İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bakanlık Bursa’yı sonunda dahil etti

Köşe Yazısını Dinle

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri bir süredir İstanbul başta olmak üzere çok turist çeken yerleşimlerde ve illerde devam ediyordu.

Bursa nedense, Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olmasına rağmen o rotaya alınmamıştı. Bu yaz sonunda İstanbul Beyoğlu’nda yeniden gerçekleşen festivale biz de denk gelmiştik.

Geçtiğimiz günlerde bakanlık o eksiğini giderdi ve sonunda kentimizi de Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne dahil etti. Bu durum Bursa için aslında büyük bir kayıp, bakanlık için ise büyük ayıptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu konuda Ankara’ya Bursa’nın da bu kapsama alınmasını baştan istemesi gerekiyordu.

İstedi mi bilmiyoruz?

Türk kültüründeki ağırlığı bilinen bir kentin Ankara’da bakanlığa yapılan siyasi baskılarla rotaya alınması düşündürücü. Bu konuda Bursa milletvekillerinin Büyükşehir Belediyemizin de girişimleri olmuştu.

Geçenlerde bakanlığın duyurusunda gördük. Şehrimiz artık geç de olsa o rotaya girmiş. 1-9 Haziran 2024 tarihlerinde Bursa’da bakanlık tarafından gerçekleştirilecek Bursa Kültür Yolu Festivali’nde dolu bir içerik, zengin etkinlikler yer alması bekleniyor. Kurucu başkent ve zengin kültürel mirasıyla birden çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilin Anadolu’daki sıradan şehir muamelesi görmesini bir Bursalı olarak kabullenmiyorduk.

Bu yıl Bursa ile birlikte 16 ayrı kentte kültür yolu festivalleri düzenleyecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bursa’yı ikinci üçüncü kategoride görmesini yadırgadık. Bursa, İstanbul’da Beyoğlu ile başlayan dönemde, yani 2021’de o kapsama alınması gereken bir ildi.

Bütçe dengesi gözetilerek her yıl 5 kentin ilave edildiği festivallere şehrimizin de girmesi, Bursa’yı bu kez bakanlık organizasyonuyla kültürel etkinliklerin merkezi yapacak.

2022’de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleriyle göz dolduran kentimiz, bu yılda Uluslararası Bursa Festivaliyle de hemşerilerimizi yaz boyu kültür ve sanat etkinliklerine doyurdu.

Bakanlığın 2024’de düzenleyeceği programın şehrimizde büyük rağbet göreceğine inanıyoruz. Kültür ve sanat sevdalıları bakanlığın gerçekleştireceği programları kaçırmayacaklardır.

 

Madalyaları yine kazanıp döndüler

Üniversitelerimizin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılarla kıvanıyoruz. Bursa’nın arka yüzündeki Harmancık ilçesinde Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun Aşçılık Bölümü öğrencileri 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda madalyaları adeta silip süpürmüşler.

Dünya Aşçılar Birliği’nce, ‘Kıtalar Arası’ ünvanı alan yarışmaya bu yıl 30 farklı ülkeden 78 kategoride bin 500 yarışmacı katılmış, 70 ayrı jüri değerlendirmede bulunmuş. Tuzla’daki yarışmada Harmancık MYO Aşçılık Programı öğrencileri 4 farklı kategoride iz bırakmışlar.

En İyi Üniversite ve En İyi Üniversite Ekip yarışmasında birincilik alarak toplamda 8 madalya ve 2 kupa ile ilçeye dönmüşler.

Harmancık’ta aşçılık eğitimi alan öğrencilerimizin İstanbul’daki uluslararası yarışmada sergiledikleri başarı ile gurur duymamak mümkün değil.

Gözlerden uzak bir coğrafyada, öğrendikleriyle dünya aşçılarıyla yarışan öğrencilerimizi ve hocalarını biz de tebrik ediyoruz. Çocuklarımızın elinden tutulduğunda daha çok ödüller elde edeceklerdir. Hizmet sektörünün çok aranan elemanları olan aşçılığa Harmancık’tan da yeni şefler katılmış oluyor.

 

AK Parti aday adaylarını anketlerle oyalıyorlar mı?

Son günlerde elektronik postalarımıza çeşitli çevrelerden anket linkleri atılıyor. Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 17 ilçesinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan ve potansiyel isimlerin de konduğu anketlere oy verilmesi isteniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçede AK Parti’nin belediye başkan aday adayları için kullanılan oylarda büyük bir yarış var. Anketi kimin yaptırdığı belli değil. Sadece siyasi partilerle bir ilintisi olmadığı bildirilmiş. Kimi aday adayları ise çevrelerine bu anketin linklerini göndererek kendilerine oy kullanmalarını istiyorlar. Mahreci bilinmeyen ve hangi amaçla yaptırıldığı meçhul bu tür kamuoyu yoklamalarıyla acaba yine kimler algı peşinde?

Birileri AK Parti’nin aday adaylarıyla dalga mı geçiyor dersiniz?
Yaptıranı belli olmayan ve şeffaflıktan son derece uzak bu tür araştırmalar ne kadar güvenilir ve inandırıcı olabilir?

Yanıltıcı, manipüle edici bu tür çalışmalarla halkın koltukta görmek istediği isimleri bulmak mümkün olur mu?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X