İhsan Aydın
İhsan Aydın

Araç fenni muayene ücretleri cep yakıyor

Köşe Yazısını Dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kontrolünde çalışan TÜVTÜRK’ün araç muayene istasyonlarındaki ücretler cep yakıyor. Bir otomobilin fenni muayene ve egzoz testi ücreti 2 bin lirayı geçiyor.

Her yıl artan ücretler bu yıl astronomik düzeye ulaştı.

Araç sürücüleri fiyatlardan rahatsız. Her biri 10 dakikayı geçmeyen kontroller için bu denli yüksek ücret alınmasına tepki gösteren sürücüler, alınan rakamın astronomik biçimde artırılmasından şikâyet ediyorlar.

Hükümetin ve bakanlığın araç fenni muayene ve egzoz testi ücretlerinde indirim yapılmasını istiyorlar.

Diğer yandan; zaman zaman sosyal medya hesaplarından da da bu özel şirketin aldığı araç muayene ücretlerinin fahişliğine ilişkin kampanyalar yapıldığı ve protesto edildiğini fark ediyoruz.

Özelleştirmeyle kamunun elinden çıkan muayene hizmeti ücretleri düşürülür mü bilmiyoruz ama bu konuda halkta büyük bir memnuniyetsizlik var. Siyasilerin, hükümet kanadının adım atması gerektiğini düşünüyoruz.

Bursa’da araçların fenni muayenesi ve egzoz testleri için de randevu bulabilmek kolay değil. Kent merkezindeki Kestel’in ardından geçtiğimiz aylarda açılan Nilüfer istasyonunda da randevu alabilmek her zaman mümkün olmuyor. Bazen dolu olduğu içini ileri tarihlerde verilen randevular nedeniyle sürücüler gecikme bedeli ödemek zorunda da kalıyorlar.

Binlerce hastaya yeni yaşamın umudu oldu

Onu yıllarca program yaptığımız Olay TV çekimlerinde tanıdık. Bursa için çok çalıştı. Kentimizde ve ülkede organ bekleyen hastalara umut olabilme adına ekibiyle birlikte büyük mücadele verdi. Bursa’nın organ bağışında Türkiye’de lider il olmasında çok emeği var.

Dr. Yavuz Selim Çınar ilimizde Sağlık Bakanlığı’nın Organ Nakil Koordinatörü olarak görev yapıyordu.

Dün İl Sağlık Müdürlüğü’nden servis edilen haberden gördük ki, emekli olmuş ve kendisine de Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım tarafından plaket takdim edilmiş. Yaptığı çalışmaları TV programı ile tanıtmıştık. Dr. Çınar 15 yıl boyunca yeri kolay dolmayacak başarılı bir dönem geçirdi. 10 yıl Bursa’yı organ naklinde lider kent yaptı. Elbette bu bir ekip işiydi ama ekibin başında da o vardı. Döneminde 3 bin organ nakli yapılmış. Az bir rakam değil. Üç bin insanın yeniden hayata tutunmasına aracılık etmişler.

Dr. Yavuz Selim Çınar ile daha sonra biz de bir yakınımızın organ bağışı için görüştük. Gerçekten ekibiyle birlikte insanlık için kutsal bir görev yürütüyordu. İl Sağlık Müdürlüğü de bunun bilincinde ki, onu plaketle yeni yaşamına uğurlamış.

Yerine atanan Bursa Şehir Hastanesi hekimlerinden Uzman Dr. Gülbahar Çalışkan’a da başarılar diliyoruz.

Ünlüler mahallesine muhtar aday oldu

Şimdi herkes belediyeleri hangi partinin adayının kazanacağını, meclislere kimlerin gireceğini konuşuyor ama ilimizde muhtarlık yarışları da bir hayli çekişmeli geçiyor.

Nilüfer Belediye Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanlığını yürüten Fatih Kapuci, Yıldırım’ın Setbaşı semtindeki Kurtoğlu Mahallesi’nin muhtar adaylığına da soyundu.

Setbaşı’nın, Bursa’nın batılılaşma ve modernleşmesinin yüzü olduğunu belirten Kapuci, Bursa’daki ilk yeniliklerin Setbaşı‘nda ortaya çıktığını, ilk tiyatro ve sinemaların da merkezinin burası olduğunu, ilk otelin de Setbaşı’nda açıldığını, burada Bursa‘nın Avrupa tipi konaklama yeri olan Galiçya otelin hizmet verdiğini, kente gelen tüm Avrupalıların, turist ve ünlülerin burada kaldıklarını vurguluyor.

Setbaşı Köprüsü’nün, Bursa’daki en sağlam ve en tarihi köprülerden biri olduğunu da hatırlatan Kapuci, Irgandı Köprüsü, Karaçelebi Setbaşı Cami, İshakşah Müftüönü Cami, Tabip Nakşiçelebi, Bursa Şehir Kütüphanesi, Kılıç Kalkan Müzesi, Fransız Sokağı, Ermeni Kilisesi gibi daha bir çok tarihi ve kültürel zenginliklerin bulunduğu Kurtoğlu’na muhtar olmak için yola çıktığını kaydetti.

Kapuci, seçildiği takdirde bu semti ekibiyle birlikte Bursa ve ülke gündemine getirmeyi vaat ediyor.

Kapuci, Kurtoğlu ve Setbaşı’nda yaşayan ünlüleri de şöyle sıralıyor:

Özhan Canaydın, Nuri Erbak, Erdoğan Bilenser, Mustafa Eroğlu, İlhami Aşkın, Mesut Şen, Selahattin Kaya, Kırcı Ailesi, Aykan Uzoğuz, Yılmaz Akkılıç, Sinan Bür, Erdinç Çelikkol, Amigo Ardiles, Erdal Özdür, Utku Gürtunca, tekstilci aileler Şenipek, Sarpkan, Türkün, Kamil Koç’un torunları Murat Gülez, Osman Çağlıkoç, Nur Sürer, Atilla Parlamış, İsmail Hakkı Sezgin ve Barlas Küntay.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X