İhsan Aydın
İhsan Aydın

Ankara sözünü tuttu metromuz olacak gibi

Bu sütunlardan sık sık yazıyoruz.

Bursa’nın gerek kentiçi gerekse şehirlerarası raylı sistem yatırımlarında Ankara’dan, merkezi idareden bugüne dek beklenen hızda ve büyüklükte mali bir destek sağlanamadı.

Kentiçi raylı sistem yatırımlarının tümü ise bugüne dek şehir bütçesi ile hayata geçirildi.

2012’de temeli atılan ve niteliği de sık sık değişen hızlı tren projesinin ne zaman biteceği meçhul.

Her ne kadar bitim için 2023 termini varsa da umarız bu hedef de şaşmaz. Verilen terminlerin çeşitli nedenlerle bugüne dek hiçbirinin tutmadığını ve şaştığını biliyoruz

Hızlı tren bu kez Bandırma hattı da eklenerek yeniden ihale edildi ama bitişi konusunda yine temkinli olmakta fayda var.

Bursa olarak ümidimizi yitirmiş değiliz. Başlanan iş yıllar geçse de bir gün elbet bitecektir.

Bu girişin ardından, dün Büyükşehir Belediyesi’nden Bursalı olarak sevindiğimiz bir haber servis edildi.

Finansını ve yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üstlendiği 6.1 kilometrelik 4 istasyonlu Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın güzergahına dün önemli bir konuk gelmiş.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kurmaylarıyla hat güzergahında incelemelerde bulunmuş.

Bunun Bursa için iyi bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.

Artık geri dönüşü yok.

Yüklenici firma Söğüt-Taşyapı konsorsiyumun 42 ayda bitireceği duyurulan inşaat için Başkan Aktaş bir kez daha bakanlığın Bursa’da destek verdiği ve üstlendiği ilk şehiriçi raylı sistem yatırımı olduğuna vurgu yapmış. Aktaş, bu nedenle destek olan Cumhurbaşkanı ile bakana teşekkürlerini de ihmal etmemiş.

Umarız her şey planlandığı gibi gider.

Şehir Hastanesi’nin Bursa için ne kadar önem arz ettiğini Covid-19 salgınında daha iyi gördük.

Bu nedenle hemşerilerimizin hastaneye ulaşımını rahatlatacak metro bağlantısı da planlandığı sürede, gecikmeksizin hizmete alınmalı.

 

Vatandaş kendi tedbirini kendisi almaya başlamış

Yükselen ve bir türlü düşürülemeyen salgına karşı son dönem tehlikenin farkına varan hemşerilerimizin artık çarşı, pazar ve AVM’lere gidişlerini azalttıklarını görüyoruz.

Dün, kentin en merkezi yerinde Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi ve Çarşı bölgesindeki sakinlik bizim de gözümüze çarptı.

Bu durumu Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu’ya da sorduk.

Başkan Aksu, semt pazarlarının eskisi gibi kalabalık olmadığını, bunda vaka sayılarındaki tırmanışın etkisi bulunduğunu anlattı.

Vatandaşın kendi tedbirini almaya başladığını, bunu pazara gelen müşteri sayısındaki azalıştan fark ettiklerini söyleyen Aksu, kendisinin çarşıya çıktığında da eski sirkülasyonu ve kalabalığı göremediğini ifade eti.

Uzmanlar sık sık uyarıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hem sosyal medya hesaplarından hem de televizyon ekranlarından zorunlu olmadıkça ‘evden çıkmayın’ uyarıları galiba Bursa’da etkili olmaya başlamış.

Genel kısıtlamaya gerek kalmadan Bursalıların tehlikenin farkına varmışlar demek ki.

Rakamları bilmiyoruz ama bunun şehrimizdeki vaka artışlarına etki edeceğini umuyoruz.

Ne kadar bireysel önlem alırsak bu illetten daha çabuk uzaklaşırız. Ama, nihai çözümün aşı olduğu da bir gerçek.

 

BUSMEK kurslarına salgın arası

Kamuda da kısıtlama dönemi başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce öğrencisi olan meslek edindirme kursları BUSMEK’te eğitimlere 4 Ocak’a kadar ara verildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda değişik branşlarda hizmet veren kurslar yeni yılda tekrar başlayacak.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarında da  4 Ocak’a kadar uzaktan eğitim yöntemiyle devamına karar verildi.

Büyükşehir’in Ana Kucağı projesi ise ise aynen devam edecek.

Halen 7 merkezde devam eden Ana Kucağı projesiyle durumu iyi olmayan ailelerin  ana okulu düzeyindeki çocuklarına ücretsiz eğitimler veriliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X