İhsan Aydın
İhsan Aydın

Başkanlara yol ve tünel brifingi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın Karayolu ulaşım ağı projeleri içinde hiç şüphe yok ki, onlarca yıldır devam edenler bakımından güneydeki dağ ilçelerinin yol ve tünel projeleri ilk sıralarda yer almaktadır.

Malumunuz, bu sütunların takipçileri bilir. Bir türlü bitirilemeyen yol çalışmalarının son halkasını 2.3 km’lik Doğancı Tüneli oluşturuyor.

Tüneldeki çalışmalar devam ederken dün Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri iktidar partisinin bölge milletvekili, ilçe başkanı, belediye başkanı ve AK Parti il yöneticilerine bir tünel brifingi verdiğini görüyoruz.

Belediye ve ilçe başkanlarının sosyal medya paylaşımlarında fark ettiğimiz brifing sonrası tünelde incelemelerde bulundukları da dikkat çekiyor.

Bölge Milletvekili Osman Mesten ile birlikte Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, ilçe başkanları Ramazan Turhan, Özcan Yeni, Kamil Turhan ve Yakup Bayram ile AK Parti’nin il başkan yardımcıları ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız’ın da brifinge katıldıkları görülüyor.

 

Tüneldeki revize hedef Eylül 2022

Karayolları yetkililerinin başkanlara tünel ile birlikte bölgede devam eden diğer yol projeleri hakkında da detaylı bir sunum yaptığını öğrendik.

Bölge insanı çalışmaların ne zaman tamamlanacağını merak ediyor.

Aldığımız yeni duyum, Doğancı Tüneli’nin Eylül 2022’de bitirileceği yönünde. Bu tarih daha evvel 15 Temmuz 2022 olarak biliniyordu.

750 metresi delinen tünelin iki ucunda yapılan çalışmalarda günde 3-4 metre mesafe kat edildiği ve bugüne dek 500 milyon liralık bir harcama yapıldığı belirtiliyor. 24 saat esaslı yürütülen çalışmalarla tünel çıkışına birde viyadük inşaa edilecek. Tünelin tamamlanabilmesi için ikmal ihalesi yapıldığı da biliniyor.

Diğer yandan, bölge halkının esas beklentisi ise Kapıkaya tünelleri yapım ihalesinin 2022 yılı içinde gerçekleşmesi.

İktidar partisi milletvekili, ilçe ve belediye başkanlarının Kapıkaya tünellerinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün gelecek yılki ihale programına alınması konusunda Ankara’ya baskı yaptıklarını da ekleyelim.

Bölgede devam eden yol ve tünel projeleri AK Parti İl yönetiminin de yakın takibinde. İl başkan yardımcıları Kamil Bayramiç, Mustafa Yavuz ve Fuat Alpaslan’ın da dünkü brifingi takip ettiklerini fark ettik.

 

Kaymakam Teymur’dan Keleslilere duygusal veda

Keles’te ilçe tarihine ilk kadın kaymakam olarak geçen Kübra Teymur İçişleri Bakanlığı’nın son kararnamesiyle Burdur’un Altınyayla ilçesi Kaymakamlığı’na atandı. Eşinin Keles Cumhuriyet Başsavcısı olduğu Teymur’un yaklaşık 2 yıllık görev süresinde ilçe halkı ile samimi bir diyalog içinde olduğu biliniyor.

Keles’ten ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Teymur sosyal medya hesaplarından da duygusal bir veda mesajı yayınladı.

Teymur, “Her mevsim ayrı bir güzelliği olan Bursa’mızın saklı cenneti Keles’te görev yaparken sadece mesleki sorumluluk anlayışıyla değil, halka hizmetin hakka hizmet olduğu idraki içinde Yaradan’a ve yaratılana duymuş olduğumuz sevgi, muhabbet ile bu mevki ve makamların bizlere milletin emaneti olduğunun idrakiyle sadece gönüllerinizde yer edinmeyi gaye edinerek resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşların uyumlu çalışmasını sağlayarak, devlet ile halkı birbirine yaklaştırmak, ekonomik ve fiziki gelişmenin yanı sıra sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirerek sevgi, saygı ve güven ortamını geliştirmek en büyük hedefim oldu” dedi.

Keles’in oğlu Selami Alp’in de doğum yeri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Teymur duygu dolu satırlarında şunlara da yer verdi:

“Hizmet etmekten büyük onur duyduğum Keles, aynı zamanda oğlum Selami Alp Teymur’un hayata gözlerini açtığı yerdir. Buradaki yaşadığım özel anılarımın, güzel dostuluklarınızın ve misafirperverliğinizin gönlümün mabedinde ebediyen kalacağını bilmenizi isterim.”

Keles’in ilk kadın kaymakamı için ilçede bir de veda yemeği düzenlendi. Kaymakam Teymur, ilçe esnafını da tek tek gezerek vedalaştı. Teymur ayrıca Vali Yakup Canbolat’a da veda ziyaretinde bulunup teşekkür etti. Vali Canbolat’ın Teymur’a başarı belgesi verdiğini görüyoruz.

Bursa’nın güneyindeki üç dağ ilçesinde kısa süreliğine de olsa kadın kaymakamların görev yaptıklarını biliyoruz. Sanırız kadın kaymakam ataması yapılmayan tek ilçe Orhaneli kaldı.

Bölgede ilk kadın kaymakam Harmancık’a atanmıştı. Ardından Büyükorhan ve en son Keles’te de kadın kaymakamlar görev yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X