İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan dökülen asfalta şükür kurbanı kestirdi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın güneyindeki ilçelerden Orhaneli’de uzunca süredir altyapı yenileme çalışması sürüyordu.

Yatırımcı kuruluşların aylardır süren çalışmaları sarkınca, vatandaşın ve esnafın mağduriyeti arttı, dükkanlara toz topraktan girilemez, evlerin camları açılamaz hale gelmişti. Şimdi artık sefa sürme zamanı.

Biten altyapı çalışmalarının üstüne dökülen asfalt sonrası Orhaneli’de yüzler gülmeye başladı.

Çünkü; ilçe merkezindeki toz toprak ortadan kalktı, pırıl pırıl asfalt atıldı, yenilenecek kaldırımlarla da ilçenin en işlek caddesi ayrı bir havaya büründü.

Yatırımcı altyapı kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların bitmesinin ardından da asfalt döküldü.

 

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’ta biten çalışmalar için bir şükür kurbanı kestirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şahsı ve ilçesi adına teşekkür etti.

Aykurt ayrıca, “Altyapı çalışmalarımızı tamamladığımız ilçe merkezimizde sıcak asfalt dökümü devam ediyor. İlçemize böylesine güzel ve faydalı hizmetler yapmak nasip olduğu için hemşerilerimizle birlikte şükür kurbanımızı kestik” diyor.

Memlekete gelip geçerken yaşanan sıkıntıyı biz de fark ediyorduk.

Şimdi modern şehir merkezi görünümüne bürünen ana caddenin kaldırımları da tamamlandığında Orhaneli’nin çehresi tümüyle değişmiş olacak.

Meydan düzenlemesinin de bitme aşamasına geldiğini görüyoruz.

Hasılı, Orhaneli’deki değişim bir süre sonra kendisini daha çok hissettirecek. Kısmen araç kısıtlamasıyla da caddenin yaya ağırlıklı hale gelmesi sağlanacak.

Orhanelililerin çektiği sıkıntıya değeceğini düşünüyoruz.

Uzunca süre sabrettiler ama sonunda ortaya onların da hoşnut kalacağı bir tablo çıkmış oldu.

Yatırımcı kuruluşların işi uzatmasının tepkisini de her zaman olduğu gibi siyasiler üstlendi. Elektrik hatları yeraltına indi, doğalgaz şebekesi döşendi, ilçenin belki de 50 yılı aşacak ihtiyacını karşılayacak su, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesi sil baştan yapıldı.

Bütün bunlar için zamana ihtiyaç varmış demek ki.

Orhaneli ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Ödünç’ten 2022 için iyimserlik beklentisi

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç İl Başkan yardımcıları Cemile Yiğit, Ferhat Erol ile Osman Doğruyol Olay Medya’da konuğumuzdu.

İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan ve yazarlarla bir araya gelen Ödünç, ülke gündemine ilişkin ve Bursa projeleri hakkında bilgilendirdi.

Görüşmeleri devam eden bütçeden Bursa’ya daha fazla pay alabilme adına başta komisyon üyesi Ahmet Kılıç ve diğer vekil arkadaşlarıyla birlikte TBMM’de mücadele verdiklerini hatırlattı.

Bazı yatırımlarda, özellikle Yüksek Hızlı Tren’de yaşanan gecikmenini nedenlerine değindi. Bu projenin 2023’de hareketleneceğini anlattı. Şehir Hastanesi metro hattını 2023’e, T-2 hattını da önümüzdeki yıla yetiştireceklerini söyledi. Bursa’nın 2022 için Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinin önemine işaret etti.

Acemler’de yapımı süren Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi projesinin de kentin mega projelerinden biri olduğunun altını çizdi. Ödünç, Çalı-Demirci yolunun her iki yönde birer şerit ilavesi için de projenin hazırlandığını, çalışmalara da kısa sürede başlanacağını yineledi.

Muhalefetin tüm algılarına rağmen MHP’li vekil arkadaşlarıyla birlikte Parlamento’da kararlı biçimde çalıştıklarını kaydetti.

Ödünç, 2022’nin yatırımlarla dolu çok hızlı bir yıl olacağını iddia etti. Döviz artışının ihracatçı için de aslında yararlı olmadığını ileri süren Ödünç, suni enflasyona rağmen, 2022’nin ticari anlamda iyi geçeceğini iddia etti.

Vekil son söz olarak da dağ ilçelerine konut yatırım talebi olduğunu vurguladı.

 

Büyükşehir’de Kırsal Hizmetler’e yeni isim

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Abdullah Çiğdem yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek kısa bir süre önce vefat etmişti. Ne hazindir ki, Çiğdem’in ölümünden kısa bir süre sonra da aile ikinci acıyı oğullarını kaybederek yaşamıştı.

Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı’na bağlı birimde Çiğdem’den boşalan Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü görevine de Büyükşehir personelinden Ayhan Alpkılıç getirildi.

Daha önce Yıldırım Belediyesi ve Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nda da görev alan Alpkılıç’ın atama sonrası işe koyulduğu görülüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X