İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Aktaş: Beşyol’da hummalı bir çalışma var

Köşe Yazısını Dinle

Önceki hafta bu sütunlarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’daki 11 dönümlük arsası üzerinde gelir ortaklığı yöntemiyle başlayan kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir okur mektubuna yer vermiştik.

Okurun, söz konusu şantiyede işlerin ağır gittiğini belirtmesi ve karşıdaki Tuna Mahallesi’nde de dönüşüm beklentisini dile getirmesi üzerine, eksik olmasın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan önceki akşam bir bilgilendirme geldi.

Başkan Aktaş, Beşyol’daki dönüşüm projesinde, ‘hummalı bir çalışma’ yürüdüğünü ifade etti ve bunu da aşağıdaki gönderdiği fotoğraf ile pekiştirdi.

Hafriyat çalışmasının sürdüğü şantiyede işlerin planlandığı gibi yürüdüğüne dikkat çeken Başkan Aktaş, devamında şunları da ekledi:

“Birileri şakır şakır parayla kamulaştırma yapacağımızı zannediyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Aktaş, “Orada beklenti şu; belediye çağırsın, fazla fazla para ödesin. Öyle bir şey yok” ifadelerine de yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Demiryolualtı’nda uyguladığı lokal kentsel dönüşüm projelerinden birini geçtiğimiz aylarda ihale yöntemiyle yükleniciye vermişti.

Yüklenici firma ise şantiyesini kurup, proje alanında hafriyata başlamıştı.

Başkan Aktaş’ın üzerinde hassasiyetle durduğu dönüşüm alanındaki projenin bitmesiyle birlikte devamındaki adalarda da çalışma yapılması bekleniyor.

Yıldırım Belediyesi ile birlikte de dönüşüm projeleri yürüten Büyükşehir Belediyesi, böylesi lokal alanlarla Bursa’nın eski, çürük konut stokunun yenilenmesine öncülük ediyor.

Aktaş’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Sıcaksu ve Akpınar’ın dönüşümü için de çabaları sürüyor.

 

Dündar muhtarların nabzını tutuyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ustalık dönemini yaşıyor.

Başkan Dündar son bir kaç haftadır ilçeye bağlı 136 mahalle muhtarını yeniden tek tek ziyaret etmeye başladı.

3. döneminin 2. yılını doldurmak üzere olan Başkan Dündar’ın mahalle muhtarlıkları ziyaretleriyle hem Osmangazi genelinde devam eden projelerin son durumu hem de yeni taleplere ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu öğrendik.

En son, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı, Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Tuzpazarı Mahalle Muhtarı Ferruh Sevimgil’i de ziyaret eden Dündar’ın burada, ilçenin devam eden hit projelerinden Osmangazi Meydanı ve diğer büyük yatırımlara ilişkin övgü ve tebrik aldığını da öğrendik.

 

Genç psikologdan anne babalara ders

Psikolog Beyza Yiğitalp Bosna Hersek’te Saraybosna Üniversitesi’nde akademik eğitimini tamamladı. Yurda döndü, şimdi vatanına borcunu ödüyor.

Genç Psikolog Yiğitalp, Yıldırım Belediyesi organizasyonuyla bugün saat 14.00’te Google Meet üzerinden anne babalara canlı olarak, “Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite” eğitimi verecek.

Arkadaşlarımız Taner ve Havana Yiğitalp’in kızları Beyza’nın üniversite sonrası kolları sıvayıp işe koyulmasına biz de sevindik.

Yıldırım Belediyesi de böylesi anlamlı bir organizasyonla ilçedeki anne babalara doğru çocuk yetiştirilmesinde yardım etmiş oluyor.

 

Kahrolası virüse bir kurban da BUSKİ’den

Covid-19 illeti öylesi canlar aldı ki, halen de yeni kayıplar veriyoruz.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllar hizmet veren eski İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanı Haydar Karaman koronavirüs salgınına yenik düştü.

Bir süredir Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Karaman’ın ölümü kurumda büyük üzüntüye yol açtı.

Şehrimizin altyapısının yenilenmesinde ve işletilmesinde büyük emekleri olan İnşaat Mühendisi Karaman’a Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. BUSKİ Genel Müdürlüğü de yayınladığı mesajla Karaman’ın ölümünden duyulan üzüntüyü dile getirdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X