İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Aydın’dan 50 günde doğru hamleler

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın siyasette edindiği tercübeyle belediye başkanlığında çok zorlanmayacağı anlaşılıyor.

Görevi devraldıktan sonra dün sabah ilk kez basın mensuplarının karşısına geçen Aydın’ın geride kalan 50 günde belediyeyi kısa sürede tanıyıp, hakimiyet sağlamış diyebiliriz. Başkan kadrosunu da büyük ölçüde yeniledi.

Söze, toplantının yapıldığı meydandaki büyük salonunun halk lokantasına dönüştürülmesi çalışmalarını açıklamakla başladı. Hazır buldukları bu yerde günde en az bin kişiye yemek çıkaracaklarını, 4 çeşit yemeği de dar gelirlilere 80 liradan vereceklerini duyurdu.

Aydın, “Amacımız esnafa rakip olmak değil, onlarla rekabet etmek değil. Ancak, günümüz koşullarında bir et yemeğinin 200 lira olduğunu hesaba kattığımızda, 3-4 çeşit en uygun esnaf lokantasında 300-350 liraya mal olduğunu düşündüğümüzde, burada o gün yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımıza uygun fiyatlı hizmet vereceğiz” dedi.

Aydın, öğrenci ve gençler için de, ‘Genç Kafe’nin devreye gireceğini, uluslararası zincir markalarda 100 liraya satılan kahveyi kendilerinin öğrenciye 20 liradan vereceklerini, buralarda ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti sunulacağını da açıkladı.

Aydın, geçen süreçte yaptıklarını da anlattı.

İşe, kapı sökmeden, bina yüzeyine borç afişleri asmadan, enkaz edebiyatı yapmadan hemen koyulduklarını ifade etti. Fetih ve bayram kutlama etkinliklerine, konserlere de değindi.

Ardından Çirişhane’de ilk temellerini spor merkeziyle attıklarını, devamının da geleceğini, hayırseverlerin yaptıracağı Hamitler’deki 80 öğrencili kreş ile Bağlarbaşı’nda 144 kişilik kız yurdunun temellerinin de önümüzdeki günlerde atılacağını yineledi.

 

Çağrı merkezine 10 saniyede ulaşım

Başkan Aydın, geçen süreçte belediyede ölçümler yaptıklarına da değindi.

Aydın, “Örneğin; vatandaşa geri dönüşler, istek ve şikayetlerin hangi konuda yoğunlaştığını da ölçtük. Titiz bir inceleme yapıyoruz. Çağrı merkezlerimize ulaşan şikayet, öneri, isteklerin geri dönüşüm hızı 10 saniye gibi. Alındıktan sonra ilgili birime iletilip, bildirim oluşturulup geri bildirim yapıyoruz. Daha çok, evlerden çıkan moloz ve atıklarla ilgili şikayetler geliyor. Bunları 10 çuvala kadar ücretsiz alacağız” dedi.

Başkan Aydın, eylül ayında Bursa Düşün Dergisi’ni de yayına alacaklarını, ayrıca ilçe genelinde gezici kütüphaneyi başlatacaklarını açıkladı.

 

Kaçak yapıyla tavizsiz mücadele

Başkan, AFAD ile gerçekleştirilen toplantıya değinirken, Bursa’da kaçak yapıyla mücadeleden de asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Aydın, “Gündemizden hiç çıkmaması gereken deprem gerceği var. AFAD’da Vali bey başkanlığında, belediye başkanları ve kurum amirleriyle toplantı yaptık.

Yeni keşfedilen Yenişehir-Kayapa hattının da Bursa’nın bir ova olduğu, iki dağ arasında kaldığı, basen etkisi normal bir yerde 6-6,5 şiddetindeki depremin alüvyon toprağın da etkisiyle 7-7,5 etkiye ulaştıracağını, etkisini 2-3 kat arttıracağı gerçeği var. Stratejik planın en önemil planlarından birisi bu. Toplanma alanları, deprem konteynerleri ile ilgili. Deprem anında hangi ilçenin hangi ille koordine olacağıyla ilgili kapsamlı çalışma AFAD tarafından yapılmış. Biz de kendi üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellemek gerektini de hatırlatan Başkan Aydın şöyle devam etti:
Çok hızlı kaçak yapılaşma var. 50 yıllık hızlı sanayileşme ve getirdiği göç, bunun getirdiği çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu şehirlerden birisi Bursa. Bununla etkin mücadele edeceğiz. Vatandaşlara söylüyoruz. Bu hem kendi canları, malları, çocuğunun geleceğini karartacak. Hiç bir mühendislik hizmeti almadan, denetim yapılmadan inşa ediliyor. Yerinde kaynağında, daha yapılmadan müdahale edeceğiz. Belli bir seviyeye geldikten sonra milli servet gözüyle bakılıyor. Bununla mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum.”

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir-Ankara yolunun altı en çok etkilenecek bölüm. Ağırlığı kentsel dönüşümde oradan başlamak istiyoruz. Yolun üstü de sağlam değil. Yüksek ve eski binalar var. Akademik odalar daha önceki dönemde Çarşamba, Altıparmak kentsel dönüşümü ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade ettiler. Mimarlar Odası’nı ziyaretimde konuştuk. Bizim de katılacağımız, bilimin, odaların, yerel yönetimler, sivil toplumun onay vereceği, halkın onay vereceği projelere hazırız. Hızlı olmamız gerekiyor. Haziran ayında akademisyenlerle çalıştay yapacağız. Osmangazi’nin her yerini kentsel dönüşüme almanız gerekiyor. Yolun üstünde de eski binalar var. Ortak akılla hızlı şekilde bu işe el atmak durumundayız.”

Başkan Aydın, soru üzerine, sokak hayvanlarının da uyutulmadan kısırlaştırılmasından yana olduğunu da söyledi. Başkan, Osmangazi Meydanı’nın 2. etabında yeşile ağırlık vereceklerini de müjdeledi. Meydanı da yılın 12 ayı, 52 haftası boyunca dolu dolu kültür, sanat, konser etkinlikleriyle kullanacaklarının kaydetti.

Aydın’ın basın toplantısında, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve belediye başkan yardımcıları da yanındaydı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X