İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Nilüfer ağırlıklı kadrolarla mı çalışacak?

Köşe Yazısını Dinle

Değişimler sancılı olur. Bu durum, belediye aynı partiden bir başka başkana geçtiğinde bile yaşandı. 1980 darbesi sonrası askerlerin işbaşına getirdiği merhum Ekrem Barışık da kadrolarını kurmuştu.

DYP’li merhum Teoman Özalp, ANAP’lı Erdem Saker ve DSP’li Erdoğan Bilenser bir ilçeden Büyükşehir’e gelen başkanlar değildi. Onlar da kendi kadrolarını kurarken büyük değişimler olmuştu.

İlçe belediye başkanlıklarından gelenlerde bu durum daha keskindi.

Geçmişte AK Partili merhum Hikmet Şahin sonrasında Recep Altepe en son Alinur Aktaş, şimdi de Mustafa Bozbey ile sürüyor.

Gelen her başkan çalışacağı yöneticileri tepeden tırnağa değiştiriyor.

Elbette istisnalar kaideyi bozmuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde başkanların geldikleri ilçeler ağırlıklı bürokratik bir yapılanma öteden beri sürüyor. Bunu İnegöl’den Büyükşehir’e geçen merhum Şahin de yaşadık. Sonrasında Osmangazi’den gelen Altepe de gördük. Devamında yine İnegöl’den gelen Aktaş da güvendiği eski ekip arkadaşlarını başkanlık yaptığı ilçeden Büyükşehir’e taşıdı.

Benzer bir durum şimdi Bozbey ile yaşanacak gibi.

Büyükşehir kulislerinden gelen bilgilere göre;

Başkan Bozbey’in, partisinden Nilüfer’e belediye başkan adayı gösteremediği eğitimci Mehmet Yıldız’ı Büyükşehir’in iki numaraları ismi, yani Genel Sekreter’i yapacağı konuşuluyor.

Dört Genel Sekreter Yardımcılığının bulunduğu koltuklardan ikisine Nilüfer’in eski belediye başkan yardımcılarından, Ahmet Çakıcı, Nazlı Yazgan, Altepe döneminin Büyükşehir’deki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve yine her dönem işbaşına gelen başkanlarla çalışmış bürokrat şünsel Şentürk’ün getirileceği yönünde bilgiler alıyoruz.

Peki ya daire başkanlıkların da durum nedir?

Büyükşehir’in Altepe dönemindeki Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Sevim’in yeni dönemde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine getirileceği dillendiriliyor.

Nilüfer’den transfer edilecek Pınar Işıkyıldız ile Şafak Pala’nın adları bu kez Kültür Sanat Daire Başkanlığı için geçiyor.

Yine Bozbey döneminin Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler müdürlerinden Hakan Küçükbayraktar’ın da Park Bahçeler Daire Başkanlığı’na getirileceğini öğrendik.

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na Nilüfer’den Bircan Uysal, Zabıta Daire Başkanlığı’na Bozbey’in eski korumalarından ve Zabıta Müdürü Mehmet Eye, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’na yine Nilüfer’den Hamit Işık’ın isimleri geçiyor.

BURULAŞ’ın başına hangisi geliyor?

İsmi her ne kadar BURULAŞ Genel Müdürlüğü için geçse de Bozbey’in seçim öncesi ulaşım projelerinin hazırlanmasına büyük katkısı olan Nilüfer’in eski başkan yardımcılarından Remzi Çınar’ın Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Daire Başkanlığı’na getirileceğini düşünüyoruz.

BURFAŞ Genel Müdürlüğü için adı dillendirilse de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir dönem Büyük İstanbul Otogarı’nın İşletme Müdürlüğü’nü de yapan Bursalı Fahrettin Beşli’in BURULAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanacağını öğrendik. Beşli’nin daha evvel Bursa’da DSP döneminde BURFAŞ Genel Müdür Yardımcılığı ve Bursa Terminali’nden de işletme tecrübesi var.

Elbette bunlar kesinleşmiş isimler değil. Buna Başkan Bozbey karar verecek.

Bize gelen duyumlar atanmayabilir de. Ancak, Büyükşehir yönetim katlarından ve koridorlarından sızan bilgiler bunlar.

Görüyoruz ki, CHP’li Başkan da 20 yıl başkanlık yaptığı Nilüfer Belediyesi’nden transfer ağırlıklı bir bürokratik yapılanmaya gidiyor.

Kadrosuna Büyükşehir içindeki deneyimli bürokratlardan girecek çok isim görünmüyor. Yani, Büyükşehir’de şimdiden tepeden tırnağa büyük bir değişim rüzgârı esiyor.

Önümüzdeki günlerde bu durum daha da netleşir. Bozbey’in dün Büyükşehir’de almaya başladığı birim brifinglerinin ardından atamalara da start vermesi bekleniyor.

İlçelerdeki projeler ne olacak?

Seçim öncesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce AK Partili  belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerde de çok sayıda projeye başlandı.

Bunların için de BUSKİ yatırımlarından tutun da kültür merkezlerine, kırsal alan yatırımlarına kadar yarım kalan ve yapımı süren çok sayıda proje var.

Son meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “17 ilçe başkanı da bizim başkanımız” ifadesini kullandı.

Fakat, AK Partili ilçe belediye başkanları oluşan yeni tablo sonrası Büyükşehir’in önceki yönetimi tarafından ihale edilen yatırımların akibetinin ne olacağını merak ediyorlar.

Yeni yönetimce önceliksiz görülerek sürüncemeye mi bırakılacaklar yoksa hiç değişim olmamış gibi ihale edilenler tamamlanacak mı?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X