursa’nın yıllardır kangrene dönüşmüş Tabakhaneler Bölgesi’ni termal kür ve tedavi merkezine dönüştürmek isteyen Büyükşehir Belediyesi yine bir engelle karşı karşıya.

Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı proje heyecan verdi ama bazı mülk sahipleriyle uzlaşı zor görünüyor.

Dün bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuştuk.

Altepe, projeye karşı çıkan ve Belediye’den enkaz bedeli isteyen kimi parsel sahiplerinin önceki gün bu sütunlardan yansıyan sözlerine yanıt verdi.

Altepe, “Niyetimiz 6-7 yıldır boş duran bölgenin sorununu çözmek” dedi.

Biz burayı Belediye Hizmet Alanı’na almıyoruz ki, bizim bir çıkarımız yok. Öncü olmak, dönüşümü tetiklemek istiyoruz” diyen Altepe, projeden haberlerinin olmadığını söyleyen mülk sahiplerine her şeyin anlatıldığını ekliyor.

Daha evvel, mülk sahipleriyle anlaşmak için yatırımcılar getirildiğini ve bir sonuca gidilemediğini anlatan Altepe, “400 hissedarlı bir yere kim girmek ister? Bu yüzden biz belediye olarak bu işi sürüklemek için yola çıktık. Ortada henüz kesinleşmiş bir proje yok” diye konuştu.

Zafer Plaza örneğini veren Altepe, burada da hasılattan pay alınan bir model düşündüklerini, modelle katılmak isteyenlerle, ‘Ben bu işte yokum’ diyenlerden anlaşıp, kamulaştırma yoluyla sorunu çözelim istiyoruz. Zafer Plaza’da Büyükşehir’in yüzde 18 hissesi var. Yanlış hatırlamıyorsam buradan ayda 250 bin, yılda 3 milyon TL kira gelir alıyoruz. Belediye’nin en çok kira gelir elde ettiği yer burası. Sıcaksu’da da benzer bir formül uygulanabilir” diyor.

Gerçekten, belediye kendisi kiraya verse bu kadar para toplayamaz.

Biz de Altepe’nin niyetinin gerçekten burayı çözmek olduğunu düşünüyoruz.

Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Tabakhaneler’deki çirkin görünümü ortadan kaldırmaya dönük çabaları var.

3-4 büyükşehir ve ilçe belediye başkanı eskitmiş bölgenin artık daha fazla atıl kalmaması konusunda gayret içinde.

Dünkü konuşmamızın satır aralarında bunu bir kez daha fark ettik.

Yerini vermek istemeyenlerle kamulaştırma yoluyla anlaşma arzusunda.

Konuştuğumuz diğer yer sahipleri de uzlaşmaktan yanalar.

O halde, taraflar tekrar masa başında buluşmalı.

Altepe’nin kent adına problemi ortadan kaldırma ve Bursa’yı termal şehir yapma girişimlerini olumlu bulanlardanız.

Kaldık ki, Bursa’yı kaybettiği eski unvanına yeniden kavuşturacak bu projeye daha fazla engel çıkarılmamalı.

 

Ampul mesajları

 

Önceki akşam Crowne Plaza’da Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı’nın ve TMMOB’un 60.Yıl Gecesi’ne katıldık.

EMO Bursa Şube Başkanı ve TMMOB İKK Genel Sekreteri Remzi Çınar hemşehrimiz ve dostumuzdur.

Çınar, “Siyasal iktidarın TMMOB’a ve mesleğimize dönük antidemokratik uygulamalarına karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Meslekte 50,40 ve 25.yılını dolduran elektrik mühendislerine plaket verildi.

25. yıl plaketini alan Mümin Ceyhan sahneden iktidara öyle bir mesaj verdi ki, sonrasında çıkan her konuşmacı devamını getirdi.

Ceyhan’ın, “Elektrik mühendislerinin mesleksel bir özelliği vardır. Lüzumsuz ampulleri söndürürler” sözlerine, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise, “Allah’tan ampuller yanıyor, yoksa karanlıkta kalacaktık” karşılığını verdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da ateşli bir konuşmayla, “Elektrik olmasa dünya aydınlanmazdı” dedi.

Türkyılmaz, partisine de bir göndermede bulundu. CHP’nin sola yanaşması durumunda iktidar olacağını ve Türkiye’nin kurtulacağını ifade etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X