İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aykurt rafting yapmayan Orhanelili bırakmayacak

Köşe Yazısını Dinle

Orhaneli’de yıllardır akıp giden Kocasu artık ilçenin turizmdeki yeni umudu oldu.

Orhaneli Belediyesi’nin hayata geçirdiği rafting parkuru Marmara’nın ve Türkiye’nin en büyük parkurlarından biri oldu.

Kocasu Çayı üstündeki 6 kilometrelik etap, raftingseverler için bulunmaz bir rota.

Daha açıldığı ilk yılda Dünya Rafting Şampiyonası’nın bile yapılması planlanmıştı. Ancak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından nedense o etkinlik son anda iptal edilmişti.

Orhaneli’deki rafting parkuru açıldığı yıldan bu yana ilçe nüfusundan daha fazla insanı buraya çekti. İlçe hiç tanımadığı bu spor sayesinde Türkiye’de konuşulur hale geldi.

Dolayısıyla, adrenalin tutkunları açısından da Kocasu parkuru sık kullanılmaya başlandı. Ortadoğu kökenli turist sayısının da her geçen yıl arttığı biliniyor. Rafting sayesinde Orhaneli’ndeki gençlere de yeni iş kapısı açılmış oldu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt gelen konuklarını bu eşsiz turizm rotasına götürüyor, rafting yaptırıyor. Aykurt ilçedeki esnafları, kadınları, muhtarları da rafting ile tanıştırıyor. Dün de esnaflarla birlikte Kocasu üzerinde raftinge çıktı. Başkan Aykurt’un hedefe ilçede rafting yapmayan esnaf bırakmamak. Ziraa, esnaf bu konuda ne kadar bilgilendirilirse, gelecek konukları buraya yönlendirme de onların rolleri olacak. Bu açıdan ilçe esnafını da adrenalin sporuyla buluşturuyor.

Rafting merkezinde hizmete açılan bungalov konaklama tesisleri de ilçeyi daha da öne çıkaracak. Karagöz Şenlik Alanı’ndaki Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi’ne gelen konuklar hem rafting yapabiliyor hem de doğanın içindeki ahşap evlerde konaklayarak farklı bir tatil geçirme fırsatı buluyorlar.

Başkan Aykurt’un kırsal turizm projeleriyle yeniden hareketlendirdiği Orhaneli’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden de azımsanmayacak bir destek sağlanıyor.

Örneğin; bungalov  konaklama tesislerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptı. İçindeki restoran ve diğer tüm müştemilatlarıyla Orhaneli’ne farklı bir hava katan tesisler gelecekte burayı ziyaret eden turist sayısını daha da artıracak.

Bölgenin en büyük ilçesi konumundaki Orhaneli değerli madenlerinden sonra kırsal turizmle de adından sık bahsettir hale gelecek.

Başkan Aykurt’u biz de kutluyoruz.

Gerçekten, bölgeye ve buradan yaşayan insanlara katmadeğer sağlayacak bu projelerle özgüven de aşılamış oldu.

Bursalı Yörük Türkmenlerden Karaloğlu’na Osmanlı sancağı

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Birliği Başkanı Dinçer Akyel ile Başkan Yardımcısı Cennet Cankılıç önceki gün Ankara’da İçişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler.

Bursa eski Valisi de olan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nu ziyarette Osmanlı Sancağı takdim ettiler, ayrıca derneği faaliyetleri hakkında kendisine bilgi verdiler.

Akyel ve Cankılıç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da iletilmek üzere aynı Osmanlı Sancağı’ndan verdiler.

Başkan Akyel ziyaret sonrası, “Rabbim devletimizi daim etsin” temennisinde bulundu.

Bursa ve Türkiye’deki Yörük Türkmenlere dönük faaliyetleri ile öne çıkan Osmangazi Yörük ve Türkmen Birliği deprem, sel, yangın vb. doğal afetlerde yaptıkları yardımlarla da biliniyorlar.

Ankara’daki bu görüşmenin, Yörük Türkmenlerin devlete bağlığı anlamında da önem arz ettiğini söyleyebiliriz.

Akhan’dan BEMBİRSEN’e ziyaret

İşçi ve memur sendikalarının sorumluluğunu üstlendikleri üyeleri adına işveren temsilcileriyle sürdürdükleri diyalog son derece önemlidir.

Bunun, bir çok sorunu çözdüğünü ve kapıyı açtığını biliyoruz.

Bu minvalde Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinde örgütlü Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BEMBİRSEN’e dün işvereni temsilen bir ziyaret gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, BEMBİRSEN Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Ağlan’ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin en tepe yöneticilerinden Akhan’ın ziyareti BEMBİRSEN açısından da önemliydi.

Ziraa, var olan sendikal sorunların işverenin en tepe yöneticisine aktarılması fırsatı bulundu. Karşılıklı iyi niyet beyanları, birlikte sorun çözme ve çalışma hedefine vurgu yapıldı.

BEMBİRSEN 1 Nolu Şube Başkanı Ağlan aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından. Ağlan Büyükşehir Belediyesi’nde Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü olarak görev yapıyor. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi’nin de eski başkanlarından.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X