İhsan Aydın
İhsan Aydın

AOS Devlet Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor

Bursa’nın kent merkezinde, gelecekte önemli işlev üstlenecek Acemler’deki yarım kalan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatına ilişkin önceki bu sütunlardan ne zaman tamamlanacağını sormuştuk.

Maalesef yakın gelecekte bitmesi öngörülmüyor.

Ama tamamlamak için bir çabanın olduğu anlaşılıyor.

Yazımız üzerine Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı bir yanıt geldi.

Kamuoyunu ilk ağızdan bilgilendirme ve cevap hakkına saygı gereği o açıklamayı okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

İşte o bilgilendirmenin ilk pasajları:

Osmangazi İlçesi, Hüdavendigar Mahallesi’nde 4548 ada 32 parselde kayıtlı 97 bin 278,86 metrekare taşınmaz üzerinde, 25 bin 657,04 metrekare oturum alanı ve 260 bin 758,54 metrekare kapalı alanlı olarak yapımına başlanan Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi, Bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce 09.05.2016 tarihinde yapılmış ve 24.02.2017 tarihinde yer teslimi ile inşaatına başlanmıştır.”

Yarım inşaatın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 38 seviyesinde iken yüklenici firmanın işi tasfiye ettiği belirtilen açıklamanın devamında şunlara değinilmiş:

7161 Sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 32. maddesine istinaden yüklenici tarafından tasfiye başvurusu yapılmıştır. Bakanlığımızca yüklenicinin tasfiye talebi uygun görülerek yapım işinin tasfiyesine karar verilmiştir. Bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen tasfiye komisyonu 26.11.2019 tarihi itibariyle incelemelerini tamamlayarak, yarım kalan imalatların tamamlanması için yüklenici firmaya 30 Ocak 2020 tarihine kadar süre verilmiştir.”

İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatının tasfiye süreci devam ederken, bir yandan da hizmete giren Bursa Şehir Hastanesi’nden sonra kentimizin tanı ve tedavi açısından yeniden elzem ihtiyaç analizlerini yapmış.

Açıklamanın son bölümünde ise;

Bu analiz sonucunda bakanlığımızca hastane ikmal inşaatı ile ilgili proje çalışmalarına başlanmış olup, proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip en kısa süre içerisinde bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ikmal inşaatı yapım ihalesi yapılacaktır” deniliyor.

Yani, henüz eski yükleniciyle tasfiye süreci bitmemiş ve ikmal (tamamlama) ihalesi sürecine girilememiş.

O en kısa süre ne kadar, netlik yok ve yeni ihale için bir termin de verilmiyor.

İkmal ihalesine çıkılsa dahi burası için ayrıldığı öne sürülen ödenek yarım inşaatı tamamlamaya yetecek mi?

Bunu zaman gösterecek.

Hastaneye babasını ismi verilen Bursalı hayırsever iş insanı Celal Sönmez, yapım için Sağlık Bakanlığı’na ciddi miktarda bağışta bulunmuştu.

Bu arada bir düzeltme yapmak istiyoruz.

Önceki günkü makalemizde ‘kapanacak’ Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi yerine, sehven ‘kapanan’ ifadesini kullanmışız.

Okurlarımızın, hastane yönetiminin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz.

Zaten buranın bir bölümünün boşaldığını biliyoruz.

Bursa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a afişle teşekkür

Belki de bu kadar yüksek kabul göreceğini Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) da tahmin etmiyordu.

Neredeyse yüzde 98’i bulan bir beğeni ve destek ile karşılaşan yerli oto Bursa’da da heyecan uyandırdı.

Yerli ve Bursalı’ sloganıyla Gemlik’te üretilecek olan ve ilimizde de sahiplenilen otomobil için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile iktidar partisinin il başkanlığından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür var.

Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı kentin bilboardlarını, kavşaklarını, diğer reklam mecralarını Erdoğan’a teşekkür metinleriyle doldurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım” başlıklı ilanlarda“Gurur yolculuğuna Bursa’dan çıkacak olan yerli otomobil yatırımı için şehrimizi seçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullanmış.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı da kavşaklara astığı pankartlarla kurumsal paylaşım yapmış ve benzer ifadelere yer vermiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X