İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bakkal Amca nasıl Halk Bakkal oldu?

Köşe Yazısını Dinle

Belediyeler bazen üretim kabızlığı yaşar ve birbirlerinin projelerini taklit ederler.

İstanbul’un CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi de öyle yapmış.

AK Parti İl yönetiminin hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayında Bursa’nın 17 ilçesinde birden hayata geçirdiği, ‘Bakkal Amca’ projesinin benzeri şimdilerde İstanbul’da ‘Halk Bakkal’ olarak uygulamaya sokulmuş.

Bu durumu fark eden AK Partililer, iki gündür sosyal medya hesaplarından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ‘Kopyacı Ekrem’ etiketiyle yüklendiler.

Malumunuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi kentte ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı Kart 16’larla, projeye dahil olan semt bakkallarından istedikleri ürünü alabilme imkânı sunmuştu.

Zincir marketlerden temin edilen klasik, hazır yardım paketleri yerine, dar gelirlilerin gerçek ihtiyaçlarını raflardan kendileri seçebilecekleri bir model bulunmuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ koordinesinde, BESOB ve Bakkallar Odası ile işbirliğine giderek semt bakkallarından ihtiyaç sahiplerinin 5 milyon liralık alışveriş yapmaları sağlanmıştı. Uygulama Bursa esnafını da memnun etmişti.

Bursa projesinin aynısı şimdi İstanbul’da uygulanıyor.

Haliyle bu durum AK Partililerin gözünden kaçmamış.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun bu nedenle taklitçilikle suçluyorlar.

Duruma tepki verenlerin arasında il, ilçe yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri de var.

Kopyacılığa tepki var ama Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da projelerinin İstanbul’un CHP’li Belediye Başkanı’nca örnek alınmasından son derece memnun olduğunu düşünüyoruz.

Geliştirilen projelerin rakip partili belediyelerce tenkit değil taklit edilmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratları ve Aktaş’ın yakın çalışma ekibini de memnun ettiğini söyleyebiliriz.

Örnek alınmanın, hatta taklit edilmenin başarının göstergesi olduğunu düşünüyoruz.

Patenti alınmamış projelerin işte böyle taklit edilme olasılıkları var.

 

Vasiyeti yerine getirildi, onardığı bisikletlerin tümü çocukların oldu

İyiliğin sınırı yok. Siz yeter ki, yapmak isteyin. Bazen insanlar gittikten sonra da yaptığı iyilikleriyle anılmaya devam edilirler.

Önceki gün Bursa’da Sakarya Mahallesi’nde vefat eden semt sakinlerinden Ahmet Kayaaltı’nın ölmeden önce yakınlarına bir vasiyeti vardı.

Kayaaltı’nın sağlığında tamir ettiği bisikletler ölümünün ardından Sakarya Mahalle Muhtarı Nusret Aydın tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına teslim edildi.

Muhtar Aydın, “Rahmetli Ahmet Kayaaltı kardeşimizin vefatından önce vasiyeti üzre evinde tamir ettiği bisikletler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmıştır. Allah kabul etsin, mekânı cennet olsun” dedi.

Çocukları sevindirmek ne güzel bir düşünce. Bursalı  büyüğümüz böylesi davranışla yakınlarına ve yaşadığı semte de örnek olmuş. Derneğe ve muhtarlığa teslim edilen bisikletler de ona ulaşma imkanı olmayan çocuklarla buluşturulmuş.

Gittikten sonra arkadan böylesi iyiliklerin konuşulduğu bir huzurlu son hepimize nasip olmalı.

 

Bursa aşıda milyonu geçti

Artık ne yurttaşın ne bürokratın ne bakanlığın bir bahanesi kalmadı. Aşıda tedarik krizi aşılınca uygulamanın da hızlanması kaçınılmaz oldu.

Çin ve Alman aşılarında sağlanan ilave tedarik ile ‘aşı yok’ bahanesi de ortadan kalktı. Buna şimdi Rus aşısı da eklenecek. Üstelik Rus ve Çin aşılarının Türkiye’de üretilmesi de an meselesi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin Sağlık Bakanlığı desteğiyle geliştirdiği yerli aşımız ise artık yıl sonunda 2. tur aşılamada belki kullanılır hale gelebilecek.

Yurt genelinde toplam aşılanan yurttaş sayısı 26 milyonu aştı. İlk ve ikinci dozu alanların sayısı da 11 milyonu geçti.

İlk dozların ikincileri de yapıldığında bu sayı neredeyse nüfusun üçte birine tekabül etmiş olacak.

Bursa’da ise bayramın hemen ardından aşılanan toplam yurttaş sayısının 1 milyonu geçtiğini görüyoruz. Ancak, her iki dozu birden alanlar ise 422 binlerde.

Bursa’nın aşılama hızını da yavaş bulduğumuzu tekrar vurgulamak isteriz. Vatandaş aşı olmaktan imtina ediyorsa, bunu teşvik edici kampanyalar düzenlenmeli.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in bir kaç milyonu aşan aşılama sayısına biz Bursa olarak daha ilk milyonla ancak gelebildik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X