İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aydın: Osmangazi değişimi arzuluyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın Türkiye’deki 57 ilden büyük ilçesi Osmangazi’de iki güçlü rakip üçüncü kez karşı karşıyalar. 2019 seçimlerinde 5 puanlık farkla seçimi Mustafa Dündar almıştı. AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar’ı 4. kez sahaya çıkarırken, CHP de 5 yıl sonra Erkan Aydın ile üçüncü defa şansını deniyor.

Sahada müthiş bir çalışma var. Hem Dündar hem de Aydın Osmangazi’yi kırsaldan merkezi tüm mahalleleri karış karış tarıyorlar. İki aday da iddiasını ortaya koyuyor. Dün CHP adayı Erkan Aydın ile konuşurken sahada ‘değişim’ arzusuna dikkat çekti.

Aydın, “İyi gidiyor, sahada bizim için gayet olumlu bir hava var. İnsanlardaki değişim isteğini hissediyoruz. Bunu açık açık dillendiriyorlar. Özellikle, 10 bin lira maaşa mahkûm edilen emeklilerimiz bunu daha çok istiyorlar. Öyle inanıyorum ki, Osmangazi halkı 31 Mart’ta mevcut yönetime kırmızı kart gösterecek ve beklenen değişim olacak” dedi.

Osmangazi’deki yönetim anlayışını değiştirmek için yola çıktıklarını anlatan Aydın, ilçenin kendilerine göre de en önemli sorunlarından birinin depremsellik olduğunu, ancak 15 yıldır görevde bulunan mevcut yönetimin şimdi 11 ayrı noktada halka kentsel dönüşüm yapmayı vaat ettiğini hatırlattı.

CHP adayı Aydın, “Adama sormazlar mı 15 yıldır kentsel dönüşüm yapmak için neredeydiniz. Elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı” diye sordu.

Aydın, görevi devraldıklarında Osmangazi’de, ‘oturan’ değil, ‘ulaşılır’ ve ‘ulaşan’ bir yönetim anlayışını tesis edeceklerini, belediyenin ve makamın kapılarının halka sonuna kadar açık olacağını, belediye binasındaki katlara ve makama çıkmak için konmuş tüm bariyer ve dijital setlerin ortadan kaldırılacağını, şeffaf açık, hesap verebilen, halkın isteklerini gözardı etmeyen bir anlayışı hakim kılacaklarını söyledi.

Osmangazi’de bakalım bu kez değişim olacak mı?

Anketler elbette ipuçları veriyor ama biz de, gerçek sonucun halkın yapacağı tercihle ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Bu konuda, özellikle geçim sıkıntısı çeken, dar ve sabit gelirlilerin, emeklilerin seçimin sonucuna büyük etkileri olacaktır.

Osmangazi’de ortaya çıkacak tablo hiç şüphe yok ki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına da aynı şekilde yansıyacaktır.

Daha önce de vurguladık.

İktidar partisi adaylarının durumunu hemen her yerde emekliler belirleyecek görünüyor.

 

Erdoğan seçime iki gün kala Bursa’da ne açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime son iki gün kala yarın Bursa’ya yapacağı ziyaret hem kentimiz hem de ülkede müjde bekleyen kesimleri büyük bir beklenti içine soktu. Erdoğan’ın Bursa’nın sürüncemedeki projeleri hakkında acaba bir mesajı olacak mı?

Özellikle, ulaşım ve sağlık yatırımları başta olmak üzere, sürüncemeye karan, yıllara sarkan, bir türlü tamamlanamayan yatırımların hızlandırılması konusunda yükleniciler ve bürokrasiye yeni bir talimatı olacak mı?

Biz de merak ediyoruz.

Keza, düşük ücret artışıyla zor geçinen ve tıpkı memurlar gibi seyyanen ek bir artış talep eden emekliler de Erdoğan’dan Bursa’da sandığa iki gün kala sürpriz yapmasını bekliyorlar. Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer kentlerdeki mitinglerinde bu kapıyı kapatmış görünüyor ama yine de acaba bir müjde verilir mi diye düşünülüyor.

Geçmişte EYT konusunda kesin kararlı gözüküp, seçimi kaybetmeyi bile göze alan açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sonrasında bu kararından vazgeçtiği biliniyor. Emekliler de şimdilerde böylesi bir bekleyiş içindeler.

 

BALGÖÇ koro kuruyor

Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütlerinden BALGÖÇ’ün bu dönem kültür sanat etkinliklerine, yurtdışı gezilerine ağırlık verdiğini görüyoruz. Derneğin tüm üyeleri için düzenlenen yurtdışı kültür turları büyük ilgi görüyor. Zaman zaman AB ülkelerine kültür turları düzenleyen BALGÖÇ, üyelerini doğup büyüdüğü topraklara da götürüp, anıları tazeletiyor.

Kültür ve sanat etkinliklerine şimdi bir yenisi daha ekleniyor. BALGÖÇ Türk Sanat Müziği Korusu’nun kurulması. İnşaat Mühendisi Suat Ayan’ın şefliğinde BALGÖÇ’te oluşturulacak TSM Korosu için başvurular dernek merkezine yapılacak.

BALGÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan vakti müsait olan, müziğe meraklı üyelerini TSM Korosu’na katılmaya davet ediyor. Yöre doğumlu Türk Halk Müziği sanatçılarıyla Balkan türkülerini unutturmayan BALGÖÇ şimdi TSM Korosu ile de yöre ezgilerini kulaklara kazıyacak.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan tanıdığımız usta sanatçı Suat Ayan’ın koordinasyonunda ses getiren bir koro ortaya çıkacağına inanıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X