İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Aydın’dan adaylara vaat ikazı

Bursa’nın gündemi partilerin ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağına kilitliyken, muhtarlık seçimlerinde de müthiş bir yarış var.

Kulislere sızan bilgilere göre AK Parti Bursa’daki ilçe belediye başkan adaylarını önümüzdeki haftasonu netleştirecek.

aydin-006.jpgBiz de bu gelişme öncesi önceki akşam Olay TV’de Olay’ın İçinden programına Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın’ı konuk ettik.

Bursa’nın 17 ilçesinde merkez ve kırsalında bin 70 mahallesinde gerçekleştirilecek muhtarlık seçimlerinde de yüzlerce aday yarışacak görünüyor. 

Ülke genelinde 53 bin muhtarlık bulunduğu düşünülürse demek ki, köy ve mahallelerde on binlerce muhtar adayı yarışacak.

Ne kadar doğru bilmiyoruz ama, Sırameşeler Mahallesi’nde şimdiden 17 aday çıktığı konuşuluyor.  

Başkan Aydın ülke genelinde en az 250-300 bin adayın çıkabileceğini düşünüyor.

Adayların halka sundukları vaatler de önemli.

İşte tam da bu noktada Başkan Aydın’dan muhtar adaylarına uyarı geldi.

Son dönem mahalleleri yönetmeye talip olan isimlerin sosyal medya hesaplarına baktığımızda  gerçekten bir kısmında ayağı yere basmayan, kendilerini çokça aşan proje ve vaatlerde bulunduklarını görüyoruz.

Başkan Aydın, adaylara araştırıp, soruşturmadan bu tür proje ve vaatlerde bulunmamalarını tavsiye eiyor.

Sağlık ocağı, spor tesisi, park vb. gibi tesisler vaat eden adayların bunların ilgili kurumların çok önceden yatırım programına girmesi gerektiğini bilmelerini isteyen Aydın, ayrıca aranan kriterleri de göz önünde bulundurmalarını hatırlatıyor.

Yeni dönemde kadın ve genç muhtar adaylarının sayısının artacağını da anlatan Başkan Aydın, “Ben muhtar olduğumda 25 yaşımdaydım. Şimdi de çokça genç kardeşimin ve hanımın muhtarlık görevine talip olduklarını görüyorum. Görev yapanlar da son derece başarılılar. Bunlar demokrasimiz adına sevindirici gelişmeler. Seçme ve seçilme yaşının aşağıya çekilmesi de gençlerimizi buraya yöneltti” diyor.

Son dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle özlük haklarında yapılan iyileştirmelere de dikkat çene Aydın, ömür boyu silah ruhsatı, SGK priminin devletçe ödenmesi gibi taleplerinin de bu dönemde karşılık bulduğunu hatırlatıyor.

Yakın geçmişe kadar muhtarlar 80 lira maaş alırken, şimdi bunun bin 800 lirayı geçtiğini de belirten Başkan Aydın, bütün bunların muhtarlığı cazip hale getirdiğinin altını çiziyor.

Keza, kimi belediyelerce başlatılan muhtarlık ofislerinin elektrik, su, ısınma, telefon, internet vb. gibi giderlerinin karşılanması ve yardımcı personel verilmesi uygulamasına da dikkat çeken Aydın, bunun da bir yasal düzenleme ile adil şekilde, tüm muhtarlıklara yaygınlaştırılmasını önemine işaret ediyor.

Aydın, 3 yıl önce 19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinin bu tarihte kendi sorunlarının daha çok gündeme gelmesini sağladığını da ekliyor.

Aydın, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından muhtarlık müessesesine verilen önemin de kimilerince yanlış anlaşıldığını düşünüyor.

Bir de gündemde Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart seçimlerinde muhtar adaylarına getirdiği afiş ve branda yasağı var.

Başkan Aydın’a onu da sorduk.

Aydın, YSK’nın adaylar arasında kargaşa ve kaosa sebebiyet vermeme ve çevre kirliliğine yol açmama adına yasağı getirdiğini düşünüyor.

Ancak, bastırılacak el broşürlerini dağıtmada bir engel bulunmadığını, önemli olanın da adayların bizzat evlere gidip, seçmenin tek tek elini sıkarak destek istemelerinin daha samimi olacağını vurguluyor.

Hasılı, 31 Mart’ta hem belediye başkanlarını hem meclis üyelerini hem de muhtarları seçeceğiz.

İş yapacak, milletin sorunlarına çözüm üretecek isimlerin işbaşına gelmesi en büyük temennimiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X