İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkan Özkan: Cevap verdik rahatsız oldular

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde zaman zaman siyasi parti sözcüleri ve üyeler arasında tartışmalar yaşanıyor. Bunu siyasetin doğal bir parçası olarak görmek gerek ama bazen tansiyon öyle yükseliyor ki, karşılıklı sataşmalar oturuma damga vuruyor.

CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, bu oturumların uzun yıllardır müdavimi.

Galiba bunun verdiği öz güvenle, kendisi farkında mı bilmiyoruz ama konuşmalarında iktidar partisine, onun meclisteki temsilcilerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a karşı sürekli alaycı, müstehzi, jakoben tarzla hitap ettiğini, zaman zaman genel siyasete girerek AK Parti’ye vurmak için de geçmişteki tartışmalı bir yatırımdan yola çıkıp, Türkiye’nin ‘müstemleke’ devletine döndüğüne dair ağır suçlamalarda da bulunabiliyor.

CHP Sözcüsü bir ara da sık sık İnegöl’den gelmesi hasebiyle Aktaş’ı küçümseyen yaklaşımlar da sergilemişti.

Nezaket gereğidir belki ama AK Parti sözcüsü bunlara bir karşılık vermiyor.

Genelde Başkan Aktaş CHP Sözcüsü’ne anladığı dilden mukabele ediyor. Aktaş son oturumda da öyle yaptı. Özel Kalem ve Rize Meydanı harcamalarını eleştiren CHP ve İYİ Parti’ye sert sözlerle verdi veriştirdi.

Birkaç oturumdur dikkatimizi çekiyor.

AK Partili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da CHP Sözcüsü’nün bu tavrına sessiz kalmıyor, bireysel söz alıp Ayradilli’ye karşılık veriyor.

Önceki günkü oturumda da öyle oldu.

Büyükşehir’in icraatlarını eleştiren CHP’lilere ve sözsüsüne, hatta İYİ Partililere sorular yöneltti.

Dün de değindik.

Örneğin; önceki oturumlarda Cargill dosyası üzerinden Türkiye’yi ‘müstemlekeye’ benzeten Ayradilli’ye, CHP Milletvekili Ünal Çeviköz’ün ‘manda’ çağrıştıran ve ABD’den Türkiye’ye demokrasi talebinde bulunmasına ilişkin sözleri hakkında ne düşündüğünü sordu.

Özkan benzer bir soruyu da İYİ Partililere yöneltti.

İYİ Parti’nin, HDP ile ‘federasyon ve eyalet’ içerikli anayasa çalışmaları yaptığını ileri süren Ümit Özdağ’ın açıklamaları için neler söyleyeceklerini, Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın bu çalışmalara katılıp katılmadığını sordu.

Doğaldır ki, bu sorular CHP Sözcüsü’nün hoşuna gitmedi. Mecliste bunların konuşulmayacağını hatırlattı ve yüksek ses tonuyla AK Partili Başkan Özkan’ı kendi  üzerinden siyasi prim yapmakla, milletvekilliğine oynamakla suçlayıp, susturmaya kalktı.

Dün bunlara değindik ama Başkan Özkan telefonla arayıp bilgilendirdi ve mecliste CHP’ye aynı dilden karşılık verdikleri için rahatsız olmaya başladıklarını, ama onları rahatsız etmeye de devam edeceğini ifade etti.

Boğazın dokuz düğüm olduğunu hatırlatan Özkan, CHP Sözcüsü’nün de konuşurken, genel siyasete girerken bu düğümleri hatırlamasını istedi.

Anlaşılan bundan böyle Büyükşehir Belediye Meclisi oturumlarında AK Partililer CHP’lilerin konuşmalarını karşılıksız bırakmayacak.

 

STK kongrelerine bir virüs ertelemesi daha

 

Virüsün yayılım hızı en yüksek illerin başında gelen Bursa’da da İçişleri Bakanlığı genelgesiyle sivil toplum örgütlerinin kongreleri bir kez daha ertelendi.

Kongrelerle birlikte derneklerin beyanname verme süreleri de şubat sonuna kadar uzatıldı.

Bursa İl Sivil Toplum İlişkileri Müdürlüğü’nün açıklamasına göre; kentimizdeki dernekler kongrelerini mart başından itibaren en geç 30 gün içinde yapacaklar.

Günlerdir kongre hazırlığı yapan derneklerin başkan adayları da bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Ancak virüsün bulaş hızını kesme adına yapılanın doğru olduğunu düşünüyoruz.

Mesafe kurallarına uyulmadığı bu tür kalabalık toplantı ve etkinliklerin bir süre daha durdurulmasında yarar olacağına inanıyoruz.

 

Büyükşehirden sosyal desteğe devam karantinadakilere C vitamini takviyesi

 

Salgının en hızlı seyrettiği, kısıtlamalara yeniden dönüldüğü bugünlerde Büyükşehir Belediyesi hemşerilerine yeniden destek olmaya başladı.

Dün gözümüze güzel bir haber ilişti.

Büyükşehir Belediyesi bu kez de kendisine başvurulması halinde içinde portakal, mandalina, limon ve nar gibi C vitamini bol meyvelerle turşunun yer aldığı destek paketlerini karantina altındaki hemşerilerine ulaştıracağını duyurdu.

Dayanışmaya güzel bir örnek daha.

İlçe belediyelerimiz de hemşerilerine benzer bir gıda takviyesinde bulunabilirler. Ancak bunu başvuruyla değil, filyasyon ekiplerinden istenecek listelerle tüm karantina altındakilere yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X