İhsan Aydın
İhsan Aydın

Atatürk Spor Salonu yıl bitmeden ihaleye çıkıyor

Köşe Yazısını Dinle

Gençliğimizde Bursa’nın simge spor yapılarındandı. Bitişiğindeki Atatürk Stadyumu ile birlikte Atatürk Spor Salonu’nda da çok spor müsabakaları izledik.

Gerçekten, Bursa’nın basketteki efsane takımı TOFAŞ’ın maçlarını ve okulların güreş müsabakalarını coşkuyla izlediğimiz yılları dün gibi hatırlıyoruz.

İşlevini tamamlayan Atatürk Spor Salonu yıkılıp yeniden yapılacaktı. Bu amaçla bir proje hazırlandı. Ancak, pandeki, deprem vb gibi doğal afetlerle ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle buraya Ankara’dan yeterli ödenek alınamadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehir efsanesi olarak buradaki ‘Atatürk’ ismini silmek amacıyla salonu yıktığı dedikoduları yayıldı. Oysa, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş o tabelayı bizzat kendi eliyle çakacağını açıklamıştı.

Şimdi öğreniyoruz ki, hem bu tezviratların önünü kesmek hem de uzunca zamandır kaynaksızlık nedeniyle bekletilen o proje yıl bitmeden ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Görüştüğümüz üst düzey bir Büyükşehir Belediyesi bürokratı, “Atatürk Spor Salonu’nun bu yıl bitmeden yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Projeden geri dönüş söz konusu değil” dedi.

Bursa’daki Akademik odaların da görüşleri alınarak hazırlanan yeni spor salonu projesinin, ihale safhası ve onaylarının ardından yeniden kendi yerinde yapımına başlanacak.

Bursalıların 7’den 70’e hemen herkesi anılarının bulunduğu o salonun yerinde, 1-2 yıl içinde modern teknoloji ile inşaa edilmiş yeni bir kapalı spor tesisi ortaya çıkacak.

Bu açıdan, siyaseten ortaya atılan tezviratları bir kenara bırakıp, Atatürk Spor Salonu’nun yeni haliyle bir an evvel hizmete gireceği günleri konuşmalıyız.

Kentin merkezinde yenilemek için yıkılmış bir spor salonu için çıkarılan şehir efsanelerine de kulak asmamak gerekir.

Karlık STK ve odaları geziyor

Yerel seçim için belediye başkanlığına talip olan aday adayları sahayı boş bırakmıyor. Bunlardan biri AK Parti’den Osmangazi belediye başkan aday adayı olan Cüneyt Karlık.

Karlık dün Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği BESOB’u ziyaret etti. Başkan Fahrettin Bilgit ve yöneticilerle konuştu. Aday gösterilip, işbaşına gelmesi halinde Osmangazi ve Bursa esnafı ile birlikte çalışacaklarının altını çizdi.

Karlık ayrıca, birlik binasındaki diğer esnaf odalarının yöneticileriyle de bir araya geldi.

Karlık’ın Yıldırım belediye başkanlığından bu yana sahadan hiç kopmadığını biliyoruz. Şimdi, Osmangazi belediye başkan aday adayı kimliğiyle sahada. Bir yandan da STK ziyaretlerini planlıyor. Osmangazi sınırları içindeki STK’larla da görüşmelere devam edeceğini vurguluyor.

Karlık, “Biz hep halkımız ve esnafımızın içindeyiz. Onlardan hiç kopmadık. Partimiz aday gösterip, halkımız da göreve getirirse, inşallah Osmangazi’yi onlarla birlikte yöneteceğiz. Osmangazi’de oy rekoru kıracağımıza inanıyorum. Hemşerilerimizin partimize ve şahsımıza gösterdiği ilgi çok yüksek” dedi.

Ataş projelerine bir yenisini daha ekledi

Bursa’nın arka yüzündeki ilçelerden Harmancık’ta yapımı bitme aşamasına gelen projeler seçim öncesi açılışa hazırlanıyor. AK Partili Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’tan dün elektronik postamıza gelen iletiden, ilçede yapımı süren Gençlik Merkezi’nin gençlerle buluşmak için gün saydığını görüyoruz.

Harmancık Belediye Başkanı Ataş, “Gençlik merkezimiz son aşamaya geldi. İlçede atıl durumda bulunan alanı değerlendirilerek 450 metrekare taban alanlı bir proje ortaya çıkardık. Çevre düzenlemesi ve iç tefrişat eksiklikleri tamamlanarak yakın zamanda hizmete açılacak” dedi.

İlçe gençliğine dönük önceki yıllarda da yüzme havuzu, okçuluk alanı, halı saha ve çok amaçlı basketbol sahaları projelerini hayata geçirdiklerine değinen Ataş, projelere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın da finans sağladıklarını kaydetti.

5 yılda pandemi, sel felaketleri ve deprem gibi istenmeyen olaylar ile karşı karşıya kaldıklarına da dikkat çeken Ataş, “2019’da taahhüt ettiklerimizi yüzde 85’ini gerçekleştirdik. Seçim beyannamemiz dışında da millet bahçesi, elektrik hatlarının yeraltına alınması, çiftçi ve üreticilerimize desteklerimiz, Bağ deresi ıslahı, uluslararası kamp ve karavan alanı ve TOKİ sosyal konutları gibi büyük projelere de imza attık” dedi.

Ataş, 31 Mart yerel seçimleri için bize göre Bursa’daki ilçeler arasında en rahat başkanlardan biri. Karşısında iki aday adayı var. Partisi eğer göreve ‘devam’ derse, yeni dönem projelerine de hemen start verecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X