İhsan Aydın
İhsan Aydın

Arasta’yı Anadolu STK’ları üstleniyor

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçim yaklaşıyor. Tüm siyasi partiler gibi CHP’de henüz adaylarının tümünü açıklamış değil. Dün Olay Medya’da Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ağırladık. İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan, yazar ve yöneticilerle sohbet eden Erdem’den, Nilüfer’de 5 yılda yapılanları dinledik. Balat’taki Arasta projesinin her seçimde eleştirildiğini hatırlatan Erdem, Bursa’nın bu projeye sahip çıkması gerektiğini, hatta Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bizzat üstlenmesine işaret etti.

100 dönüm arazi üzerine kurulu projede 100 bina bulunacağını, bunlardan 81 il için projelendirilen yapıların karkaslarını belediye olarak bitirdiklerini, kooperatif aracılığıyla kalan kısımların 81 ilin derneklerince yapılmasını teklif ettiklerini söyledi.

Burada kesinlikle dernek lokallerinin olmayacağını, açık AVM tarzı, il kültürlerinin tanıtılacağı, gastronomi, halı vb. gibi diğer geleneksel ürünlerinin satılabileceği bir yer planlandığını hatırlatan Erdem şunları ekledi:
“Orada bütün Türkiye’nin mozaiği olacak. Biz belediye olarak üst yapısını da yapacağız. Fakat, burayı tamamlamak için en az 500 milyon lira daha kaynak gerek. İçindeki 100 binadan 81’ini, il derneklerinin kendi valilikleri ve belediyelerini devreye sokarak tamamlamalarını istedik.”

Proje yıllardır Bursa’da çok konuşuldu. Gelinen noktada belediyenin bütçe gücünü aştığı anlaşılıyor. 81 ilin valilikleri ve belediyeleri buraya kaynak ayırırlar mı

orası da muamma.

Nilüfer’in 2024 bütçesi 3,4 milyar TL’ye ulaştı

Başkan Erdem Nilüfer’in 2024 mali yılı bütçesinin de 3,4 milyar TL olarak bağlandığını, belediyenin halen 400 milyon lira dolayında da borcunun olduğunu ifade etti.

“Yeni borç yapmadık, bu dönemi iyi geçirdik” diyen Erdem, artık belediyelerin büyük projeler değil, insana dokunan sosyal projelere yönelmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Erdem, Hatay Samandağ’da Nilüfer Belediyesi olarak bir ilkokul ile konteyner kent yaptıklarını, kurdukları aşevini de daha yeni AFAD’a devredip çekildiklerini, şimdiye dek Hatay’da sadece kendi belediyelerinin kaldığını da ileri sürdü. Erdem, deprem bölgesindeki üreticilere destek amacıyla satın aldıkları mandalinaları Nilüfer Bostan’larda sattıklarını da dile getirdi.

Nilüfer’de kültür alanlarıyla ilgili yer sıkıntısı olduğuna işaret eden Erdem şöyle konuştu:

“Biz Osmangazi gibi gelişimini tamamlamış bir ilçe değiliz. Batıya, Ulubaat’a doğru büyüme devam ediyor. Ekokent, Zafer, Balkan mahallelerinin yol asfalt işlerini halkı çamurdan kurtarmak için biz yapıyoruz. Bütün asfaltı biz döküyoruz. Altyapı yatırımlarının büyük kısmı o tarafta. 550 bin nüfusumuz var ama bu rakam 10 yıl içinde 750 bine doğru çıkacak. Osmangazi yüzde 1-2 büyürken, Yıldırım eksi büyüme hızına sahipken bizim Nilüfer’in büyüme hızı yüzde 12-13’lerde. Türkiye’de bu hızla büyüyen başka bir kent yoktur” dedi.

Erdem, yıllardır atıl duran, bir ara Baro’ya tahsis edilen Müjdat Gezen Kültür Merkezi’ni de kendilerinin yapıp hizmete açacaklarını, Görükle’ye yeni bir kültür merkezi yapacaklarını, ayrıca İbrahim Yazıcı Stadyumu üstündeki 23 dönümlük belediye hizmet alanını da yatırımcı bulduklarında, kat karşılığı konser, gençlik merkezi, kütüphane vb. gibi ünitelerin yer alacağı bir proje düşündüklerini sözlerine ekledi.

Erdem de partisinin kararını bekleyen görevdeki belediye başkanlarından.

Yeni dönem için planladıklarını hayata geçirmesi için önce partisinin ‘devam’ kararı vermesi gerekiyor.

Yeni dönem için aralarında eski vekillerin de olduğu çok isim burayı istiyor. CHP Nilüfer’de nasıl bir karar verecek şimdilik bilinmiyor.

Aktaş’tan 4 yeni hızlı kafe müjdesi

Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ’ın sosyal tesislerine yeni bir marka daha eklemiş oldu. BURFAŞ, kendi ismiyle hızlı self kafe tarzı yeni işletmelerini çoğaltma kararı aldı. Dün öğle vakti Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Tarihi Hanlar Bölgesi’ndeki Çarşıbaşı Meydanı’nda hizmete giren BURFAŞ Kafe’de meslektaşlarımızla birer kahve içtik.

Habercilerle sohbet eden Aktaş, halkın yabancı menşeeli markalara karşı başlattığı boykotun ardından böylesi bir ihtiyaç oluştuğunu, BURFAŞ’ın da kendi ismiyle yeni tarz kafeciliğe geçtiğini söyledi.

Bursa genelinde biri Kent Meydanı olmak üzere 4 yeni kafe daha açacağını anlatan Aktaş, bunlar için Osmanlı’yı çağrıştıran isim önerileri olduğunu, ancak markalaşmış BURFAŞ Kafe’de karar kıldıklarını söyledi. Bilinen malum markaların fiyatlarının neredeyse yarı fiyatının da altına satış yapan kafeye halk müthiş bir rağbet göstermiş. Biz Başkan ile kahvemizi içerken uyrukta bekleyenler de vardı.

Aktaş’ı seçim öncesi rahat gördük.

Partisi il ve ilçelerin adaylarını henüz açıklamıyor ama o etrafa ‘devam edecek’ görüntüsü veriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X