İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Gürkan’dan Bursalılara güvence

Köşe Yazısını Dinle

Bu sütunlardan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesindeki Bursa projelerinin çeşitli gerekçelerle sarktığını, geciktiğini, ötelendiğini ve kente büyük bir haksızlık yapıldığını yazıp çiziyoruz. Ama İl Teşkilatı da projelerin peşini bırakmıyor.

Örneğin;
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı karşımızda bulsak, şu soruyu net biçimde kendisine sormak isteriz.

‘Türkiye’nin nüfus büyüklüğü bakımından dördüncü, ihracat açısından ikinci ilinin hızlı trensiz ve var olan havalimanının aktif olarak çalıştırılmayışından bakan olarak rahatsızlık duyuyor musunuz?’

Bakan’ın bu soruya vereceği yanıtı merak ederken, dün AK Parti’nin Bursa İl Başkanı Davut Gürkan Olay Medyanın konuğuydu.

İktidar partisinin İl Başkanı Gürkan’a soruyu bu şekilde sormadık ama, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve BTSO Başkanı ile bakanlıkta verdiği mücadeleyi bildiğimiz için ulaşım projelerinin son durumları hakkında kendisinden bilgi istedik.

Bursa’nın bu konuda Ankara’dan beklentileri yüksek. Çünkü, bakanlığın Bursa’da siftah yapması gerekiyor. Metroda yapmak istedi ama ihale iptalleri işi zora soktu.

AK Parti yöneticileri de işin peşini kovalıyor fakat başta hızlı tren olmak üzere çoğu yatırımda Bursa büyük bir talihsizlik yaşıyor.

Aynı sıralarda tedrisattan geçtiğimiz için Gürkan’ın mücadeleci kimliğini daha lise yıllarından beri biliyoruz.

Şunu gördük.

Başkan Gürkan ve ekibi başta hızlı tren, sanayi bölgelerinin kavşak ve çevre yolu bağlantıları, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri, Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ve diğer ulaşım projeleri için yakın takipte.

Hızlı trendeki mahcubiyeti gizlemedi   

Gürkan hızlı tren konusunda, “Mahcup olduğumuzun farkındayız. Biz AK Parti olarak bugüne dek hangi projeye başlarsak başlayalım, hep verdiğimiz tarihten önce bitirdik. Ama burada geciktik. Jeolojik ve finans zorluklarıyla bütçe her geçen gün büyüdü. Öyle tahmin ediyoruz ki, tamamlayabilmek için de 12,5 milyar liralık bir kaynağa daha ihtiyaç var. Bu konuda bakanlık finans sorununu çözmeye çalışıyor. Yılbaşı öncesi daha net konuşabilir hale geleceğiz. İmzadan çıkınca da tarih verebileceğiz dedi.

Gürkan, Bursa’ya ilişkin kimi projeler için de Cumhurbaşkanı’nın açıklamasını beklediklerini de belirtiyor.

Gürkan’ın ulaşım projelerinin akıbeti konusunda Bakan’a adeta pres yaptığını öğreniyoruz.

Bursa’ya 18 yılda 75.6 milyarlık yatırım

Gürkan, ayrıca AK Parti olarak Bursa’ya son 18 yılda 75,6 milyar liralık yatırım yaptıklarını da hatırlatıyor. Bundan da en büyük payı 22.8 milyar lira ile ulaşımı ve altyapının aldığını belirtiyor.

Ankara’da bakanlıkla yaptıkları görüşmelerde kavşak projeleri başta olmak üzere ulaşımda öncelikli yatırımların belirlendiğini ve bunları sıkı biçimde takip ettiklerini ekliyor.

Başkan, TEKNOSOB’da 2022 başından itibaren yeni fabrika bacalarının tütmeye başlayacağını ve burada yerli otomobil TOGG’a yan sanayi desteği verecek 32 sanayi kuruluşunun olacağını vurguluyor.

Başkan Gürkan, Bursa’nın seçim öncesi mutlaka bitme sözü verdikleri Emek-Şehir Hastanesi metro hattına ilişkin de yargı sürecinin yakından izlediklerini, burada da kısa sürede bir netice almayı beklediklerini kaydediyor.

Millet İttifakı’nın erken aday ilanı ön alma çabası mı?

AK Parti Bursa İl Başkanı’na, Bursa’da Millet İttifakı’nın sahada olduğu da hatırlatıldı.

Bu minvalde ittifakın önceki dönem seçim kaybetmiş Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP Genel Başkanı’nca 3 yıl önceden yeniden aday ilan edilmesini nasıl baktığı soruldu.

Gürkan, bunun CHP tarafından Bursa’da bir ön alma çabası olduğunu düşünüyor.

Millet İttifakı’nın tepede bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemezken, Bursa’daki Büyükşehir adayını ilan etmesinin ittifak içinde sıkıntıya sebebiyet verdiğini iddia ediyor.

İYİ Parti’nin de bu minvalde kendi ilçe belediye başkan adaylarını deklare edebileceğini söylüyor.

“Siyasette 24 saat bile uzun zamandır. CHP Genel Başkanı, Mustafa Bozbeyi üç yıl önceden yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etmekle aynı zamanda gizli bir il başkanı da tayin etmiş oldu.

Gürkan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilişkilerini de sorduk.

“Bir sıkıntı varmış gibi algı yaymak isteyenler var ama, sabah akşam sürekli görüşüyoruz. Birlikte programlara katılıyoruz. Başkan’ın programlarına ben katılamazsam muhakkak, vekilim ve yardımcılarımdan bir isim yanında oluyor diyor.

AK Parti’nin de görüldüğü gibi hep sahada olduğu unutulmamalı.

Gürkan, Medya Tanıtım Başkanı Cemile Yiğit, yardımcıları Ferhat Erol ve Osman Doğruyol ile ziyarete gelirken, bizlere de Bursa’ya 18 yılda yapılanların toplandığı kitapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Daha Adil Bir dünya Mümkün kitabını da hediye etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X