İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan müjdeyi verdi: Sıcaksu’ya 1100 konut

Kentsel dönüşüm Bursa’nın önemli sorunu. Çözmek için çabalar var. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bu amaçla bir ayağı sürekli Ankara’da.

Aktaş, her Ankara programında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ve diğer bakanlıklardan ciddi destek buluyor.

Dün de temaslar sonrası Ankara’dan telefonla görüştüğümüz Aktaş’tan Sıcaksu ve 1050 Konutlar için müjde haberleri aldık.

Doğrusu; yıllardır dönüşmeyi bekleyen Demiryolualtı semtleri için de Sıcaksu’dan düğmeye basılıyor.

Başkan Aktaş çöküntü bölgesi olan eski Tabakhaneler’in bulunduğu alanda Sıcaksu Kentsel Dönüşümü için yurttaşlarımızı rahatlatacak bir müjde paylaştı.

Aktaş şöyle konuştu:

Dün Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile yaptığımız görüşmede daha evvel açıkladığımız kentsel dönüşüm projelerimizin hızlandırılması için ciddi bir karar alındı. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Alanı’na bin 100 adetlik konut ile hemen başlıyoruz. Bölgede dönüşümün devamı etap etap gelecek.”

Başkan, Sıcaksu bölgesindeki vatandaşlarla da görüşmelerin önümüzdeki hafta başlayacağını, projenin detaylarını da daha sonra kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

 

1050 Konutlar’da fiyatlara revize

Aktaş, Bakanlık ve Emlak Konut’un teklifinin tartışıldığı 1050 Konutlar’la alakalı da vatandaşa daha önce sunulan teklifin revize edileceğini açıkladı.

Aktaş şöyle devam etti:

“2013’te zaten orası Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. Karot numuneleri alınmış, sonuçlara göre binalar sıkıntılı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşa sunduğu fiyatları revize edecek, hak sahipleriyle de önümüzdeki hafta Bursa’da toplu görüşme yapacaklar.”

Başkan Aktaş, Bakan Kurum’a yıkımların başladığı Hanlar Bölgesi ile ilgili de hangi aşamada olduklarına dair de bilgi verdiklerini söyledi.

 

TEKNOSAB daha da genişliyor

Diğer yandan Aktaş, Ankara’da altyapı işleri, arıtma tesisleri ve T-2’nin sinyalizasyonu ile ilgili de temasları olduğunu belirtti.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile de görüştüğünü dile getirdi.

Aktaş şöyle devam etti:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile Bursa’daki bazı sanayi alanları ile ilgili görüştüğümüz konular oldu. TEKNOSAB civarıyla alakalı, bölgeyi bir miktar genişletmeyle alakalı konular vardı. Sanayicilerimizin bu konuda bakanımızdan talebi vardı. Onları sorduk. Gerekli doneleri aldık. Bursa’ya döndüğümüzde sanayicilerimizle görüşeceğiz.”

Aktaş, önceki gün 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili bir toplantıda da yeni sanayi alanları açılmasına dönük sanayicilerden talep olduğunu açıklamıştı.

Demek ki, bakanlık Ankara’da da ciddi bir çalışma yürütüyor.

 

Belediyeler yıl sonuna kadar tahsilat peşinde

Vatandaş vergi ödeyecek ki, belediyelerimiz de bununla kendilerine hizmet götürsün.

Hükümet bir önceki kısıtlamanın olumsuz etkilerini silmek için çıkardığı borç yapılandırması şüphesiz kamuyu büyük bir gelir beklentisine soktu.

Uzunca süredir bekledikleri vergi tahsilatlarını yapamayan ve eski gelirlerinden mahrum kalan belediyelerimiz artık yeni yapılandırmayla mükelleflerin kendilerine başvurmalarını bekliyorlar.

İnegöl Belediyesi de bu amaçla mükelleflere bir çağrı yapmış.

Başkan Alper Taban İnegöllüleri yapılandırmadan yararlanmak için belediyeye başvurmalarını istiyor.

Kısa bir süre önce alacaklarını toplayabilmek için mobil vezneyle vatandaşın ayağına para tahsiline giden Nilüfer Belediyesi’ni de görmüştük.

Şimdi artık hemen tüm belediyelerimiz alacakları için vatandaşa bülten, ilan ve duyurularla çağrı yapıyorlar.

Malum 31 Aralık’a kadar yapılandırmadan faydalanabilmek için vergi dairelerine, kamu kurumlarına, belediyelere, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na elektronik ortamdan da başvurulabilecek.

Vatandaş yeni kısıtlamalarla bir kez daha geçim derdine düştü ama belediyeler de kendilerine hizmet götürebilmek için vergileri toplamak durumunda.

Yapılandırma ile bunların ne kadarı tahsil edilebilir bilmiyoruz, fakat gecikme faizlerinin büyük bölümünün silinecek olması uzunca süredir borcunu ödemeyen yurttaşlar için önemli bir fırsat.

Çünkü; devlet alacağını geç de olsa önünde sonunda tahsil ediyor.

Hiç olmazsa, sunulan bu fırsattan yararlanılmalı. Hem gecikme faizlerinin silinecek olması hem de 18 aya yayılan dilimlerle yeniden taksitlendirme avantajı kaçırılmamalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X